Haber Arşivi

Antalya 2019 Yılında 5 Bin Konut Satışı İle 3'Üncü Sırada

Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,3 oranında azalarak 82 bin 252 oldu. Konut satışlarında Antalya 5 bin 91 konut satışı ve yüzde 6,2 üçüncü en yüksek paya sahip oldu.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:05:54

Bilecik'te Konut Satışları Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, Bilecik genelinde konut satışları 2019 Mayıs ayında, 2018 Mayıs ayına göre yüzde 50,3 oranında azalarak 150 adet oldu.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:05:53

Hong Kong'da Protestocular Sokakları Boşalttı

Suçluların Çin'e iadesine olanak veren yasa tasarısına karşı hükümet binaları çevresinde gösteri düzenleyen protestocular polisin talebiyle caddeleri boşalttı Protestocular kentte hayatın akışını aksatmamak için eylemlerini parlamento yakınındaki Tamar Parkı'na taşıma kararı aldı Protestocular yasa tasarısı iptal edilene kadar eylemlerini sürdürecek.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:05:23

Üniversite Sınavı Bozüyük'te De Yapılmalı

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz, sınav sürecinde yaşanan sıkıntıları dile getirerek üniversite sınavlarının Bozüyük’te de yapılması gerektiğini söyledi.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:05:22

'Uçağımızın Adı Alaşehir Olsun' Kampanyası

Kurtuluş Savaşı öncesi Anadolu’da gerçekleştirilen önemli kongrelerden biri olan Alaşehir Kongresinin 100. yılında Alaşehirliler, Türk Hava Yollarındaki uçaklardan birinin adının Alaşehir olması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:02:24

Telefonla Balkona Çağırıp Öldürdüler

Samsun’da tüfekle ateş açılması sonucu ağır yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:02:23

Bozkırın Tarlalarında Hasat Zamanı

Türkiye'nin önemli hububat ekim merkezlerinden Kırşehir'de, Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki düşük rakımlı köylerde arpa hasadına başlandı Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp:Bu yıl, haziran ayındaki yağışlar hasadı olumsuz etkiliyor. Yağmur zamanında makineler durdurularak yağışın kesilmesi bekleniyor. Daha sonra hasada devam ediliyor'

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:02:22

Fatsalı Sporcuların Madalya Başarısı

Fatsalı sporcular farklı kategorilerde ilçeye getirdikleri madalyalar ile hem kendilerine hem de ailelerine gurur yaşattılar.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:01:54

Ilıca Yıkılıyor

Aziziye Belediyesi’nce Ilıca bölgesinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına yeniden hız verildi.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:01:53

TCMB'den Repo İhalesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 24 Haziran vadeli repo ihalesi açtı.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:01:52

Türkiye Pavilyonu Münih'te Ziyaretçi Akınına Uğradı

Lojistik sektörünün küresel buluşma platformu Transport Logistic 2019'da bu yıl ilk kez kurulan Türkiye Milli Pavilyonu büyük ilgiyle karşılandı Messe München Fuarlar Grup Direktörü Robert Schönberger: 'Transport Logistic'te ilk kez bir Türkiye pavilyonu açılması ve katılımcı Türk firmalarının sayısının artması mükemmel bir gelişme'.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:01:24

Deniz Kirliliğine Karşı Her İl Kendi Eylem Planını Hazırlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 'Her il kendi özelinde bir eylem planı hazırlayacak. Hem denizlerimizdeki kirliliğin giderilmesi hem kaynağında bu kirliliğe müsaade edilmemesi anlamında projelerini hayata geçirecekler' 'G20 ülkeleri, denizlerin, deniz kenarlarının, akarsuların, göllerin kirliliğine ilişkin bir eylem planı hazırlığı içerisinde. Biz de bu anlamda gerçekten önceden adım atarak, denizlerimizi, akarsularımızı, göllerimizi, hem yüzeylerini hem de kıyılarını temizlemek üzere bir eylem planı hazırladık ve bir genelge yayınladık' 'Bu genelge çerçevesinde denize kıyısı olan 28 ilimiz başta olmak üzere 81 ilimizde kirlilikle ilgili mücadele vereceğiz' 'Sosyal olarak öğrencilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle hatta ve hatta ülkemize gelen turistlerimizle birlikte bu denizlerimizde, deniz kenarlarında oluşan atıkların toplanmasına ilişkin bir kampanya yapacağız ve beraber bu atıkları toplayacağız'

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:01:23

Aydemir Açıklaması 'Dadaşlar Yıldırım'a Destekte Tek Yürek'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Bizim, Karasu, Murat, Fırat kardeşliğimiz var.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:00:54

Emniyet Müdürü Deniz'in Mutlu Günü

DÜZCE – Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in kızı Gözde Deniz, Metin ekin ile bir ömür boyu mutluluğa evet dediler.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:00:52

2 Bin 400 Rakımlı Bayrak Tepe'ye Zirve Tırmanışı

HAKKARİ – Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Yüksekova Doğa Tutkunları Kulübü ve Yüksekova Cilo Trekking Spor Clup üyeleri, 3 saatlik yürüyüşün ardından 2 bin 400 rakımlı Bayrak Tepe’ye zirvesine çıktılar.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:00:24

İş Ve Siyaset Dünyasını Bir Araya Getiren Düğün

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’in oğlu Sezgin ile iş adamı Hacı Ramazan Bal’ın kızı Yetkin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şahitliğinde evlendi.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:00:24

Belenbaşı'nda 14'Üncü Kiraz Şöleni

Yörük kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Buca Belediyesi Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali, 14’üncü kez büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

17 Haziran 2019 Pazartesi   11:00:22

Giresun'da Çilek Üretiminin Gelişimi

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüksek rakımlı bölgelerde oluşturulan çilek bahçelerinde yeni mahsul hasat döneminin başladığını bildirildi.

