Haber Arşivi

Düzce'de Fındıktan Sonra En Çok Kestane Üretildi

DÜZCE – Düzce’de 2018 yılında en çok üretilen meyve fındık odu. Fındığı ise Kestane ile elma takip etti.

29 Haziran 2019 Cumartesi   11:00:04

Lisenin Matbaa Bölümü 1,5 Milyon Liralık Ciro Hedefliyor

Malatya'daki Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin matbaa bölümü, tatil döneminde de faaliyetini sürdürüp bir taraftan kamu kurumlarının evrak ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan sektöre nitelikli eleman yetiştiriyor Okul müdürü Suat Kılıç: 'Geçen yıl 800 bin lirayı bulan bir üretim kapasitesine çıktık. 2019 yılı itibariyle 6 aylık ciromuz şu an 750 bin lira. Hedefimiz 2019 yılı tamamlandığında cironun 1,5 milyon liraya çıkmasıdır'

29 Haziran 2019 Cumartesi   11:00:03

Erdem'den BGC'ye Ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve başkan yardımcıları, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerini Basın Kültür Sarayı’ndaki BGC merkezinde ziyaret etti.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:59:34

'Trump'ın İran Siyaseti Savaş Riskini En Üst Seviyeye Taşıyor'

Ulusal İranAmerikan Konseyi Başkanı Trita Parsi: 'Trump, İran'la müzakere istiyor ancak İran'la ilgili izlediği yol diplomasi şansını en aza indirirken savaş riskini en üst seviyeye taşıyor' 'Bu eksen (Suudi Arabistan, BAE ve İsrail), yalnızca ABD savaşa tamamen katılırsa İran'a karşı savaşı onaylar. ABD'nin tam müdahil olmadığı bir savaşa katılmazlar' 'INSTEX'in tek başına yeterli olacağından şüpheliyim. İran petrolünü satmayı istiyor fakat INSTEX henüz sadece yaptırım dışı ürünlerin ticaretine odaklanmış görünüyor'

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:59:05

Alevi Kanaat Önderleri Rektör Turgut İle Bir Araya Geldi

Adıyaman Alevi kanaat önderleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:59:04

Yıldız Dağı Kayak Merkezi 4 Mevsim Hizmet Verecek

Sivas’ta bulunan Yıldız Dağı Kayak Merkezi yılın her mevsiminde misafirlerini ağırlayacak.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:59:03

'TBB Yapılandırması, Köprüden Önceki Son Çıkış'

Ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Emre Alkin:'TBB yapılandırmasına 'köprüden önceki son çıkış' diyorum. Bu yapılan iş çok önemli' 'Bu işin tam tutması için bir şart var. O da bu kulüpleri bundan sonra eski anlayışla yönetmemek. Herkes ayağını yorganına göre uzatacak ve Finansal Fair Play şartlarını Avrupa'ya gidiyormuş gibi uygulayacak' 'Avrupa'dan men ihtimali sadece 1 yıl boyunca kalkmıştır. Bir yıl sonra kontrol etmek lazım. Yine aynı kafada gidip borç yaparlarsa bu işten kurtulamazlar'

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:58:33

'Böbrek Hastalığının Tetikçisi Tuz Ve Şekerden Uzak Durmalıyız'

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk:'Böbrek hastalığının tetikçisi tuz ve şekerden uzak durmalıyız. Bunlardan uzak durduğumuz sürece sağlığımızı koruyabiliriz' 'Diğer bir düşman ise sigara. Bir baba sigara içiyor, daha sonra çocuğun yanağına bir öpücük konduruyor, bu da birçok hastalığı tetikliyor ve çocuklarımız böbrek hastası olabiliyor'

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:58:03

Tescillenen Diyarbakır Kadayıfı İçin Tesis Kurdu

Diyarbakır'ın geleneksel, tescilli tatlısı 'burma kadayıf'a gösterilen yoğun talep üzerine devletin hibe desteğiyle 3 bin metrekare alanda üretim tesisi kuruldu Günlük 800 kilogram tatlı üretimi yapılan, 65 kişinin istihdam edildiği tesiste hedef günde 2,5 ton üretim, 300 kişiye de istihdam sağlamak Tesis İşletmeci Murat Altunhan: 'Şu an soğuk zincirle alakalı çalışmalarımız var. Bu zinciri geliştirdikten sonra bayilik vermeye başlayacağız. Allah'ın izniyle Türkiye'nin her yerine tatlı göndermeye başlayacağız'

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:57:34

5G İçin Milli Marka Çağrısı

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay: 'Çıkacak ürün bir tane olmalı ve o da bir marka olmalı. Adına ne derseniz deyin veya sahibi kim olursa olsun, bu Türkiye'nin markası olmalı'5G konusunda uzman açığımız var. Dolayısıyla mevcut uzman sayısını ikiye bölerek gücümüzü zayıflatmamalıyız' 'Geldiğimiz nokta itibarıyla hem daha hızlı yol almak, hem de kaynakları etkin kullanmak için bu iki yapının (Türkiye'de 5G çalışması yapanlar) birlikte çalışması, yani güçlerini birleştirmesi lazım'

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:57:34

Domatesin Fiyatı Tarlada 50 Kuruşa Düştü

Adana'da tarlada fiyatı 50 kuruşa kadar düşen domatesin fiyatı, tüketicilerin yüzünü güldürüyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan: 'Geçen yıl bu günlerde tarlada kilogramı 23 liradan satılan domatesin kilogramı 50 kuruştan alıcı buluyor, pazarda ise 1,5 liradan satılıyor'.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:57:03

