Haber Arşivi

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Ambulans Uçakla Samsun'a Getirilen Afgan Doktor Türkiye'ye Minnettar

OMÜ Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi alan ve yıllık izin için gittiği ülkesinde Kovid19'a yakalanınca Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Afganistan uyruklu Ahmad Zarif Sedeqi, sağlığına kavuşup yeniden işinin başına dönmenin mutluluğunu yaşıyor Ahmad Zarif Sedeqi: 'Türk milletine hizmet etmek benim için gururdur. Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu biliyoruz. Bana hayatımın ikinci dönemini yaşattılar' 'Bu hastalık çok kötü etkiliyor. En kötüsü de nefes alamama ve entübe korkusu yaşamak. Bu süreci bilen bir hekim olarak çok kötü etkileniyorsunuz'

4 Aralık 2020 Cuma   11:05:35

İzmir Merkezli FETÖ Operasyonunda Gözaltına Alınan 40 Eski Polis, Adliyeye Sevk Edildi

İzmir merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda yakalanan meslekten ihraç edilmiş 40 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

4 Aralık 2020 Cuma   11:05:02

Kocaeli Merkezli 9 İlde PKK/KCK Operasyonu Açıklaması 12 Gözaltı

Kocaeli merkezli 9 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:05:01

Başkent'te Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 24 Gözaltı

Ankara’da atık toplama ihalesini alan şahıslara yönelik silahlı saldırıda bulunan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:05:00

Dolar/TL, 7,80 Seviyelerinden İşlem Görüyor

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 7,80 seviyesinde işlem görüyor.

4 Aralık 2020 Cuma   11:04:34

Cumhuriyet Gazetesi İle Eski Milletvekili Gani Aşık, AK Parti'ye Tazminat Ödeyecek

Cumhuriyet gazetesi ile eski CHP Kayseri Milletvekili Gani Aşık, AK Parti'ye 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

4 Aralık 2020 Cuma   11:04:32

Marc Marquez Yeniden Ameliyat Edildi

MotoGP Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, kırık sağ kolunun yavaş iyileşmesi gerekçesiyle yeniden ameliyat edildi.

4 Aralık 2020 Cuma   11:04:31

'Otomotiv Üssü' Bursa'dan Kasımda 1,3 Milyar Dolarlık İhracat

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Bursa'dan geçen ay 170 ülke, serbest bölge ve özerk bölgeye 1 milyar 319 milyon 418 bin dolarlık ihracat yapıldı Ülkenin en fazla dış satım yapan ikinci ili olan Bursa'nın 11 aylık ihracatı ise 11,5 milyar doların üzerine çıktı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:04:01

Cep Telefonu, Bilgisayar Ve Otomobil Kullanmayarak İsrafa Dikkati Çekiyor

Bursa Uludağ Üniversitesinden emekli tasavvuf tarihi uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kara: 'Şahsi otomobilim yok ama araçlara binmeden yaşamak mümkün mü? Gayet tabii araçlara binmeden yaşamak mümkün değil. Cep telefonu taşımıyorum ama masamda telefon var. Cep telefonu almıyorum ve gençlere 'Böyle de yaşanır, yaşanmaz zannetmeyin.' demek istiyorum. Hayatım gayet normal, bir aksama olmuyor' 'Müthiş bir israfın girdabındayız. Boğulmak üzereyiz aslında. Bilmiyorum, bu virüsün celali tecellisi biraz uyandıracak mı bizi? Yoksa 'İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.' gerçeği mi ortaya çıkacak? Bu israf girdabından kurtulmamız gerekiyor'

4 Aralık 2020 Cuma   11:03:59

TCMB'den Repo İhalesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 11 Aralık vadeli repo ihalesi açtı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:03:36

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - 'Koronavirüse Karşı Delikanlılık Yapmamamız Gerekiyor'

Koronavirüsü yenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: 'Adana şu an Türkiye'de en yoğun vakanın olduğu iller arasında. Sevgili vatandaşlarım, koronavirüsü ciddiye almak lazım. Koronavirüse karşı delikanlılık yapmamamız gerekiyor'

4 Aralık 2020 Cuma   11:03:32

Avcılar'da Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Saldırı Kamerada

Avcılar’da geçtiğimiz günlerde aile sağlığı merkezinde maske takmadığı için uyarılan kadın, kadın doktoru darp edip hakaretler savurarak “Elimde kalırsın” dedi. Yaşanan anlar hem doktorun cep telefonu kamerası hem de güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, olaydan sonra uzaklaşan kadın için doktor "Beyaz Kod" vererek şikayetçi oldu.

4 Aralık 2020 Cuma   11:03:03

'Denizlerin Prensi' Lüfer Bollaşınca Tezgahta Fiyatı Düşüşe Geçti

En lezzetli balıklar arasında gösterilen ve Çanakkale'deki tezgahlarda av sezonu başında kilogramı 170 liradan satılan lüferin fiyatı 120 liraya geriledi Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz: 'Pandemiden dolayı balık restoranları kapalı olduğundan hem balıkta bir artış var hem de fiyatlarda düşüş söz konusu'.

4 Aralık 2020 Cuma   11:03:01

İnegöl Polisi Alkışı Hak Etti... Bu Kez Ceza Kesmediler

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için 24 saat görev başında olan emniyet güçleri, bu kez ceza kesmedi. Örnek ve alkışı hak eden bir harekete imza atan ekipler, yolda lastiği patlayan bayan sürücüye yardım etti.

