Haber Arşivi

Taş İşleme Ustası Suriye'deki Eserlerine Kavuşmak İstiyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan ve Mardin’de küçük bir atölye kuran taş ve demir işleme ustası Sabagh Kassem Gargul, ülkesinde bıraktığı 3 bin eserine kavuşacağı günün hayaliyle yaşıyor.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:13:04

Motosiklet Alıcısı 50Cc'nin Altında Modellere Yöneldi

MOTED Yönetim Kurulu Başkanı Kılıçer: 'Fiyatlar artmadan elektrikli ve 50cc altında motosikletlere pek talep yoktu. Bu yıl 50cc'ye kadar olan motorların satışı hızlı gidiyor. 2017'nin ilk çeyreğinde 452 olan 050cc motosiklet satışı 2018'in ilk çeyreğinde 6 bin 146'ya yükseldi' 'Geçen yıl toplam satış rakamımız 157 binin üzerinde gerçekleşti. 2018 OcakMart dönemine baktığımızda 2017'nin aynı dönemine göre pazar yüzde 25,8 büyüyerek 28 bin 765 motosiklet satışına ulaştı'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:11:34

Ölümü Bekleyen Köpekleri Hayata Bağladı

Aydın'da hayvansever Funda Küçük, ölmek üzereyken bulduğu ve 'Mucize' ve 'Şans' adını verdiği iki köpeğe 6 ay boyunca adeta bebek gibi bakıp onları hayata döndürdü Küçük:Onların yeniden hayata dönüşünü görmek en büyük mutluluk. Belki çok zorlandık, uykusuz kaldık ama buna değdi'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:10:34

ABD'ye Satılamayan Çelik Türk Pazarına Yöneldi

ABD'nin bazı ülkelerden çelik ithalatına yüzde 25 gümrük vergisi uygulaması nedeniyle bu pazarda kendine yer bulamayan ülkeler rotayı Türkiye'ye çevirdi Türkiye'nin yılın ilk 3 ayında çelik ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 4,4, değer bazında yüzde 26,3 artış gösterdi TÇÜD Genel Sekreter Vekili Bilgin:Türkiye, ABD ile müttefik olması, üretiminde ithalatın payının son derece düşük seviyede bulunması gibi nedenlerle gümrük vergisinden muaf tutulmayı hak etmektedir'.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:10:33

MHP'de 50 İl Ve İlçe Başkanı Aday Adayı Oldu

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, oy potansiyeline güvenen teşkilat yöneticilerine yönelik aday adaylığı çağrısının ardından, MHP'nin, Bursa, Eskişehir ve Hatay'ın da aralarında olduğu 31 il ile 19 ilçe başkanı milletvekili aday adaylığı için başvurdu Teşkilatta boşluk oluşmaması için istifa eden il ve ilçe başkanlarının yerine aynı gün yeni isimler atandı.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:10:03

Karun Hazineleri Yeni Müzesinde

Lidya Kralı Kroisos'a (Karun) ait, aralarında daha önce iki kez çalınarak yurt dışına kaçırılan Kanatlı Denizatı Broşu'nun da yer aldığı 432 parça paha biçilemez eserden oluşan Karun Hazineleri, yapımı tamamlanan modern müzede sergilenecek Uşak Valisi Demir: 'Karun Hazineleri hak ettiği değere uygun yeni sergi alanında ziyaretçileri ile buluşacak'.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:08:33

1. Lig'de Gözler Play-Off'ta

MKE AnkaragücüAdana Demirspor maçı dışında tamamlanan ligde, heyecan 11 Mayıs Cuma günü başlayacak playoff maçlarıyla devam edecek Boluspor'un altıncı, Gazişehir Gaziantep'in üçüncü kez playoff'ta yer alacağı ligde Ümraniyespor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bu heyecanı ilk kez yaşayacak Gaziantepspor ve Grandmedical Manisaspor'un ardından Samsunspor da lige veda etti.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:08:04

Kepez'de Neşet Ertaş Anıldı

Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ‘6 Okul 6 Altın Şahsiyet’ projesi, önemli eserler bırakan Türk halk ozanı Neşet Ertaş ile devam etti.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:06:33

Anadolu'dan TOKİ'ye Talep Yağıyor

Anadolu’nun birçok bölgesinden konut için yoğun talep geldiğini vurgulayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımıza yönelik arz ettiğimiz konutlara 5-10, hatta 50 katı müracaat alıyoruz. İstanbul’da 605 konutumuza yaklaşık 17 bin, Kütahya’da bin 51 konutumuza 8 bin 70, Adana Seyhan’da 88 konutumuza 413, Erzurum Palandöken’de 114 konutumuza bin 827 başvuru yapıldı. Dolayısıyla yaptığımız konutlardan çok daha fazla talep geliyor. İdare olarak bu talebi karşılamak için çalışıyoruz” dedi.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:06:04

Çukurova'da Buğday Hasadı Erken Başladı

Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Örel:Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi, yağışların zamanında ve güzel olması nedeniyle bu yıl üreticiler buğdaylarını yaklaşık 1520 gün önceden hasat etmeye başladı'.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:05:33

Palmiyeden Vücut Bulan Zanaat; Hasırcılık

Mısır'da palmiye ağaçlarının dallarından yapılan hasır eşyalar evleri süslüyor Tarihi çok eski zamanlara dayanan hasırcılık, günümüzde de rızık kapısı olmaya devam ediyor.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:05:03

Esnaf Ve Sanatkar Sayısı 10 Bin Arttı

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Esnaf ve sanatkar sayısı nisan sonu itibarıyla bir önceki aya göre 9 bin 818 arttı'.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:04:35

Ersoy Ve Tuncer'den Türkmen Adaylara Destek Konseri

Ünlü sanatçılar Muazzez Ersoy ve Mahmut Tuncer, Irak Türkmen Cephesi (ITC) adaylarına destek vermek için Erbil’de konser verdi.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:04:34

Kadın Pilot Azmiyle Zorlu Yolları Aşıyor

Erkeklerin ilgi gösterdiği otomobil sporları arasındaki offroad yarışlarına 18 yaşında katılmaya başlayan İlayda Hancı, azmi ve başarısıyla kadın sporculara örnek oluyor İlayda Hancı:'Bir kadın için aslında çok zor ve fiziksel olarak güç gerektiren bir spor. Bu konuda zorlanıyorum, onun haricinde herhangi bir konuda zorlanmıyorum, tüm kadınlara da tavsiye ediyorum' 'Bu spor sadece hızdan oluşmuyor. Mücadeleyi bırakmamak gerekiyor, aynı zamanda stratejiler geliştirmek ve ekip olarak birlikte ilerlemek gerekiyor. Bunları sağladığınız zaman başarıyı elde ediyorsunuz'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:02:35

'Derdimiz, Terör Örgütlerine Karşı Halkımızı Bilinçlendirmek'

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Akbulut: 'Diyanet İşleri Başkanlığı olarak derdimiz, FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi örgütlere karşı halkımızda bilinç oluşturmak, bu örgütlere karşı ilkeler, ölçüler, kıstaslar göstererek ufuklarını açmak ve yanlışı idrak edebilmelerini sağlamak' 'Halk, din görevlileri aracılığıyla bizzat uyanacak, uyandırılacak ve yanlış neredeyse kendisi görecek'.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:02:34

Trabzonspor sahasında yıkıldı

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'ya 5-2 mağlup olan Trabzonspor, bu sezon özellikle kendi evinde yaşadığı puan kayıplarıyla zirvenin uzağına düştü.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:01:34

'Bedava Tatil Kazandınız' Mesajıyla 'Devre Mülk Dolandırıcılığı'

Tüketici örgütlerinin temsilcileri, son dönemde çok şikayet aldıkları 'Bedava tatil kazandınız' mesajıyla başlayan süreçle yapılan devre mülk dolandırıcılığına karşı tüketicilere uyarıda bulundu Devremülk ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Oran: 'İnsanlara hisseli gayrimenkul satıyorlar, inşaat bir türlü bitmiyor. Üstelik kullanılmayan tesisten aidat isteniyor. Tüketiciler caymak istiyor ama bu haklarını elinden alıyorlar. Şu ana kadar sadece bizim konuyla ilgili bildiğimiz 4 bini aşkın mağdur var' Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: 'Dolandırıcılar imar izni olmaksızın, imar izni varmış, tapu verebilecekmiş gibi bir satışla tüketiciyi yanıltıyor ve sözleşmeleri bunun üzerinden imzalatıyor' Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu: 'Sözleşmelere cayma durumunda yüzde 25 ceza alınacağına dair yasaya aykırı hüküm koyarak kendilerini yasanın üstünde gösteriyorlar'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:01:34

'Simgelerin Köprüsü' 18 Mart 2022'De Hizmete Açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 'Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak'.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:01:05

Karabükspor'dan 'Transfer Yasağı' Açıklaması

Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Kardemir Karabükspor, transfer yasağına ilişkin haberlere dair açıklama yaptı.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:01:05

Yem Fiyatları Dünya Borsaları Ve Kura Yenik Düştü

TürkiyemBir Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş: 'Bu yıl 4 aylık süreçte dünya borsalarında yem fiyatlarında yüksek artışlar görüldü. Bunun yanı sıra dövizdeki artış da sektörümüzü olumsuz etkiledi. Yem fiyatlarını yüzde 15 artırmak zorunda kaldık' 'Önümüzdeki aylarda bunu düzeltip, yem fiyatlarına zam yapmamaya gayret edeceğiz'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:01:04

'İmar Barışı, İşini Doğru Yapanları Mağdur Etmemeli'

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün: 'Kamunun vatandaşla el sıkışmasını ve barış sağlanmasını son derece olumlu buluyoruz. Ancak bu düzenlemenin işini doğru yapan müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etmemesini de çok önemsiyoruz' Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Yetgin: 'İmar barışı düzenlemesiyle, vergi kaçağının önüne geçileceğini, arsa üzerinden alınan veya hiç alınamayan vergilerin bağımsız bölümlere yönelik emlak vergisi olarak alınmasının önünün açılacağını düşünüyorum' Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Elmas: 'Maalesef Türkiye'deki yapı stokunun büyük bölümü yasal sorunu olan yapılar. Baştan ruhsatsız yapılanlar da var, ruhsatlı başlayıp kaçak kat çıkılanlar da... Binaların büyük çoğunluğu eski. Kentsel dönüşümde de sorunlara sebep oluyor'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:00:34

EVLADA ADANAN ÖMÜRLER - Kızının Eli Ayağı Oluyor

Edirne'de serebral palsi rahatsızlığı olan 22 yaşındaki Ecem Erkenciler, annesinin ilgisi ve sevgisiyle hayata bağlandı Trakya Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Ecem, annesi sayesinde her gün okulun yolunu tutarak birçok sosyal ve sanatsal etkinliği yapabiliyor Kızının hastalığı nedeniyle etkinliklerine katıldığı derneğin başkanı olan anne Serpil Erkenciler, yaptığı çalışmalarla engellilere destek veriyor Anne Erkenciler: 'Ecem çok başarılı, hırslı ve istekli bir çocuk. Türk Dili ve Edebiyat Bölümü'nde öğrenim görüyor, arkadaşlarıyla arası çok iyi. Kızım da benim gibi elinden gelen mücadeleyi göstermeye çalışıyor'

6 Mayıs 2018 Pazar   11:00:33

Büyükşehir Haşerelere Savaş Açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu periyodik olarak gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarına havaların ısınmasıyla hız verdi.

6 Mayıs 2018 Pazar   11:00:03

Muratpaşa'da Hıdırellez Coşkusu

Muratpaşa Belediyesi’nin Hıdırellez kutlamaları, Cumartesi akşamı Yenikapı’da başladı, Pazarın ilk ışıklarıyla birlikte Kaleiçi’nden hareket eden teknelerle dileklerin denize bırakılmasıyla sona erdi.

6 Mayıs 2018 Pazar   10:59:35

Esnaf Sayısı Bir Önceki Aya Göre 9 Bin 818 Arttı

Nisan ayı sonu itibariyle esnaf ve sanatkar sayısının bir önceki aya göre 9 bin 818 artış gösterdiğini kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesinde yayımlanan ilanlara göre, esnaf ve sanatkar sayısı 1 milyon 716 bin 827 oldu” dedi.

6 Mayıs 2018 Pazar   10:59:34

 1  2  ...  37  38  39  ...  45  46