Haber Arşivi

İnternetten Kartlı Ödemeler 1,4 Milyar TL'ye Ulaşarak Rekor Kırdı

Bankalararası Kart Merkezi, alışveriş festivaliyle ilgili verileri açıkladı. Bu yıl 29 Kasım Cuma gününe denk gelen festivalde 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşirken internetten kartlı ödemeler ise 1,4 milyar TL ile rekor kırdı.

3 Aralık 2019 Salı   11:06:10

'Şah Mat'ın Küçük Ustasının Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Bursa'da 2,5 yıl önce anaokuluna giderken öğrendiği satrançta Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu unvanlarını elde eden 8 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş'un bu spordaki başarısı dikkati çekiyor Yağız Kaan Erdoğmuş: 'Bundan sonraki hedefim önümüzdeki yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılarak ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak' Baba Selahattin Erdoğmuş: 'Yağız'a kupaları için bir dolap ayırmıştık. En son İçel'de aldığı kupayı dolaba koyacak yer bulamadık'

3 Aralık 2019 Salı   11:05:36

Gözüne Tornavida Saplanan Çocuk İki Ameliyatın Ardından Görmeye Başladı

Sağlığına kavuşan Nuri Yüksel:'O gece ailemle birlikte oturuyorduk. Ben yatmaya gidiyordum, ışığı açık bıraktım. Abim de ders çalışacaktı, kapıyı kilitlemiştim. Abim de geldi, tornavidayla kapıyı açmaya çalışıyormuş. Ben de göz deliğinden bakıyordum. Tornavida yanlışlıkla gözüme girdi' Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Merih Önol:'Olay olduktan sonra hiç görmüyordu, sadece ışık hissi vardı. Şimdi, onda beş oranında görmeye başladı'

3 Aralık 2019 Salı   11:05:35

Ürgüp'te 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde kullanmak suçundan aranan ve hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

3 Aralık 2019 Salı   11:05:07

Ahilik Tartışmalarına Esnaf Odaları Birliğinden 13 Madde İle Cevap

KIRŞEHİR – Konya’da düzenlenen Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesinin ardından Kırşehir kamu oyunda oluşan “Ahilik Konya’ya mı gidiyor” söylentilerine Esnaf Odaları Birliği 13 madde ile cevap verdi.

3 Aralık 2019 Salı   11:05:06

MHP'den 'Dünya Engelliler Günü' Mesajı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu: 'Özel öğretim statüsünde yer alan okulların müfredat programlarının gözden geçirilerek, diğer okullardan farklı ve engel çeşitlerine göre yeniden düzenlenmesi önem arz etmektedir'Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılacak engelli kontenjanının yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkarılmasına ilişkin verilmiş olan kanun tekliflerimiz gündeme alınmayı beklemektedir'.

3 Aralık 2019 Salı   11:05:05

'Sosyolog Berber' Çevresine Okuma Sevgisi Aşılıyor

Muğla'da müşterileriyle daha iyi iletişim kurmak amacıyla, ortaokul ve lise eğitimini açık öğretimden tamamladıktan sonra sosyoloji bölümünden de lisans diplomasını alan 25 yıllık berber Aytaç Yurttaş, okuma azmi ve çalışkanlığıyla örnek oluyor Çevresinde 'sosyolog berber' olarak bilinen Yurttaş: 'Eğitimin nefes almak, yemek yemek ve su içmek gibi bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. İnsanlara eğitimle ve kitap okuyarak bilgilerini ve ufuklarını genişletmelerini tavsiye ediyorum' 'Okuma azmimin çevremde de olumlu etkisi oldu. Bazı arkadaşlarım yarım kalan eğitimlerine devam ediyor. Aileler çocuklarına beni örnek gösteriyor'

3 Aralık 2019 Salı   11:04:35

'Engelimize Engel Eklenmesine Çok Üzülüyoruz'

Engelli milli sporcu Ebru Bulgurcu: ' 'Yarın engelli olurum' korkusuyla değil, insan olduğumuz için birbirimize saygılı olmamız gerekiyor'.

3 Aralık 2019 Salı   11:04:34

'Oğlunu Kandil'e Götürdük' Diyen Sanıklara 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ederken, bir genci dağa götürdükleri iddiasıyla 2 tutuklu şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı İddianameden: 'Şüphelilerin müştekilerin oğlunu terör örgütü PKK/KCK'ya kazandırılması ve katılması için çaba sarf ederek örgütü katılmasını sağladığı, PKK/KCK'nın emir ve talimatları ile hareket ettiği ve örgütte faaliyet gösteren üyesi oldukları anlaşılmıştır'.

3 Aralık 2019 Salı   11:04:06

Gazze'de Ablukaya Rağmen Hayalindeki Köpek Eğitim Okulunu Açtı

Gazzeli Vail Muhenna, İsrail ablukasının bölge ekonomisi üzerindeki felç etkisine rağmen hayalini kurduğu köpek eğitim okulu fikrini gerçeğe dönüştürdü Muhenna: 'Köpeklerle hikayem, küçükken babamın arabasını koruması için bir köpeği eğitmekle başladı' 'Abluka nedeniyle bölgeye girişlerde köpeğin yanı sıra eğitimde kullanılan ekipmanlar bile kısıtlanıyor. Bu nedenle Gazze'deki köpek türleri kısıtlı' 'Okulun kapasitesini genişletmeyi, köpek eğitimi alanında yerel müsabakalar düzenlemeyi, evcil hayvanlarla ilgilenen ülkeleri ziyaret etmeyi, bu alanda daha fazla deneyim kazanmayı ve uluslararası etkinliklere katılmayı hayal ediyorum'

3 Aralık 2019 Salı   11:04:05

Obezite Merkezi Fazla Kiloların Çözümü Oldu

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Obezite Çözüm Merkezindeki obezite hastaları, mide ameliyatı yerine doğal yollarla fazla kilolarından kurtuluyor Merkezden sorumlu hekim Remziye Nur Eke: 'Merkezimizde yaklaşık bir yıllık sürede 320 hasta tedaviye alındı, toplam 2 ton 100 kilogram verildi' Kanserden sonra fazla kilolarından da kurtulan Emine Altuner: 'Artık yaşlı olduğumu kabul etmiyorum. Öz güvenim daha çok arttı. Giydiğimiz koca koca elbiselerin içinden çıktık'

3 Aralık 2019 Salı   11:03:35

Baba Yadigarı Atölyede Çömlekçiliğe Ömrünü Adayan Usta Açıklaması Salim Yaşar

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde babasından kalma atölyesini her gün sabah namazından sonra açarak çarkın başına geçen 79 yaşındaki çömlek ustası Salim Yaşar, yıllardır çamura şekil veriyor Çömlekçiliğe tutkusunu 'Bu meslek kanıma işlemiş' diyerek ifade eden, fuarlar ve il dışından gelen siparişleri yetiştirmeye çalışan Salim usta, atölyesine gelenlere de çömlekçiliğin inceliklerini anlatıyor.

3 Aralık 2019 Salı   11:03:07

Erzurumspor Kupada Süper Lig Takımı Ağırlamak İstiyor

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da teknik direktör Erkan Sözeri: 'Hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Tur atlayarak bu şehre güzel bir Süper Lig takımı getirmek istiyoruz'

3 Aralık 2019 Salı   11:03:06

28 Yıldır Yapılmayan Köprü 2 Günde İnşa Edildi

Adana’da 28 yıldır evinin önünden dere yatağı geçen kadının sesini Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar duydu. Aydar’ın talimatıyla dere yatağına köprü yapıldı.

3 Aralık 2019 Salı   11:02:08

Lider Çavdarhisarspor

Bu sezon Kütahya Merkez 1. Amatör B Grubu’nda mücadele eden Çavdarhisarspor, Seyitömerspor galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturdu.

3 Aralık 2019 Salı   11:02:07

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursa Valiliğini Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.

3 Aralık 2019 Salı   11:01:37

Düzce'de Servis Minibüsü İle Tır Çarpıştı Açıklaması 4 Yaralı

Düzce'de servis minibüsü ile tırın çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

3 Aralık 2019 Salı   11:01:36

Edremit Belediye Personeline Yüksekte Çalışma Eğitimi

Van’ın Edremit Belediyesi, ‘Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’ kapsamında personeline ‘Yüksekte Çalışma Eğitimi’ verdi.

