Haber Arşivi

'Faiz Oranlarıyla Mücadele, Halka Arzları Teşvik Ederek Olur'

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ: 'Faiz oranlarıyla mücadele halka arzları teşvik ederek, destekleyerek olur. Enflasyon ve faiz sarmalından kurtuluşun adresi sermaye piyasaları ve Borsa.'(Faizin tek haneye indirilmesi) Gerçekleşen enflasyon ve enflasyon beklentileri, bankalar, Merkez Bankası, sıkı para politikası... Bu bir kısır döngü ve böyle sürdükçe hedeflediğimiz sonuca ulaşamayız' 'Tepe noktalarda yer alan yöneticiler bile Borsa'dan ev alınacağını bilmiyor. Pazartesiden itibaren alanın tüm katılımcıları, TOKİ Başkanımız ve Borsa kapsamlı bir çalışma toplantısı yapacağız, tanıtım atağına kalkacağız'

11 Şubat 2018 Pazar   11:14:35

Diyarbakır'da 'Joker' Operasyonu

Diyarbakır’da başkasının yerine sahte kimlikle Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı’na (MTSKS) girmeye çalıştıkları belirlenen ve joker olarak adlandırılan 61 şahıs ile kendisinin girmesi gereken sınava başkasını sokmaya çalışan 61 şahıs hakkında işlem yapıldı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:14:07

Alanya'da Ustalarla Söyleşi Programı

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun 1.’sini düzenlediği ‘Ustalarla Söyleşi’ programı Tan Sağtürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

11 Şubat 2018 Pazar   11:14:06

Bonzai Kullanan Adamın İbretlik Görüntüsü

Gaziantep’te bonzai kullanan adam yere yığılarak uzun süre kendisine gelemedi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şahıs, cep telefonu ile görüntülendi.

11 Şubat 2018 Pazar   11:14:05

Fabrika Gibi Cezaevinde 14 İş Kolunda Üretim

Van'da yaklaşık bir yıl önce açılan Açık Ceza İnfaz Kurumu, İş Yurtları kapsamındaki tekstil, demir, unlu mamuller, yemek atölyeleri ve karton bardak imalathanesiyle bir üretim merkezi gibi faaliyet yürütüyor 14 iş kolunda açılan atölyelerde çalışan hükümlülerin meslek sahibi olarak topluma kazandırılmalarının sağlandığı cezaevinde üretilen ürünler, Türkiye genelindeki cezaevleri ve diğer kurumlara satılarak gelir elde ediliyor Van Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Demirci: 'Hükümlüler çalıştıkça kendilerini daha rahat hissetmeye başladılar. Ekonomik olarak ailelerine yük olmaktan kurtuldular ve bu yüzlerine de yansıdı. Olumlu davranışlar sergilemeye başladılar'

11 Şubat 2018 Pazar   11:13:36

Gönüllülerden 'Gülen Gözlere' Destek

Farklı meslek gruplarından bir araya gelen "Otizmli Çocuk Gönüllüleri" isimli grup, kişisel gelişimlerine katkı sağlayan etkinlikleri ile otizmli çocukların yanında yer alıyor. Grup, her hafta çarşamba günü bisiklet binme, fotoğrafçılık ve halk oyunları etkinlikleri ile çocukların keyifli vakit geçirmelerine katkı sağlıyor.

11 Şubat 2018 Pazar   11:13:35

'İyi Zeytinyağı Boğaz Yakar'

Sağlık ürünü zeytinyağında kusurlu ve güzel özelliklerin tespitini yapan tadım uzmanları, iyi zeytinyağının rengine değil kokusu ve boğazda bıraktığı yanmaya göre ayırt edilebileceğine dikkat çekiyor Gıda mühendisi ve tadım uzmanı Köseoğlu:Dilimizin üzerinde bakla şeklinde bir acılık, genizde yanma ve taze bir aroma hissettiğimiz yağ, kaliteli zeytinyağıdır'.

