Haber Arşivi

'1,5 Adana' Ödüle Doymuyor

Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından 2013'te dizayn edilen, 1 liralık enerjiyle yaklaşık 150 kilometre yol alabilen '1,5 Adana' adlı iki kişilik elektrikli otomobil, şimdiye kadar katıldığı 4 TÜBİTAK yarışından da ödülle döndü Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Akıllı:En büyük hedefimiz, 4 kişilik, Türkiye'de kullanılacak araç üretebilmek. Bu anlamda altyapı ve desteğe ihtiyacımız var'

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:11:23

Muradiye Kampüs Yolu 'Prestij Yolu' Olacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından il merkezinde yapımı devam eden yol projeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir tarafından yerinde incelendi. Yuntdağı Büyüksümbüller Mahallesinde başlayan asfalt çalışmasının Muradiye kavşağına kadar devam edeceğini belirten Demir, Muradiye kampüs yolunun da Yuntdağı’na girişte kullanılacak prestij yolu olacağını söyledi.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:11:22

FETÖ Şüphelilerinin Sınırda Yakalanması

Yunanistan'a kaçma girişiminde yakalanan çift tutuklandı.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:11:21

'Batı'nın Tutumu Ve Bazı Siyasi Söylemler, Darbecilere Moral Oldu'

Darbe girişimi davalarına TBMM ile Başbakanlık, Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasına da Cumhurbaşkanı Erdoğan adına katılan avukat Mustafa Doğan İnal, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma ve açılan davalarla ilgili AA'nın sorularını yanıtladı Avukat İnal:Türkiye'deki bir siyasi parti lideri 'kontrollü darbe' ifadesini dile getirdikten sonra ayrıca Almanya ve Amerika'da özellikle artışa geçen örgüt mensuplarını koruma durumları, sanıklar açısından çok pozitif bir algı yarattı. Duruşmalardaki gözlemlerimize göre, bu süreçten sonra çok ciddi bir moral kazandılar. Bu morallerinin bitmesi için yargılamaların da hukuka uygun bir şekilde mahkumiyetle sonuçlanması gerekiyor. Bunun bir şekilde ABD ve Batı'ya, orada ikamet eden teröristbaşına ve mensuplarına açık bir mesaj, ihtar olacağını düşünüyorum'Amerika'nın örgüt başını cansiperane bir şekilde müdafaa etmesi, hukuki taleplere ve idari girişimlere hiçbir cevap vermemesi, örgüt elebaşının Amerika tarafından korunduğunu net olarak ortaya koymaktadır. Zaten örgüt üyelerinin tamamı Amerika'da serbest bir şekilde dolaşmaktır. Orada vakıflar ve okullar kurmaktadır. Amerika'da 'charter' okul sistemi aracılığıyla yıllık 400500 milyon dolar gelir elde etmektedir. Bir şekilde terör örgütünün finansmanı Amerika tarafından sağlanıyor'Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'ya gittiğinde, orada birtakım terör örgütü FETÖ mensubu teröristler, Cumhurbaşkanlığı heyetine karşı fiili saldırıda bulundu. Orada Amerikan polisi müdahale etmedi. Korumalar müdahale etmek durumunda kaldı. Bu olay Amerika'nın bir numaralı gündemi haline getirildi. Temsilciler Meclisi'nde Amerikan senatörleri Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını istedi, silah satışını engelledi, bildiri yayınlanmasını istedi. Nihayetinde korumalarla ilgili dava da açtılar. Halbuki PKK ve FETÖ, silahlı terör örgütü. Silahlı bir terör örgütünün bu şekilde korunup kollanması, bizce artık malum olduğu üzere çok net bir şekilde ABD'nin terör örgütlerini koruyup kolladığını, Türkiye'deki meşru hükümete koz olarak elinde tuttuğunu söyleyebiliriz' '(Cumhurbaşkanına suikast girişimi davası) Savunmalara bakınca 17/25 Aralık sürecinden itibaren FETÖ'nün tüm argümanlarını dile getirdiler. Yine fikri takip anlamında söylemek istiyorum, 17/25 Aralık öncesinde dershane sürecinden başlayan örgütün stratejisi ve savunması ne ise ne söyledilerse, bunlar da (sanıklar) hep aynısını söylediler. Bir şekilde devlet aygıtına karşı darbeyi meşru hale getirmeye çalışmak için olup bitenlerden dem vurmaya başladılar. Kendilerince bir şekilde dünya ile iş birliği yapmaya dönük siyasi söylemlerde bulunmaya başladılar. Sürekli yalan söylüyorlar. Mesela konuşmanın başında bir yalan söylüyor, konuşmanın son tarafında baş ta 13 Eylül 2017 Çarşamba   11:10:52

