Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fazıl Say'a cezanın gerekçesi

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Sanatçı Fazıl Say'a verilen 10 ay hapis cezası hakkında mahkumiyet gerekçesiyle ilgili ilk açıklama geldi. Mahkemenin Say'a mahkumiyet gerekçesi için "Dini değerleri aşağılamak kastıyla yazıldığı kanaatine varılmıştır" denildi.

'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak ' iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapse mahkûm olan piyanist ve besteci Fazıl Say'ın mahkumiyet gerekçesi açıklandı.

Gerekçede, 'Kamusal tartışmaya hiçbir katkıda bulunmayan ve yeryüzünde yaşayanların büyük çoğunluğunun mensubu oldukları 3 büyük dinin ortak değerleri olan allah, cennet ve cehennem gibi kavramlara yönelik hislerini nedensiz yere incitecek ve bu kavramların anlamsız, gereksiz ve değersiz olduğu kanaatini uyandıracak şekilde dini değerleri aşağılamak kastıyla yazıldığı kanaatine varılmıştır ' denildi.

Cezası beş yıl ertelenen Say, kararı “Türkiye 'deki ifade ve inanç özgürlüğü adına kaygı verici” olarak yorumlamıştı.






HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı