Haber Arşivi

Sığır Kalbinin Zarından Üretilen Kalp Kapakçığı Ameliyatsız Nakledildi

Malatya’da 74 yaşındaki hastaya sığırın kalp zarından yapılmış kalp kapakçığı ameliyatsız olarak nakledildi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:28:21

Türkiye İle Makedonya Haritacılık Alanında İşbirliği Yapacak

Harita Genel Komutanlığı ve Makedonya Tapu ve Kadastro Ajansı arasında haritacılık alanında işbirliğini kapsayan mutabakat muhtırası imzalandı Harita Genel Komutanı Mühendis Albay Alp: 'Harita Genel Komutanlığı olarak yaklaşık 200 yıllık tecrübemizle, birikimimizle iki ülke arasında haritacılık alanında coğrafi veri değişimi, eğitim, danışmanlık, teknoloji transferi ve ortak projeler konusunda somut işbirliği adımları atmaktan çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum'.

30 Mart 2017 Perşembe   11:27:52

Hafik'te Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Hafik ilçesinde, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasında alınacak tedbirlere ilişkin seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:27:51

Avrupa Konseyi'nde FETÖ/PDY Tartışması

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Türkiye hakkında bir tasarıya verilen '15 Temmuz darbe girişiminin ardında FETÖ/PDY'nin olduğu' yönündeki değişiklik önergesini reddetti Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Avrupa Konseyi'nde maalesef birçok hukuk dışı, demokrasiye uymayan kararlar alındı. Bu da bunlardan bir tanesiydi' '15 Temmuz akşamında 250 vatandaşımızı şehit eden hangi terör örgütünün mensuplarıydı. Hala bununla ilgili birtakım muallak kararlar alarak, bu darbe girişiminin üstünü örtmeye çalışmak ne demokrasiye yakışır, ne de hukuka yakışır'

30 Mart 2017 Perşembe   11:27:22

Küresel Gıda Ticareti Yer Altı Su Kaynaklarını Tüketiyor

Yer altı sularıyla ilgili araştırmanın başyazarı Dalin: 'Yer altı su kaynaklarının tükenme oranları, alarm verici düzeyde'Su rezervleri tükenirse gıda fiyatları etkilenir, bu da bütün dünya nüfusunu zor durumda bırakır'.

30 Mart 2017 Perşembe   11:27:21

Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması

'(Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanması) Bankanın BM Güvenlik Konseyinin izin verdiği çerçevede bir komşu ülke ile ticarete aracılık yaptığı net'Bunu daha önce defalarca Amerikalılara söyledik ama belli ki kendileri farklı düşünüyorlar, göreceğiz. Bugün ABD Dışişleri Bakanı burada konu konuşulacak' 'Bütün şoklara rağmen firmalarımız güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Yatırımlar güçlü bir şekilde devam ediyor'(Referandum) Evet çıksa da hayır çıksa da Türkiye AB ile karşılıklı çıkarlara dayalı güçlü ilişkilerini devam ettirecek. AB Hollanda'dan, Avusturya'dan ibaret değildir' '(FETÖ ile mücadele) Siyasi ayak anlamında bilgimiz dahilinde gereken yapıldı. Kendi içimizde sadakati bu millete, devlete olmayan birisini barındırmayız'

30 Mart 2017 Perşembe   11:26:52

Orgeneral Akar'a, Romanya Genelkurmay Başkanı'ndan Ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Rumen mevkidaşı ile Genelkurmay Başkanlığında bir araya geldi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:26:51

