Haber Arşivi

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim İle Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlıklarının Bütçeleri Görüşülüyor

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2021 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:11:13

Mersin'de Sokağa Çıkma Yasağında Sokak Hayvanları Unutulmadı

İçel’de sokağa çıkma yasağında sokak hayvanlarının yanı sıra serçe, kumru, güvercin gibi hayvanlar için de belli noktalara mama ve su bırakarak beslenmeleri sağlandı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:10:43

HDP Adaylığı İçin Terör Örgütü PKK'ya Yakınlık Referans Kabul Edilmiş

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, HDP Gaziantep İl Başkanlığında yapılan aramada ele geçirilen 'HDP yerel seçim komisyonu aday adayı değerlendirme raporu' başlıklı dokümanda adayların PKK yakınlığının referans olarak yer aldığına ilişkin bilgilere yer verildi İddianameden: 'Normalde siyasi faaliyet olarak değerlendirilecek olan bu dokümanda kişilere ilişkin referans olarak yazılan konular tamamen terör örgütü PKK/KCK yapısına ilişkindir' 'Referans olan konular incelendiğinde 9 ay cezaevinde kalması, kardeşinin PKK içinde faaliyet yürütürken ölmesi, PKK/KCK davasından 4 yıl cezaevinde kalması gibi hususlar referans olarak alınmıştır'.

13 Aralık 2020 Pazar   11:10:42

Besleme Aracının Kornasını Duyduklarında Koşarak Gelip Mamalarını Yiyorlar

Kırıkkale’de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için her sabah beslenme alanlarına yem ve mama bırakılıyor.

13 Aralık 2020 Pazar   11:10:13

Bursa'da Metruk Binayla Otomobili Yaktığı İddia Edilen Şüpheli Yakalandı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir metruk binayla otomobilde yangın çıkardığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:10:12

Erciş Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Van’ın Erciş Belediyesi, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını unutmadı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:09:45

Van'da Sokaklar Boş Kaldı

Van’da cuma günü saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:09:43

Üzeri Brandalı Ve Plakaları Sökülmüş Otomobilindeki Parmak İzi, Katil Zanlılarını Ele Verdi

İzmir'de 4 ay önce kaybolan 26 yaşındaki Mert Kayacan'ın üzerine branda çekilmiş ve plakaları sökülmüş halde bulunan otomobilindeki parmak izinden yola çıkan polis, cinayeti aydınlattı Olayla ilgili gözaltına alınan iki şüphelinin ifadeleri üzerine Kayacan'ın cesedi ormanlık alanda bir çukurda gömülü bulundu.

13 Aralık 2020 Pazar   11:08:41

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - 'Gençler, Hastalığı Sanki Bir Oyun Gibi Görüyor'

Aydın'da eşi ve 2 çocuğuyla yakalandığı koronavirüsü yenen Prof. Dr. Hasan Güngör: 'Gençler, hastalığı sanki bir oyun gibi görüyor ancak bu gerçekten çok farklı bir şey çünkü yaş fark etmiyor. Koronavirüsü kontrol altına aldığınızı zannediyorsunuz ama tedaviniz devam ederken bir anda hayatınızı kaybedebiliyorsunuz. Bu yüzden gençlerin çok dikkatli olması gerekiyor' 'Dünyanın birçok ülkesi bu ilacı veremiyor bile. Ülkemiz, sağlık çalışanlarımız, bu ilacı evlerimize kadar getiriyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle filyasyon sistemi yok'

13 Aralık 2020 Pazar   11:07:42

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - 'Bu Hastalık İnsanlara Nefes Almanın Çok Önemli Olduğunu Gösterdi'

Elazığ Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gülden Erser Karlıdağ: 'Bu hastalık insanlara nefes almanın çok önemli olduğunu gösterdi. Her sabah hastalarımızı kontrol ettiğimizde her hastaya 'nefes alabiliyor musun?' diye soruyoruz. Bu durum bizi de çok etkiliyor' Nöroloji Uzmanı Dr. Nurettin Koç: 'Solunum sıkıntısı yaşayan hastalar diğer sıkıntılarını sorun bile etmiyorlar. Çünkü ciddi solunum sıkıntıları yaşıyorlar'

13 Aralık 2020 Pazar   11:07:13

Zonguldak'ta 'Terrier' Cinsi Köpek Besleyen Kişiye 38 Bin Lira Ceza Uygulandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, tehlikeli köpek ırkları arasında yer alan "terrier" besleyen kişiye 38 bin 252 lira para cezası verildi.

