Haber Arşivi

Türk Kızılay Görevlileri Kapı Kapı Dolaşıp 500 Çocuğu Sevindirdi

Erzurum'un Oltu ilçesinde Türk Kızılay görevlilerince bayram boyunca 500 çocuğa şeker, bisküvi, çikolata, kek, kol saati ve gözlük dağıtıldı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:14:08

Genç Kızların Sokak Ortasında Saç Saça Baş Başa Kavgası

Antalya’da iki genç kızın sokak ortasında saç saça baş başa kavgaları cep telefonu kamerasına yansıdı. Yumrukların da konuştuğu kavga, çevredekilerin uyarıları sonrası son buldu.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:13:38

Faraşin Yaylası, Karlı Dağları Ve Yeşil Örtüsüyle Büyülüyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin Yaylası, yeşil örtüsü, zirveleri karla kaplı dağları ve kar sularıyla coşan deresiyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor Yaylayı gezen Suat Uce: 'Yaylamızın havası, doğası, güzelliği görülmeye değer'.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:12:08

Kuruyan Yaprakları, Sanat Eserine Dönüştürüyor

Diyarbakır'da 24 yaşındaki işaret dili eğitmeni Sida Bektaş, atölyeye dönüştürdüğü evinin balkonunda kurumuş yapraklar üzerine yağlı boya ile kentin tarihi mekanlarını resmediyor Bektaş:Hiçbir eğitim almadım. Tabloya işler gibi kurumuş yaprakların üzerine resim yapıyorum. Hedefim 81 ilin tarihi mekanlarını kurumuş yapraklara işlemek'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:12:07

Avcılar'da Kaçak Nargile Tütünü Ele Geçirildi

Avcılar'da bir eve düzenlenen baskında, kaçak 109 kilo 500 gram nargile tütünü ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:11:39

Salgına Rağmen Tuz Gölü Depolama Projesi 'Tam Gaz' İlerliyor

SOCAR AQS Genel Müdürü Ramin İsayev:Türkiye'de Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Genişletme Projesi kapsamında gaz depolama alanlarının oluşturulması için planlanan 40 kuyu açıldı. 40 kuyudan 17’sinde sondaj işlemi bitti. 6’sında da çalışmalar başladı. Ekim sonunda projeyi bitirmeyi planlıyoruz''Projenin toplam değeri 103 milyon dolar seviyesinde'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:11:38

Asya Borsaları Karışık Seyretti

Asya borsalarında, Çin'in hükümet karşıtı gruplarla mücadeleyi güçlendirmek için çıkarmak istediği "Hong Kong Ulusal Güvenlik Yasası"na ilişkin endişelerle karışık bir seyir izlendi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:11:08

Uzaktan Eğitim Sürecinde Vazgeçmedikleri Deneyleri Eve Sığdırdılar

Kastamonu Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, koronavirüs nedeniyle devam eden uzaktan eğitim sürecinde fen bilgisi dersindeki deneylerini evde yapıyor Fen Bilgisi Öğretmeni Kamil Doğanay: 'Bu süreçte sağlıkları için onları evde tutmamız gerekiyor. Canlı dersler, yaptıkları deneyler aslında onlara terapi gibi geliyor'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:10:38

Mert Kerem'in Çizimi 'Fair Play Resim Yarışması'nda Halk Oylamasında Birinci Seçildi

Dünya Fair Play Birliği (CIFP), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çocukları arasında resim yarışması düzenledi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:10:38

Pazarda Sattığı Limon Ve Maydanozla İhracatın Kapısını Araladı

İstanbul'da semt pazarlarında limon ve maydanoz satarak sektöre adım atan Levent Şanlı, memleketi Antalya'da kurduğu şirket aracılığıyla yaklaşık 30 ülkeye sebze ve meyve ihracatı yapıyor Kurduğu 200 dönüm serada 10 bin ton muz üreten Şanlı: 'Pazarcılık mesleğini de çok sevdim. Bana çok şey kattı. Müşterilerle nasıl doğru iletişim kuracağımı öğrendim' 'Cesaretli olun, hayal kurun ve inanın. O zaman verdiğiniz emekler size yol açıyor. 'Eğitimim yeterli' diye düşünüp kendinizi gelişime kapatmayın'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:10:10

Başkan Doğan Açıklaması ''Tehlike Henüz Geçmedi''

Kütahya’nın Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinden sonra Emet halkını uyardı, ’’Tehlike henüz geçmedi’’ dedi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:10:09

Rektör Aydın Açıklaması 'Darbeler, Türkiye'yi Kontrol Altında Tutma Girişimleridir'

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, darbeler ve darbe girişimlerinin, hegemonik güçlerin Türkiye’yi kontrol altında tutma ve Anadolu coğrafyasına mahkum etme girişimleri olduğunu, bunun akıldan çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:09:38

Türkiye'den Vazgeçemeyen Turistler Rezervasyonlarını İptal Etmek Yerine Öteledi

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca:Tarihi yaklaşan erken rezervasyonların küçük bir kısmı iptal edildi, genelde tarih ötelemesi yapıldı. Önceden yapılan rezervasyonların pandemi sürecinde iptal edilmeyip, ileri tarihe ötelenmesi aslında turistlerin Türkiye'den vazgeçmediğini gösteriyor' Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: 'Yurt dışından rezervasyon yapmak isteyen yabancı misafirler ilgili tur operatörleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:09:37

Cezayir'de Fransızcanın Devlet Kurumlarında Kullanılmasının Suç Sayılması Önerisi Tartışma Başlattı

Barış Toplumu Hareketi, ülkenin Fransa'ya kültürel ve politik bağımlılığın son bulması için 'resmi kurum ve belgelerde Arapçanın yaygınlaştırılması ve Fransızcanın kullanılmasının suç sayılması' tekliflerinin bir sonraki anayasa düzenlemelerine dahil edilmesini istedi Ülkede bazı kesimler bu çağrının Fransızca konuşan elit tabakayı hedef aldığını düşünüyor. Yine bu kesim, söz konusu çağrının, Fransızca tıp eğitimi alan Barış Toplumu Hareketi Başkanı Abdurrezzak Mukri tarafından yapılmasını eleştiriyor Barış Toplumu Hareketi Başkanı Mukri: 'Fransa'nın çocukları, resmi kurum ve belgelerde Fransızcanın kullanılmasının suç sayılması talebinden rahatsız oldu çünkü asıl davaları Fransızcayı ve Fransa'nın çıkarları savunmaktır'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:09:08

Pandemide İşten Çıkartılan Kişi Online Arabuluculukla Haklarını Aldı

İzmir'de bir manavda çalışan ve Kovid19 sürecinde kronik rahatsızlığı sebebiyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan ve işe gidemediği için işine son verilen M.Y, telekonferans ve görüntülü konuşmalarla gerçekleştirilen arabuluculuk toplantıları sonucunda kıdem tazminatı ve alacaklarını almaya hak kazandı M.Y'nin avukatı Berkay Özbey: 'Arabuluculuk sürecinde hiç yüz yüze gelinmedi. Neredeyse ben bile müvekkilimi görmedim. Teknolojinin de verdiği imkanlar sayesinde görüntülü konuşma yaptık'

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:09:07

Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor! Çok önemli uyarı geldi...

Koronavirüs salgını sürecinde birçok şirket evden çalışma düzenine geçti. İHÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Gümrükçüoğlu, evden çalışma düzeni ile ilgili mevzuattaki eksikliklere dikkat çekerek, "Konuya ilişkin mevzuatın gözden geçirilmesini gerektiren durumların ve yargı alanını uzun yıllar meşgul edeceğini düşündüğümüz problemlerin değerlendirilmesi lazım" dedi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:09:06

Öğretim Üyesi Üreticileri Uyardı

Kütahya il merkezi ve ilçelerinde görünen don olayı yüzünden zarar gören üreticiler için, Selçuk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:08:40

Başkan Altun, Belediye Personeli İle Bayramlaştı

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, bayram dönüşü ilk mesai gününde belediye personeli ile bayramlaştı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:08:39

ASELSAN'dan Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı Hamlesi

ASELSAN, Zırhlı Muharebe Aracı Modernizasyon Projesi kapsamında insansız kara aracı uygulaması ve Pulat Aktif Koruma Sistemi'nin entegrasyonu konularında öz kaynaklı olarak teknoloji gösterimi çalışmaları yürütecek İnsansız kara araçlarının kara muharebelerinin kurallarını değiştireceği beklentisi doğrultusunda ASELSAN'ın bu konuya daha fazla kaynak ve efor harcayarak özellikle ağır sınıf araçlar için gerekli teknolojik altyapıyı kazanması Türk savunma sanayisi açısından kritik önem taşıyor.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:08:37

Doğu Akdeniz'de Türkiye'den dev adım!

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu koronavirüs salgınnın ardından Doğu Akdeniz’de eski tabloya dönülmeyeceğini belirtti.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:08:30

İnceğiz Köyü Ve Şaphane Merkezde Karantina Tedbirleri Devam Ediyor

Kütahya’nın Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, ilçe merkezinde 8 dairede uygulanan karantinanın tedbir amaçlı olduğunu pozitif vaka olmadığını açıkladı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:08:09

Evde Kalanlar İçin 2 Bin 365 Metrede Konser

DJ Burak Yeter, Antalya Tanıtım Vakfı ile beraber Covid-19 salgını nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olanlara, Kemer’in zirvesi Tahtalı Dağı’nda bir müzik ziyafeti verdi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:08:08

Denizli Yollarında Çiçekler Açacak

Havaların ısınmasıyla birlikte park ve yeşil alanlarda bakım ve temizlik çalışmalarına hız veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası ana yollarda bulunan refüj ve yol kenarlarını da çiçeklendiriyor.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:07:39

Leylek İle Tilki'nin Fare Ve Solucan Avı

Ardahan ovası, baharın gelişiyle beraber eşsiz güzelliğe büründü. Nadir çiçekleri barındıran ova’da Leylek ile Tilki’nin fare ve solucan avladığı anlar kameraya yansıdı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:07:39

Serdar Ünsal'ın İkinci Kitabı Çıktı

Eğitimci, araştırmacı gazeteci yazar Serdar Ünsal’ın, Ermenilerin 1919-1920 yılları arasında Iğdır ve çevresinde, 1992 yılında Azerbaycan’ın Karabağ, Hocalı, Şuşa şehirlerinde yaptıkları soykırımın anlatıldığı ’Soykırım’ adlı kitabı çıktı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba   11:07:38

 1  2  ...  50  51  52  ...  64  65