11 Şubat 2018 Pazar   11:13:06

Hazar Gölü Kıyısındaki Kayak Merkezine İlgi Artıyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına görsel bir şölen sunan Hazarbaba Kayak Merkezi, kış sporlarına ilgi duyanlarla fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan tesis, ziyaretçi sayısı ile de kentin turizmine katkı sunuyor Vali Kaldırım:Yatırımlarımız devam edecek. Burayı bölgede uluslararası düzeyde önemli bir konuma getireceğiz' Hazarbaba Kayak Merkezi Müdürü Durmuş:Geçen sezon 40 bine yakın ziyaretçimiz oldu. İstanbul ve Ankara gibi yurt dışından gelen misafirlerimiz de var'

11 Şubat 2018 Pazar   11:13:05

Ev Hanımları 'Pasta Şefleri' Yetiştiriyor

Gaziantep'te yıllarca pastacılık eğitimi alan 4 ev hanımı, bu işi yapmak isteyen kadınlara eğitim vererek umut oluyor 'Mutfakta 4 Şef' adlı kitap hazırlayan gönüllü eğitmenlerden Gül:Burada verdiğimiz eğitimler sonunda onların yüzündeki tebessüm beni çok mutlu ediyor. İşimi çok seviyorum' Yıldırım:14 aylık kızım ve eşim için her şeyi başarmaya çalışıyorum'

11 Şubat 2018 Pazar   11:12:06

Gönüllülerden 'Gülen Gözlere' Destek

Farklı meslek gruplarından bir araya gelen "Otizmli Çocuk Gönüllüleri" isimli grup, kişisel gelişimlerine katkı sağlayan etkinlikleri ile otizmli çocukların yanında yer alıyor. Grup, her hafta çarşamba günü bisiklet binme, fotoğrafçılık ve halk oyunları etkinlikleri ile çocukların keyifli vakit geçirmelerine katkı sağlıyor.

11 Şubat 2018 Pazar   11:12:05

Numuneevler İlkokulunun Temeli Atıldı

Dörtyol ilçesinde yapılacak, 24 derslikli Numuneevler ilkokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:11:35

Narkotik Ekipleri, 13,65 Gram Esrar Ele Geçirdi

Narkotik ekipleri, İzmir’in Çeşme ilçesinde şüphe üzerine durdurdukları bir şahıs üzerinde yaptıkları aramada üç paket halinde 13,65 gram esrar maddesi ele geçirdi.

11 Şubat 2018 Pazar   11:11:06

'Dijital Bağımlılık Depresif Kişiliğe Yöneltiyor'

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Dilci: 'Dijital dünyada yeni bir kişilik, yeni bir karakter yaratma çabasına giren birey, yalnızlaştığı kadar diğer insanları ötekileştirmekte ve yabancılaştırmaktadır. Bu da ülkemizde daha çok aile yıkımlarına sebebiyet vermektedir' 'Dijital bağımlılığa maruz kalmış aile ve o iklimde yetişen çocuklarda ciddi yoksunluk belirtileri gözlemleniyor. Her şeyden önce parçalanmış aile boyutuna giden ve ilişkilerin zafiyete dönüşmesiyle birtakım aşınmaların doğurduğu kopukluklar, bireylerin hayata ve diğer insanlara karşı güvensiz samimiyetsiz, mutsuz ve depresif bir kişiliğe doğru yönelmesine sebebiyet veriyor'

11 Şubat 2018 Pazar   11:11:05

İzmit Belediyesi'nden Camilere Büyük Hizmet

İzmit Belediyesi tarafından Serdar Mahallesi’nde bulunan Köşe Camii’nde yenileme çalışması yapılıyor.

11 Şubat 2018 Pazar   11:10:38

Uyuşturucu Operasyonu Açıklaması 3 Gözaltı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:10:37

Sokak Köpeklerine Çarpmamak İçin Az Daha Ölüyordu

Balıkesir’de motosikletiyle iş yerinden evine gitmek isteyen sürücü, bir anda önüne çıkan sokak köpeklerine çarpmamak için motosikletin dümenini yol kenarına çevirince kontrolünü kaybederek yere düştü. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, hastanede tedavi altına alındı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:10:36

Bayanlardan Bendir Kursuna Büyük İlgi

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğindeki İZMEK bünyesinde açılan bendir kursuna bayanlar büyük ilgi gösteriyor.