Mühendis Ve Kimyagerin Hayatı Keçi Çiftliğiyle Değişti

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Zeytinli Mahallesi'nde, gıda mühendisi ve kimyager iki arkadaşın 1,5 yıl önce kurduğu çiftlikte, başlangıçta 20 olan süt verimi yüksek 'Saanen' ırkı keçi sayısı 100'e ulaştı Sürünün çobanlığını bile kendileri yapan genç girişimciler, yılda 750 ton süt, 12 ton peynir üretiyor Çiftliğin ortaklarından kimyager Cansunal: 'Ürettiğimiz süte, özellikle yaşlılar, bebekler ve kanser hastaları ilgi gösteriyor. Doktor tavsiyesiyle bize gelenler var' Gıda mühendisi Ektik:Yapamayacağımızı, kesinlikle çoban almamızı söylemişlerdi. Biz keyifle yapıyoruz. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz'

30 Mart 2017 Perşembe   11:26:22

'Ağlayan Gelinler' Dağları Şenlendirdi

Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bazı kesimlerinde doğal olarak yetişen, 'ağlayan gelin' denilen ters laleler, Şanlıurfa'nın Karacadağ bölgesinde tabloları aratmayan görüntüler oluşturdu Siverek Doğal Çiçek Üreticileri Birliği Başkanı Kıran: 'Burayı Karacadağ'ın bitkilerine özgü bir botanik bahçesi haline getirmeyi düşünüyoruz'.

30 Mart 2017 Perşembe   11:26:21

Açıkgöz Açıklaması ' Milletimiz Darbeler Dönemini Tarihe Gömecek'

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum öncesinde çalışmalarına Avanos ilçesine bağlı beldelerde devam etti.

30 Mart 2017 Perşembe   11:25:53

Barış Başoğlu Açıklaması Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesinde Bu Yıl Hedefimiz 50 Bin Kullanıcı

Kütahya Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Barış Başoğlu, 2016 yılı içerisinde 42 bin 681 kullanıcıya ulaşıldığını, 2017 yılı hedeflerinin ise 50 bin kullanıcı olduğunu söyledi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:25:52

RTÜK TV Kanallarını Ceza Yağmuruna Tuttu

Üst Kurul, uyarılara rağmen yayın ihlallerine devam eden evlilik programları nedeniyle 6 kanala yine ağırlaştırılmış para cezası verdi Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak tanınan Adnan Oktar'ın sahibi olduğu ve dini içeriği bulunduğu iddia edilen bir programda dansöz oynatılması nedeniyle A9 kanalına para cezası kesildi TV8'e akıllı işaretlerin yanlış kullanımı, EM TV'ye de şiddet haberleri nedeniyle müeyyide uygulandı.

30 Mart 2017 Perşembe   11:25:51

Vanlı Gençler Türk Bayraklarıyla 'Evet' Yazdı

Van'da ilk kez sandık başına gidecek gençler, 16 Nisan'daki halk oylaması öncesinde Van Kalesi'nde Türk bayrakları ile 'evet' yazdı Gençlerden Öntürk:'İnşallah 18 yaşındaki gençler olarak Van'da değişimi gerçekleştireceğiz'.

30 Mart 2017 Perşembe   11:25:23

Sinpaş Yapı, Çadır Kampanyasına Devam Edecek

Sinpaş Yapı, Ankaralılardan yoğun ilgi gören çadır kampanyasına devam edileceğini açıkladı.

30 Mart 2017 Perşembe   11:25:22

Van Ekonomi Konseyi Toplandı

Van Ekonomik Konseyi, 1 Nisan’da kenti ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sunulmak üzere çözüm bekleyen sorunları görüşmek üzere toplandı.

30 Mart 2017 Perşembe   11:25:21

Güvenli Liman Bab, Savaş Mağdurlarına Kucak Açıyor

TSK desteğiyle ÖSO tarafından terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Bab, zulümden kaçanların yeni güvenli limanı oldu Savaş mağduru ailelerden biri de önce rejim sonra da terör örgütleri PYD ve DEAŞ'ın eziyetlerine maruz kalan 8 kişilik Halil ailesi Aile, zorlu yolculuğun ardından memleketleri Bab'a yeniden 'merhaba' diyerek, yakınlarının yanına yerleşti Aile fertlerinden Halil: 'Şimdi Bab da biz de çok yorgunuz ama inanıyorum bugünler geçecek. Kısa zamanda Bab'ı eski haline getireceğiz. Bunun için el birliğiyle çalışacağız. Allah'ın izniyle bu topraklar eski güzel günlerine yeniden kavuşacak'

30 Mart 2017 Perşembe   11:24:52

Başsavcı Yeldan'dan Uygulama Yapan Polise Ziyaret

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adliyesi’nde görev yapan yargı mensupları ile birlikte yol kontrolü sağlayan polis ekiplerini ziyaret etti.