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:59:53

El Nusra'dan Halep'e Saldırı Açıklaması 12 Ölü

Suriye’deki terör örgütü El Nusra tarafından Halep kentine yönelik füzeli saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:59:53

Tarihi Ortamahalle Misafirlerini Bekliyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 1988'de büyük bölümü kentsel sit alanı ilan edilen ve tarihi dokusunu koruyan Ortamahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, konakları, Arnavut kaldırımlı sokakları, çeşmeleri ve mahalle kültürünün bir bütün halinde sergilenmesiyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor Misafirlerine tabiat ile iç içe vakit geçirmenin yanında konaklama, yöresel lezzetlerden tatma ve foto safari gibi farklı alternatifler sunan mahallede, yeni turizm sezonuna hazırlıklar tamamlandı Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: 'Kültür, sanat ve turizmde ön plana çıkan Akçaabat'ımızda yaz turizm sezonu için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Giderek artan turizm potansiyelimizin yaz sezonu boyunca devam edeceğine inanıyoruz'

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:59:22

'Gazella Gazella' Türü Dağ Ceylanlarının Varlığı Artıyor

Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve 2008 yılında yapılan çalışmalarda Türkiye'de sadece Hatay'da varlığı tespit edilen 'gazella gazella' türü dağ ceylanlarının popülasyonunda her yıl artış yaşanıyor Nesillerinin devamı için Kırıkhan ilçesinde kurulan Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu'nda özenle bakım ve gözlemleri yapılan dağ ceylanlarının 2009 yılında 150 civarında olan sayısı geçen yıl sonu itibarıyla 757'ye ulaştı İstasyonun bulunduğu alanın askeri bölge olması nedeniyle ceylanların sayılarının artması ve korunmalarında askeri yetkililerin özen ve dikkati de etkili oluyor.

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:58:23

'100 Leylekten 6'Sı İp Ya Da Poşetler Yüzünden Ölüyor'

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü öncülüğünde, leyleklerin ölüm ve yaşam biçimi ile göç yollarını araştırmak için halkalama çalışması yapılıyor EÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ortaç Onmuş: 'Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda halkaladığımız 100 leylekten 6'sının ayaklarına ip ya da poşet dolanması sonucu öldüğünü tespit ettik'

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:57:52

Organlar Nakil İçin 24 Saat Korunabilecek

Yüksek teknoloji kullanılarak geliştirilen, doku, organ ve hücrelerin beslenmesine olanak sağlayan 'Perfüzyon Cihazı' ile 412 saatte nakledilmemesi halinde işlevini yitiren kalp, karaciğer, böbrek, pankreas gibi organlar artık 24 saat korunarak, bir başkasına umut olabiliyor Klasik yöntemde dışarıda +4 derecede metobalizma hızı yavaşlatılabilen organların, perfüzyon cihazlarıyla ya soğuk solüsyonla oksijen verilerek ya da oksijenli kan verilerek atardamardan beslenmesi sağlanabiliyor AÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Acar Tüzüner: 'Organın hiç vücut dışına çıkarılmamış gibi fonksiyonu ve canlılığı korunabiliyor' 'Çok yağlı olan bir karaciğer nakil için mümkün değilken, bu makinelerle organa yağları eritici maddeler verilerek, normal karaciğer değerlerine getirilerek nakil mümkün olabiliyor' Hollanda Leiden Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Andrzej Baranski: 'Bu makinelerin en büyük özelliği, takılması pek mümkün olmayan organların kullanılabilir hale gelmesine olanak tanımasıdır'

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:57:23

TDK'nin Tüm Sözlükleri Tek Tıkla Kullanıcının Karşısında

Türk Dil Kurumunun internet sayfasında yapılan güncellemeyle TDK sözlüklerine, 'sozluk.gov.tr' adresinden tek tıkla ulaşılabilecek 'sozluk.gov.tr'de her gün bir kelime ile bir deyim veya atasözünün anlamına, bir dil kuralına yer veriliyor, sıkça yapılan yanlışlarla sık karıştırılan sözcüklere ilişkin uyarılar bulunuluyor, vatandaşlara yabancı sözcüklere Türkçe karşılık önerme imkanı sunuluyor TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin: 'Arama motoruna, 'sozluk.gov.tr' veya 'TDK' yazdığınız zaman karşınıza çıkan sayfada, Güncel Türkçe Sözlük, Terimler veya Halk Ağzı Sözlükleri gibi tüm sözlüklerimize ulaşılabiliniyor' 'Yeni çalışmamız kullanıcıya büyük bir kolaylık oldu'

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:57:22

Maarif Vakfından 'Eğitimde Ar-Ge' Ve 'İhtisas Kütüphanesi' Yeniliği

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün: 'Eğitimin ArGe'si ile ilgili bir ekip kurduk. Türkiye'deki eğitim sisteminin yurt dışında tanıtımından dünyadaki eğitim sistemlerine kadar geniş kapsamlı bir ArGe faaliyeti yürütüyoruz' 'ArGe süreçlerini desteklemek, Türkiye'de eğitimle ilgili araştırma yapanlara alt yapı ve kaynak sağlamak üzere bir eğitim ihtisas kütüphanesi kuruyoruz' 'Kütüphane, 35 ülkedeki 270 maarif okulundaki kütüphanelerle de irtibatlı olacak'

17 Haziran 2019 Pazartesi   10:56:52

 1  2  ...  50  51  52  ...  62  63