11 Şubat 2018 Pazar   11:10:35

'Konut Maliyetinin Yarısından Fazlası Arsaya Gidiyor'

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Tuğsuz: (Arsa maliyetlerinin yüksekliği) Bu çok sağlıklı değil. Çünkü maliyetinizin yarısından fazlası üretim dışına gidiyor' 'Yaptığımız imalat içindeki en büyük ham madde, arsa. Arsa maliyeti İstanbul'un merkezi noktalarında yüzde 7080'e ulaşmış durumda'

11 Şubat 2018 Pazar   11:10:05

Atatürk Havalimanı, 6 Yılda ABD Nüfusundan Fazla Yolcuyu Ağırladı

Atatürk Havalimanı, 2012 ile 2017 yılları arasında iç ve dış hatta 338 milyon 559 bin 960 yolcuya ev sahipliği yaptı 329 milyon nüfuslu ABD'den daha fazla yolcuyu 6 yılda misafir eden havalimanı, bu dönemde ağırladığı yolcu sayısıyla Endonezya, Brezilya, Pakistan, Bangladeş, Nijerya, Rusya, Japonya, Meksika ve Filipinler gibi ülkelerin nüfuslarını da geride bıraktı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:09:36

Gurbetten Gelip Karavanını Mehmetçik'e Bağışladı

Almanya'da yaşayan bir Türk, Hatay'a getirdiği karavanını Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlerin kullanması için Gümrük İl Müdürlüğü görevlilerine teslim etti Güneş:Televizyonda kadınlarımızın yemek yaptıklarını gördüm. Gerçekten çok duygulandım, çok etkilendim ve ben de karavanımı Mehmetçik'imize bağışlamaya karar verdim' 'Karavanın içerisinde 35 asker yatarsa çok gururlanırım, çok mutlu olurum. İçinde çok güzel barınma imkanı sağlanabilir. Kalorifer olduğu için üşümezler, en azından dışarıda sularını ısıtıp içinde duş alabilirler'

11 Şubat 2018 Pazar   11:09:35

Osmanlı'dan Kalma Tekstillere Finlandiyalı Öğrenciler Hayat Veriyor

Osmanlı döneminden kalan gelinlik, yatak örtüsü gibi değerli el emeği ürünler 150 yıl sonra tarihi kazılarla enkaz altından çıkarılarak, Finlandiyalılar tarafından yeniden revize diliyor.

11 Şubat 2018 Pazar   11:08:35

Sığınmacı Çocuklardan Harekatta Görevli Askerlere Resimli Mesaj

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3,5 yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Arapça dersi vermeye başlayan öğretmen Salih çiftinin çocukları, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk ve ÖSO askerlerini el ele resmederek kalplerinin onlarla attığı mesajını verdi Baba Salih: 'Türk ordusuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız. Onların sayesinde biz burada yaşayabiliyoruz' Anne Salih:Hepimiz Suriye ve Türkiye için dua ediyoruz'

11 Şubat 2018 Pazar   11:08:05

Hüseyin Akay'dan Başsağlığı Mesajı

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Zeytin Dalı Harekatı’nda 11 askerin şehit olması nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:07:36

SBS İnşaat Kırklarelispor'da 3 Puan Sevinci

TFF 2. Lig ekiplerinden SBS İnşaat Kırklarelispor'da 3 puan sevinci yaşanıyor.

11 Şubat 2018 Pazar   11:07:35

İzmit'te Çorba İmalathanesi Denetlendi

İzmit Belediyesi’nin çorba çeşmelerine, çorba imalatı yapan firmanın denetimi yapıldı.

11 Şubat 2018 Pazar   11:07:06

 1  2  ...  32  33  34  ...  40  41