4 Aralık 2020 Cuma   11:02:39

Sürücünün Dikkatsizliği Faciayla Sonuçlanıyordu

Eskişehir-Ankara çevreyolunda ilerleyen bir otomobilin sürücüsü aynasına bakmadan şerit değiştirmek isteyince, arkasından gelen kamyonun altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. Olay anı ise bir aracın kamerasına yansıdı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:02:36

'Sanayi Şehri'nin Yeni Teknoparkı Uluslararası Markalar Oluşturma Hedefiyle Yola Çıkıyor

Bursa Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Yerleşkesi'nde kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesinde ofis hizmetleriyle eğitim ve toplantı salonları, laboratuvar ve ortak yaşam alanları ile ArGe odaklı firma ve girişimcilere hizmet sunacak Rektör Prof. Dr. Arif Karademir: 'Teknokentte amacımız, üniversitedeki akademik hocalarımız, öğrencilerimiz ve şehrimizdeki girişimcilerin fikirlerini ekonomiye kazandıracak ve sürdürülebilir olarak ülke bazında, uluslararası bazda marka firmalar oluşturacak bir platform kurmak. 86'ncı teknokent olarak, önceki teknokentlerin tecrübelerinden faydalanmamız gerekiyor'

4 Aralık 2020 Cuma   11:02:30

Merkez Bankası Kasım Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu Yayımlandı

Rapordan: 'Enflasyondaki yükselişin temel sürükleyicisi gıda ve temel mal grupları oldu. Hizmet ve enerji grupları yıllık enflasyonlarındaki artış ise daha sınırlı kaldı' 'Gıda enflasyonundaki yükselişte birikimli döviz kuru etkileri, temel girdi niteliğindeki tarımsal emtia fiyatlarının seyri ve mevsim geçişine bağlı arz yönlü unsurlar rol oynadı' 'Temel mal enflasyonundaki artışta, başta otomobil olmak üzere, dayanıklı tüketim malları öne çıkarken, bu gelişmede güçlü kredi ivmesinin gecikmeli etkilerine bağlı talep yönlü unsurlar ve Türk lirasındaki değer kaybının gecikmeli yansımaları gözlendi 'Bu görünüm altında, B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu ve eğilimleri yükseldi'

4 Aralık 2020 Cuma   11:02:00

Sarıkamış'ta Koyun Sürüsüne Ayı Ve Kurt Saldırdı

Sarıkamış’ta koyun sürüsüne ayı ve kurtlar saldırdı. Olay da 19 koyun telef oldu. Çok sayıda koyunda yaralandı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:01:34

Kocaeli'nde Kısıtlamalar Sebebiyle Toplu Taşımada Yeni Kararlar Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hafta içi ve hafta sonu uygulanacak kısıtlamalar için ulaşımda yeni kararlar aldı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:01:32

Piyasa Güne Eksi Rezervle Başladı

Piyasa, güne 29 milyar 359,2 milyon lira eksi rezervle başladı.

4 Aralık 2020 Cuma   11:01:31

Serdivan'da Tüm Eczaneler Dezenfekte Ediliyor

Serdivan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki tüm eczaneler tek tek dezenfekte ediliyor.

4 Aralık 2020 Cuma   11:01:01

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Avkapan, 'Kendi İle Barışık Eğitimli Üye Profiline Ulaştık'

Kırşehir’de 2010 yılından bu yana Bedensel Engelliler Dernek Başkanlığı görevini yürüten Servet Avkapan, derneğin yönetim ve üye kadrosunun kendi ile barışık ve eğitimli insanlardan oluştuğunu belirtti.

4 Aralık 2020 Cuma   11:00:59

Güney Afrika'da Kovid-19 Nedeniyle Yeni Kısıtlamalar

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında hızlı artışın görüldüğü Doğu Cape vilayetinde yeni kısıtlamalar getirildi.

4 Aralık 2020 Cuma   11:00:31

Doğu Anadolu'nun Kayak Merkezleri Ziyaretçilerini Bekliyor

Kar yağışının ve soğuk havanın çile olmaktan çıkıp ekonomik değere dönüştüğü Doğu Anadolu Bölgesi, son yıllarda kış turizmine yönelik yatırımlarla adından söz ettiriyor Erzurum'daki Palandöken, Konaklı ve Kandilli ile Sarıkamış'taki Cıbıltepe, Erzincan'daki Ergan, Ağrı'daki Küpkıran, Tunceli'deki Ovacık ve Ardahan'daki Yalnızçam kayak merkezleri bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

4 Aralık 2020 Cuma   11:00:29

Somalı Madenciler Dünya Madenciler Günü'nde Kapılarını AA'ya Açtı

Madencilerden Mustafa Yılmaz: 'Madende yardımlaşmayı, arkadaşlığı, para kazanmanın zorluğunu, paranın kıymetini öğrendim' Mücahit Bayram: 'Şartları ne kadar da zor olsa mutluyuz ve huzurluyuz. Ekmeği kazanmak kolay değil. Moralimiz iyi olduğu sürece işimiz de rahat oluyor' Hakkı Cinko: 'Bana göre yapabildikten sonra madencilik mesleklerin en güzeli. Evimize ailemize nasıl rızık götürdüğümüzü görüyorsunuz, vicdanen rahatız. Her gün madene dua ile iniyor, dua ile çıkıyoruz'

4 Aralık 2020 Cuma   10:59:00

 1  2  ...  59  60  61  ...  72  73