13 Aralık 2020 Pazar   11:07:12

Sanattan Aldığı İlhamla Atıl Arazileri Tıbbi Aromatik Bitkilerle Ekonomiye Kazandırıyor

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 4 yıl önce lavanta yetiştirmeye başlayan arkeolog ve mozaik sanatçısı Aysel Ergül, ilçede kiraladığı 23 dönüm arazide İstanbul kekiği, civanperçemi, papatya ve kara mürver ekimi için harekete geçti Aysel Ergül: '4 yıl önce başladığım lavanta ekiminden çok memnunum. Bu seneki hasadımdan geçen seneye göre 2 kat daha fazla ürün aldım. İlçede atıl durumdaki 23 dönüm arazide üretimi artırmak için girişimde bulundum' 'Sanatçı olmanın verdiği ilhamla doğayla sanatı bir araya getirmeye çalıştım ve insanların bu mor cennetin içerisinde sanatı da kucakladıkları bir alan ortaya çıkardık'

13 Aralık 2020 Pazar   11:06:44

'İstanbul'un Arka Bahçesi' Salgın Sürecinde De İlgi Çekiyor

Sakarya'nın mavi ve yeşilin buluştuğu ilçesi Sapanca'daki villa konseptli oteller ve müstakil kiralık evler, pandemi sürecinde tatilcilerin öncelikli konaklama tercihleri arasında yer alıyor Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer: 'Hafta sonları dolu geçiyor. Konuklarımız, kısıtlamada cuma gününden gelip pazartesi günleri çıkış yapıyor. Sapanca'da yüzde 95 doluluk oranımız var'

13 Aralık 2020 Pazar   11:06:42

'Turizmin Başkenti'nde Sessizlik Hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Antalya'nın cadde, sokak ve plajlarında sessizlik hakim oldu.

13 Aralık 2020 Pazar   11:06:14

Malezya, Kovid-19 Aşısı Alımlarını Artırarak Halkın Yüzde 70'İni Aşılamayı Hedefliyor

Malezya hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı alımlarını artırarak vatandaşların yüzde 70'ini aşılamayı planladığını açıkladı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:06:13

Safranbolu Kaymakamı Türköz Sokak Hayvanlarını Besledi

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Safranbolu merkez ve civarında aç kalan sokak hayvanları için yiyecek bıraktı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:06:12

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Milletvekili Sabri Öztürk Açıklaması 'Hastalık Beni Resmen Nefessiz Bıraktı'

'Hastalığın hafife alınmaması gerekiyor. Sağlık o kadar kıymetli ki Allah'ın insana bahşettiği en önemli şey sağlık, sağlıklı güzel ve rahat nefes alabilmek' 'Hastalık, bu yaşta hiçbir sağlık problemim olmamasına rağmen beni resmen nefessiz bıraktı. O açıdan Allah kimseye vermesin, her hastalığa dikkat etmemiz lazım ama Kovid'e kat kat daha çok dikkat etmemiz lazım'

13 Aralık 2020 Pazar   11:05:42

Bursaspor'un Yükselen Değeri Batuhan Kör

Bu sezon ağırlıklı olarak altyapıdan gelen oyuncularla mücadele eden Bursaspor’un parlayan bir başka yıldızı Batuhan Kör oldu. 19 yaşındaki futbolcu, son oynanan Yılport Samsunspor maçında da iki kez fileleri havalandırarak toplam gol sayısını 5’e çıkarttı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:05:40

Baba Ve Oğlunu 'Marketimizi Açmaya Gidiyorduk' Bahanesi Cezadan Kurtaramadı

Beşiktaş’ta sokağa çıkmasını ihlal eden baba ile oğlunu, ‘Marketimizi açmaya gidiyorduk’ bahanesi cezadan kurtaramadı. Denetimlerini sürdüren ekipler belgesi olmayanlara cezai işlem uyguladı.

