Çarptığı çocukları, koltukları kirlenmesin diye bagajda taşıdı

Adıyaman ' da bisikletli iki çocuğa çarpan sürücü, ' koltuklar kirlenmesin ' diye yaralı çocukları bagaja kapatarak sağlık kuruluşuna getirdi.
Mehmet Kaya Trafik Canavarı Trafik Kazası Devlet Hastanesi Allah 


Kanlar içerisinde kalan yaralı çocukları üst üste istifleyerek bagajda taşıyan sürücünün, insanlık dışı davranışı güvenlik kameralarına yansıdı. Yaralı çocuklardan birisi hayatta kalma mücadelesi veriyor.Yaralı çocukların ailesi ilk önce şikayetçi olmadıkları sürücünün, çocukları bagajda getirdiğini öğrenince şikayetçi oldu.Kaza önceki gün Kahta Siverek karayolu Narince Köyü civarında meydana geldi.Mehmet K., yönetimindeki 34 KS 6809 plakalı otomobil ile Mustafa Orhan (14) yönetimindeki bisiklet çarpıştı. Çarpışma sonucu bisiklette bulunan bisiklet sürücüsü Mustafa Orhan ile Hüseyin Orhan(13) ağır yaralandı.Otomobil sürücüsü yaralıları arabanın bagajına koyarak Narince Köyündeki Acil Sağlık İstasyonuna götürdü. Yaralılar oradan da ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı Hüseyin Orhan yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Yaralı Mustafa Orhan (14) kaza ve kaza sonrasında açıklamada bulunarak, “Arkadaşlarla ziyarete gidecektik.Eşyalarımız aldık. Karadut Köyü Üzeyir Peygamber Ziyaretinin oradaki trafo yakınlarında bize araba çarptı.Çarpmanın etkisiyle ayağım kırıldı.Şoför ilk önce arkadaşımı alıp bagaja attı.Daha sonra da beni de alıp arabanın bagajına arkadaşımın yanına koydu. Bagaja koyarken benim elim bagaj kapısının arasında kaldı. Bende bağırdım. Sesimi duyan şoför tekrar bagaj kapısını açtı.Bende elimi düzeltim.Bagaj kapısın tekrar kapatıp bizi Narince Köyüne götürdü. Oradan da ambulanslarla bizi Kahta Devlet Hastanesi ' ne kaldırdılar” dedi.

Yaralının dedesi Mustafa Orhan, “Kaza olduğunda ben Kahta ' daydım. Telefonla bana torunum ile yeğenimin kaza yaptığını öğrendim. Hemen Kahta Devlet Hastanesine gittim. Önce yeğenimi getirdiler. 15 dakika sonra da torunumu getirdiler. Gerger Karakol Komutanı geldi. Muhtar sen şikayetçi misin? Dedi. Bende kaza her yerde olur. Şikayetçi değilim dedim. Daha sonra gidip yeğenime ve torunuma çarpan arabaya baktım. Bagajda bir sürü kan var. Sonra öğrendik ki çocuklara çarptıktan sonra her iki yaralıyı arabanın bagajına koyup öyle hastaneye getiriyor. Benim yeğenimi altta torunumu da üste koyarak bagaja koyuyor. Adamlar da diyor ki ben bagaja koymamışım. Ama arabanın arka koltukları ise tertemiz. Böyle şey olamaz” dedi.Narince Köyü sakinlerinden Mehmet Kaya, “Çocuklara çarpan şoför, yaralıları buraya getirdi. Çocukları yani yaralılar arabanın bagajından çıkardılar. Hayvana bile yapılmaması gereken şeyi yapmış” dedi.

Yaralının amcası Osman Orhan, “Bu çocukları vuran vatandaş, nasıl bir insan? Kaza olabilir, insan kazada öledebilir. Ama yaralıları tutup arabanın bagajında hastaneye götürmesi vahşice bir olay. Biz bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Bu çocuklardan biri ölümle pençeleşiyor. Diğerinin de durumu ağır. Narince'den Kahta ' ya kadar arabanın bagajında yaralıları getiriyor. Allah belasını versin. Böyle vahşi bir olay bir daha olmasın. Bizim ciğerimiz yanıyor. Davacı olacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız. Şahsın en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
12 Ağustos 2016 Cuma günü yayınlandı