Arıcı Çocukların Borazan Ve Tenekeli Kuş Nöbeti

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde arıcılıkla uğraşan ailelerin çocukları, arıları kuşlardan korumak için gün boyu borazan üfleyerek, tenekelere vuruyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:10:51

AÖF'ten 'kayıt işlemlerinizi son güne bırakmayın' uyarısı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre eğitim veren fakültelerin sunduğu imkanlardan birisi olan "İkinci Üniversite" programı kayıtları devam ederken, oluşacak yoğunluklara karşı öğrencilerin kayıtlarını son güne bırakmaması gerektiği belirtildi.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:10:21

Acılı Aileden İnsanlık Dersi

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve bir süre önce çocukları ölen Suriyeli aile, ihtiyaçları olmasına rağmen 'Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı' kapsamında verilen yardımı, başka ihtiyaç sahiplerini düşünerek iptal ettirdi Acılı baba Said:Oğlumun yardım kartında 23 aylık para birikmişti, bunun hakkımız olmadığını düşünüp harcayamadık. İsteseydik belki uzun süre yardımdan faydalanabilirdik ama bu doğru değildi' Türk Kızılayı Akçakale Hizmet Merkezi Sorumlusu Özay:Yaşadıkları acı henüz çok tazeyken, hak ve hakkaniyetten ayrılmadan, merkezimize gelip durumu bildirmesi bizleri çok duygulandırdı'

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:09:52

ANALİZ - ABD Afganistan Hezimetini Pakistan'a Yüklüyor

21 Ağustos 2017’de yeni Afganistan stratejisini açıklayan ABD'nin 60 yıllık müttefiki Pakistan’ı Afganistan’daki başarısızlığının ‘günah keçisi’ seçmesi, Pakistan’a daha büyük bir hayal kırıklığı yaşattı ABD’nin bu tutumu karşısında Pakistan hükümeti yetkilileri ve siyasi partileri, Pakistan’ın egemenliği ve savunmasında birleşerek hiçbir politik ayrım gözetmeyen birlik açıklaması yaptılar 16 yıldır devam eden, 700 milyar dolar askeri harcamaya ve binlerce cana mal olan Afganistan savaşında, Pakistan’ın Afgan sorununu müzakereler ve barışçıl yollarla çözme gayretine ve ABD'ye yaptığı tavsiyelere rağmen, askeri güç kullanmayı tercih eden Washington yönetimi, ABD’nin başarısız stratejileri nedeniyle Pakistan’ı suçlamamalı.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:09:51

Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri

Nilüfer Belediyesi, üyesi olduğu Anna Lindh Vakfı tarafından düzenlenen Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri’nin Türkiye Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:09:21

Güney Afrika Heyetinden Kayseri OSB'ye Ziyaret

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane ve beraberindeki heyet, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:08:53

Suriye Sınırındaki Orman Yangını

Hatay sınırı yakınlarında Türkmendağı'nda başlayan orman yangını devam ediyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:08:52

Çavuşoğlu, Eski İspanya Dışişleri Bakanıyla Görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da eski İspanya Dışişleri Bakanı Moratinos ile bir araya geldi.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:08:51

FETÖ'den tutuklanan kaymakamla ilgili yeni gelişme

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında eski kaymakam Kadir Güntepe hakkında hazırlanan iddianamede, Güntepe'nin telefon görüşmelerinin yer aldığı HTS kayıtlarını araştırdığı belirtildi.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:08:22

Antalya'da 'Herakles' Heyecanı

Herakles Lahdi'nin yarın Antalya'ya getirilmesi bekleniyor Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Işık: 'Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu doğrultuda verdiği mücadeleyi gerçekten çok büyük taktirle karşılıyoruz. Emek verenlerin hepsini tebrik ediyoruz' Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Arun: 'Burada yaşamış, bu topraklara katkı sunmuş insanların ürettiği değerlerden birisi. Çok heyecanlandık. Birçok araştırmacı, arkeolog, sanat tarihçi, tarihçi ve sosyolog büyük heyecan duyuyor eserin ülkemize gelmesinden dolayı'