13 Aralık 2020 Pazar   11:05:12

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - 'Entübeye Gidiş Sürecinde Artık Umudumu Kesmiştim'

Kovid19'u yenen öğretmen Zafer Yıldırım: '15 gün, yatağa bağlı kalarak 24 saat oksijen verilerek geçti. Entübeye alacaklardı. Son anda doktorlarımız değerleri düşürmek için müdahale ederek entübeden vazgeçti. Entübeye gidiş sürecinde artık umudumu kesmiştim. 'Ben artık dünyaya veda ediyorum, ebedi olan ahirete göç ediyorum' diye düşündüm' 'Hastane sürecinde 15 gün yatağa bağlı kaldıktan sonra eve geldiğimde yürümeyi unuttuğumun farkına vardım. Özellikle merdivenleri çıkmakta çok zorlandım. Ufak adımlarla kendime alıştırma yapa yapa yavaş yavaş yürümeye başladım. Çok zor bir süreç. Yürümeyi bile unutabiliyorsunuz' 'Maske, mesafe, hijyen; sanki bize bir reklam gibi geliyordu televizyonlarda yayınlanırken. Hastaneye düştükten sonra, özellikle o servise yattıktan ve ağrılarım başladıktan sonra bunun bir reklam olmadığını hissettim'

13 Aralık 2020 Pazar   11:05:11

Çorum'da Sessizlik Hakim

Çorum’da korona virüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa kısıtlaması nedeniyle şehirdeki sessizlik devam ediyor.

13 Aralık 2020 Pazar   11:04:43

Taksim Meydanı Turistlere Kaldı

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Pazar sabahında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde sessizlik hakim oldu. Turistlere kalan Taksim Meydanı drone ile görüntülendi.

13 Aralık 2020 Pazar   11:04:42

Depremden Bu Yana Kayıp Kedisine 42 Gün Sonra Kavuştu

İzmir Karşıyaka’da iki bina arasına sıkışan "Aşık" adlı kedi, dün gece belediye ekipleri tarafından duvar delinerek kurtarıldı. 30 Ekim’deki depremden bu yana bulunamayan kedi sahibine teslim edilirken, duygusal anlar yaşandı. Aşık’ın sahibi Yasemin Saymaz, "Ne zaman Yaradana teslim olsam bir güzellik ile karşılaşıyorum. Aşık’ın da bulunacağına inancım vardı" dedi.

13 Aralık 2020 Pazar   11:04:41

Çağatay Yılmaz Açıklaması 'Bütün Zorlukların Üstesinden Geleceğiz'

Yılport Samsunspor maçının son golüne imza atan Bursaspor’un genç futbolcusu Çağatay Yılmaz, “Takımımız bu sezon zor günler geçirse de biz bütün zorlukların üstesinden geleceğiz” dedi.

13 Aralık 2020 Pazar   11:04:13

Yıllardır Hizmetlerden Mahrum Bırakılan Yüksekova'nın Çehresi Projelerle Değişiyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi, kentte alt ve üstyapının yanı sıra ekonomik ve sosyal hayatın gelişmesine yönelik projeler de hayata geçiriyor Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı: 'Uzaktan okunabilen kartlı sistemlerle şehrimizin su sistemini düzenleyeceğiz. Bu tesis hizmete girdiğinde şehrimizin 2050 yılına kadar su sorunu kalmayacak. Bu çalışmayla birlikte şehrimize akıllı şehircilik konsepti yerleşmeye başlayacak' 'Bütün şehrin deprem haritasını çıkartıyoruz. Ruhsatsız olan binalardan depreme dayanıklılık belgesi istiyoruz. Bunları haritamıza işleyeceğiz'

13 Aralık 2020 Pazar   11:04:12

 1  2  ...  32  33  34  ...  41  42