'Bozo' İle 'Muzo' Buzlu Kokteyl İle Serinliyor

Konya hayvanat bahçesinin ilgi odağı 'Bozo' ile 'Muzo' isimli ayılar, hava sıcaklığının artmasıyla görevliler tarafından özel hazırlanmış 'buzlu kokteyl' ile serinliyor.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:56:33

'Saklı Cennet' Çal Mağarası Gezginlerini Bekliyor

Trabzon'un Düzköy ilçesinde deniz seviyesinden bin 50 metre yüksekte bulunan, içindeki sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki 'saklı cennet' olarak nitelendirilen Çal Mağarası, yeni sezonda da gezginlerini bekliyor Doğal güzelliklerinin yanı sıra otantik kafe ve yöresel lezzetleriyle de dikkati çeken Çal Mağarası, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen turistlere her mevsim farklı güzellikler sunuyor Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: 'Çal Mağarası, doğal güzellikleri ve alternatif seçenekleri açısından turizme ayrı bir güzellik katıyor. Bu kapsamda da ziyaretçi potansiyeli giderek artan mağarayı 2019 yılı itibarıyla şu ana kadar yerli yabancı 15 bin 884 turist ziyaret etti. Sezon boyunca bu rakamın giderek daha da artacağına inanıyoruz'

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:56:07

Yatırımcı Rehberi (1)

Bu hafta, yatırım araçlarından borsa kazandırırken, altın ve döviz kaybettirdi Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftayı ortalama yüzde 2,62'lik kazançla kapattı.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:55:32

'Koruyucu Ailede Adaptasyon Sürecinin Geliştirilmesi Projesi' Sertifika Töreni

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürütülen ERASMUS programı kapsamında koruyucu ailede adaptasyon sürecinin geliştirilmesi projesi yapılandırılmış kursu tamamlandı.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:54:35

Ulaşımpark'dan DGS İçin Ek Sefer Hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark, Dikey Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilerin ulaşım sorunu yaşamadan sınav yerlerine ulaşması için ek sefer hizmeti verecek.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:54:34

Saçları Tıraş Etmeden Saç Ekimi Mümkün

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en büyük endişesinin saçın tıraş edilmesi olduğunu belirten Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, saç ekimi yapılırken saç tıraşı olunmasına gerek kalmadığını söyledi.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:54:33

Liselilere Kampüste Üniversite Deneyimi

Türkiye'nin farklı illerinden lise öğrencileri, ODTÜ tarafından düzenlenen yaz kampında tercih etmeyi düşündükleri lisans programları hakkında bilgi sahibi olurken bilimsel deneyler yapma fırsatı buldu.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:54:03

Engelli Vatandaşlar İçin Engelsiz E-Devlet Uygulaması

Kamu hizmetleri kapsamında her yıl milyonlarca vatandaşın elektronik ortamda işlem yaptığı e-Devlet kapısı, engelli vatandaşlar için de engelsiz bir uygulama olarak kullanılıyor. İşitme ve konuşma engelli binlerce kullanıcı, uygulamaya görüntülü olarak bağlanarak işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:52:33

Yeni Ve Nakil Eczanelerde Levha Ve Termometre Yükümlülüğü

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle, levha ve termometre yükümlülüğü süresi, yeni açılan ve nakil olan eczaneler için bugün itibarıyla başlarken, faaliyetteki diğer eczanelere ise 31 Aralık 2020'ye kadar süre verildi Özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulması zorunluluğu, kültür ve tabiat varlığı niteliğindeki yerlerde faaliyet gösteren eczaneler ile uluslararası havalimanlarında bulunan eczaneler de aranmayacak Eczanelerde, Türk Gıda Kodeksi Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği’ne uygun ürünlerin de satışı yapılabilecek.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:52:04

Eşlerine Yardımcı Olmak İsteyen Abla Ve Kız Kardeşi Gözlemeci Dükkanı Açtı

DİYARBAKIR – Diyarbakırlı Mukaddes ve Belgize Buluş isimli kardeşler, ev aldıkları için kredilerini ödemekte güçlük çeken eşlerine destek olmak için sırt sırta verdi. Herhangi bir destek almadan gözlemeci dükkanı açan kardeşler mahallelinin gözlemeci ablası oldu.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:51:03

Kaleiçi Festivali'nin Onur Konuğu Ukrayna

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ukrayna Antalya Başkonsolosluğunun Ukrayna Anayasası’nın kabulünün 23’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda, 4’üncü Kaleiçi Old Town Festivali’nin onur konuğu ülkesinin Ukrayna olacağını ilan etti.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:51:02

Erkeklerde Burun Estetiğine Dikkat

Op.Dr. Volkan Kahya, erkeklerde burun estetiğine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:50:35

Hadımköy'deki Trafik Kazasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Hadımköy’de sanayi sitesi içinde menteşe parçaları taşıyan bir kamyonun sürücüsü, karşı yönden gelen ticari araca çarpmamak için direksiyonu kırdığı anda yol kenarında park halinde bulunan vinçle kafa kafaya çarpıştı. Kazada kamyon sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken sanayi sitesi içerisinde trafik yoğunluğu meydana geldi.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:50:34

Mersin'de Dev Uygulama

İçel’de çok sayıda polisin katılımıyla ’huzur’ uygulaması yapıldı. Kentin birçok noktasında yapılan uygulamalarda 7 kişi gözaltına alınırken, birçok suç unsuru da ele geçirildi. Ayrıca umuma açık yerler, işyerleri ve trafik uygulamalarında da idari para cezaları kesildi.

29 Haziran 2019 Cumartesi   10:50:33

 1  2  ...  35  36  37  ...  44  45