3 Aralık 2019 Salı   11:01:35

Ege Bölgesi'nin 11 Aylık İhracatı 20,6 Milyar Dolara Ulaştı

Ege Bölgesinden 2019 yılının ocak-kasım döneminde yapılan ihracat 20 milyar 641 milyon dolar olarak kayıtlara geçerken, aynı dönemde Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) ihracatı 12 milyar 186 milyon dolar oldu.

3 Aralık 2019 Salı   11:01:05

Ankara Merkezli FETÖ Soruşturmasında 18 Gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan, 25'i aktif görevdeki 36 jandarma personelinden 18'i yakalandı.

3 Aralık 2019 Salı   11:01:04

Anadol Marka Aracına 40 Yıldır Gözü Gibi Bakıyor

Artvinli İlyas Coşkuner, 40 yıl önce aldığı ve sürekli kullandığı 'Anadol' marka aracının satılmaması için çocuklarına vasiyette bulundu İlyas Coşkuner :Antikacılar çok geldiler güzel de para verip arabamı almak istediler ama ben satmadım' '40 yıldır bu arabayla çok güzel anılarım var, 4 kızıma gelin arabası oldu. O anılar unutulacak gibi değil'

3 Aralık 2019 Salı   11:00:36

Engelli Çocukların Hayal Dünyaları Okurla Buluşacak

Doğuştan engelleri nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan 11 yaşındaki Efe Tüylü ile 12 yaşındaki Kaan Koçdemir'in kaleminden çıkan ve animasyonlaştırılan hikayeler, yakında kitap haline getirilecek Okuyucular hikayelerde, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları problemlerden hayvan sevgisine, toplumsal sorunlardan farkındalık projelerinin önemine kadar birçok sosyal mesajla karşılaşacak Doğuştan serebral palsili Efe Tüylü:Kitabımı okurlarla buluşturacağım için heyecanlıyım ve gururluyum. Kitabımı imzalı bir şekilde arkadaşlarıma ve öğretmenlerime dağıtacağım' Doğuştan kelebek ve cam kemik hastası Kaan Koçdemir:İleride de bunu yürütmeyi planlıyorum. Kendin yapıyorsun, beceriyorsun ve animasyona döküyorsun. Böyle şeyler insana mutluluk veriyor' Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş:Bazılarında ailevi sorunlar, bazılarında erişilebilirlik sorunları... Bazıları engele başka yerden baktılar. Bizim bile göremediğimiz şeyleri paylaştılar. Bence bu konuda komşularının, öğretmenlerinin, aile bireylerinin bakış açılarını da önemli ölçüde etkileyerek değiştirecekler'

3 Aralık 2019 Salı   11:00:35

Amasya'da İzinsiz Kazı Yaptıkları Fotokapanla Belirlenen 3 Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Amasya'da, arkeolojik sit alanında define aradıkları fotokapanla tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

3 Aralık 2019 Salı   11:00:06

Engelli Gencin Evine Sinemayı Getirdiler

Van'da bir grup üniversite öğrencisi, en büyük hayali sinemada film izlemek olan engelli gencin evinde sinema ortamı oluşturarak 'Hababam Sınıfı'nı, ailesi ve öğretmenleriyle izlemesini sağladı Öğrencilerden Sariye Demir: 'Aslında bizler Emrah'ı sinemaya da götürebilirdik ama istedik ki sinemayı Emrah'ın ayağına getirelim'.

3 Aralık 2019 Salı   10:59:36

Çeyrek Asırdır Çini Çamuruna Şekil Veriyor

Kütahya'da, çocukluğunda çaycılığı, lokantacılığı öğrenmek isteyen ancak babasının teşvikiyle 11 yaşında eniştesinin yanında çiniciliğe başlayan Ali Buzkan, çark sanatını kendi atölyesinde icra etmeye devam ediyor Kültür ve Turizm Bakanlığının çark sanatçısı Buzkan: 'Bir torba çamur, çark ustasının elinde sanata doğru yola çıkıyor. Çamur ustanın elinde vücut bularak vazolar, ibrikler, tabaklar, kaseler ve çok çeşitli eserler oluyor'

3 Aralık 2019 Salı   10:59:35

 1  2  ...  64  65  66  ...  78  79