30 Mart 2017 Perşembe   11:24:51

AK Partili Babuşcu Açıklaması 'Otorite Millete Geçecek'

AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, yaklaşan referandum öncesi AK Parti Beşiktaş Gençlik Kolları’nın etkinliğine katılarak, hayır oyu için kampanya yürüten güç odaklarını eleştirdi ve “Otorite millete geçecek, onun için karşı çıkıyorlar” dedi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:24:23

Antalya Ulaşım Esnafına Motivasyon Ve İletişim Eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında toplu ulaşım sürücülerini ünlü kişisel gelişim uzmanı Şaban Kızıldağ ile buluşturdu. Sürücülere motivasyon ve iletişim eğitimi veren Kızıldağ, “Mazeret yok” dedi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:24:22

Annesine Ve Engelli 3 Kardeşine 'Bebek' Gibi Bakıyor

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Gülay Öcü, zihinsel engelli 3 kardeşine bakan annesinin de rahatsızlanması üzerine ortaokul son sınıftayken eğitimini bırakıp ailesiyle ilgilenmeye başladı Öcü:Ne yapacaksın, annemi ve kardeşlerimi bırakamıyorum. Vicdan el vermiyor. Yani insanın içinde Allah korkusu olduktan sonra'

30 Mart 2017 Perşembe   11:24:21

Osmangazi Depremde Zarar Gören Minareyi Yeniledi

Osmangazi Belediyesi tarafından Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki Meşeli Cami’min minaresi yenilendi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:23:53

Dünya Karete Şampiyonu Albayrak, Biga'da Eğitim Verdi

Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Milli Sporcu Gülderen Çelik Albayrak, Çanakkale Karate İl Temsilcisi ve Biga Karate Gençlik Spor Kulübü Başkanı Antrenör Süleyman Orhan’ın konuğu olarak Biga’ya geldi.

30 Mart 2017 Perşembe   11:23:52

Osmaneli'nde Ak Partili Kadınlar Referandum Çalışmaları

AK Parti Osmaneli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Büyükgüney ve üyeler, mahalleleri gezerek kadınlara halk oylaması süreci ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattılar.

30 Mart 2017 Perşembe   11:23:51

'Türkiye'de 2 Milyon Kişide Bipolar Bozukluk Görülüyor'

Bipolar Yaşam Derneği sözcüsü Prof. Dr. Çakır: 'Türkiye'de yaklaşık iki milyon kişide bipolar bozukluk görülüyor. Bu durumdan doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenen aile bireyi sayısının ise 6 milyon olduğu tahmin ediliyor' 'Bipolar bozukluk biyolojik kökenli bir tıbbi sorun. Buna rağmen tıptaki diğer sağlık sorunlarından farklı olarak hastalığa yönelik damgalama olması sonucu bu bozukluğu yaşayan kişilerin toplumsal haklarını kullanması engelleniyor, yaşam alanları ve sosyal çevreleri kısıtlanıyor' 'Sorunun zor kabullenilmesi sağlık hizmetlerine, erken tanı ve etkili tedavilere erişimi geciktiriyor'

30 Mart 2017 Perşembe   11:23:23

Vezirhan Beldesinde Bahar Temizliği Başladı

Bilecik’in Vezirhan Beldesinde belediye ekipleri tarafından bahar temizliği başlatıldı.

30 Mart 2017 Perşembe   11:23:22

 1  2  ...  68  69  70  ...  86  87