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:08:21

Kabataş-Mahmutbey Metrosu Türkiye'nin Gururu Oldu

İstanbul’un en büyük metro projelerinden 22,5 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, alanında dünyanın en önemli yarışmalarından ‘2017 AEC Excellence Awards’da, 32 ülkeden katılan 145 projenin arasında ilk 8’e girerek finale kaldı. Yarışmada ilk 3’e giren projeler 15 Eylül Cuma günü açıklanacak.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:07:52

Masa Tenisinde Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Masa Tenisi Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek Erkek ve Kadın A Milli Takımları Lüksemburg’a gitti.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:07:51

Karabük Hatipoğlu Barajında Sona Gelindi

DSİ Karabük’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:07:23

Boyabat'ta Trafik Kazası Açıklaması 3 Yaralı

Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:07:22

BB Erzurumspor, Gaziantepspor Maçına Hazırlanıyor

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, TTF 1.Lig 5’inci haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına dün akşam yaptığı antrenmanla devam etti.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:07:21

Esenlerde Yol Çalışmaları

Çanakkale Belediyesi tarafından Esenler mahallesinde başlatılan yol düzenleme çalışmaları sürüyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:06:53

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Sanayi Sitesinin Kadın Hırdavatçısı

Bartın'da yaşayan 2 çocuk annesi Mine Fırıncıoğlu, hırdavatçılık yapan eşinin vefat etmesiyle başına geçtiği işi, oto sanayi sitesinde açtığı dükkanla büyüttü Fırıncıoğlu: 'Vefatından önce eşime çay demlemek için geldiğim iş yerinde öğrendiklerim beni sanayi sitesinin hırdavatçısı yaptı. Bu işi sürdürebildiğim için çok mutluyum' 'Yaptığım ilk iş, yaklaşık bin metrekarelik dükkana çekidüzen vermek oldu. İşleri kadın gözüyle yeniden düzenledim'

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:06:52

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Gelin Olarak Çıktığı Babaevini İşletmeye Dönüştürdü

Babasının vefatından sonra atıl duruma düşen baba ocağını onararak hayalindeki işi kuran Ordulu Ayşegül Çakmaktaşı Toksoy, köyde yetişen ürünlerle hazırladığı yöresel kahvaltı ve yemekleri müşterilerine sunuyor Toksoy: 'Bu evde doğdum, büyüdüm, düğünüm oldu. Babamın cenazesi bu evde oldu. Buraya her sabah geldiğimde o eskiyi, çocukluğumuzu, acı ve tatlı hatıralarımızı yeniden yaşıyorum' 'Elimden geldiği kadarıyla çocukluğumuzdaki tatları sunuyorum. Babaannemizin, anneannemizin yaptığı ve bize öğrettiğini burada yaşatmaya çalışıyorum'

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:06:51

Masa'da Hedef Avrupa Şampiyonluğu

2017 Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Erkek ve Kadın A Milli Takımları Lüksemburg’a gitti.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:06:22

Tekirdağ'da Bağ Bozumu

Üzüm yetiştiriciliğinin önemli bölgelerinden Tekirdağ'da hasat zamanı başladı Budama, kordonların bağlanması, köklerin çapalanması, filizlenen asma çubuklarının kesilmesi ve hastalıklara karşı ilaçlamayla devam eden süreç, üzümlerin toplanmasıyla mutluluğa dönüşüyor Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarıkoca: 'Tekirdağ'da 35 bin dekar alanda üzüm hasadı başladı' Üretici Salim Bulut: 'Bu yıl verim güzel ama fiyatlar daha belli değil. İyi fiyat açıklanırsa daha da mutlu olacağız' 'İşiniz olsa da olmasa da bağın içinde dolaşmak gerekiyor. Hastalık varsa bu dışarıdan bakmayla gözükmüyor o yüzden her gün bağa girip üzümlere bakmak lazım. Dolaşmazsanız ve hastalık bulaşırsa 1 yıllık emeğiniz zayi olur. Çocuk gibi her gün bağ ile ilgilenmelisiniz'

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:06:21

Gürpınarlı Kadınlara Ücretsiz Spor İmkanı

Van’ın Gürpınar Belediyesi Kadın ve Aile Destek Merkezindeki (GÜRKADEM) diyetisyen gözetiminde kadınlara ücretsiz spor imkanı sunuluyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba   11:05:53

 1  2  ...  60  61  62  ...  74  75