Haber Arşivi

Yenimahalle'de Yaşar Kemal Kütüphanesi Açıldı

Türk Edebiyatı’nın en önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal’in isminin verildiği kütüphane, Batıkent Meydan AVM içinde hizmete açıldı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:56:47

Lehimleme Yöntemi İle Bir Günde Sağlıklı Dişler

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dişlerinin tümünü kaybetmiş veya hareketli total protez kullanan hastaların artık bir günde sabit dişlere kavuşabileceğini söyledi.

4 Aralık 2016 Pazar   11:56:46

UÜ'de Dekan Atamaları

UÜ'de bazı fakülte, enstitü ve meslek yüksek okullarında yeni görevlendirmeler yapıldı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:56:45

'Konuşan İlaç Kutuları' Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırdı

'Engelsiz İlaç Projesi' kapsamında pilot il olarak İzmir'de uygulanan, ilaçla ilgili bilgilerin kaydedildiği özel üretilmiş sesli kutular, görme engellilere kolaylık sağladı Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Özen: 'Projeden faydalanan tüm üyelerimiz fazlasıyla memnun kaldı. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun desteğiyle bir an önce ülke çapına yayılmalı' Eczacı Özgen: 'İlaçları boyutlarıyla tanıyorlardı. Bir hastam 2 kutunun boyutları aynı olduğu için tansiyon ilacı içiyorum diye her gün alerji ilacından içmiş. Böyle sorunları ortadan kaldırmış olduk' Görme engelli Dönmez: 'İlaçları elle inceliyor, anlamaya çalışıyor, son kullanma tarihini bilmiyorsunuz. Bu proje o farkı kapattı. Ses kayıt cihazından ilaçla ilgili tüm bilgileri dinliyoruz'

4 Aralık 2016 Pazar   11:55:45

Muş'ta 'Söz Sende' Etkinliği

Muş'ta, Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu ve Gençlik Merkezi üyelerince 'Söz Sende' etkinliği düzenlendi.

4 Aralık 2016 Pazar   11:55:16

1. Uluslararası Antalya Güvenlik Sempozyumu

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Çolak: '(FETÖ) Bu radikalleşme sürecinin zirve noktasını 15 Temmuz'da yaşadık. Bu durum aynı zamanda şiddetin de en uç noktasına gidebilecek bir radikalleşme sürecidir. Bu radikalleşme sürecini biz mehdilik temelinde bir radikalleşme olarak adlandırabiliriz'

4 Aralık 2016 Pazar   11:54:45

Külliye ve Ankapark'la ilgili o odalara 5 ret daha!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı 5 oda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile yapımı devam eden Ankarpark’ın da aralarında bulunduğu, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar ve ulaşım planlarının iptali amacıyla açtığı davaların 5’ini daha kaybetti.

4 Aralık 2016 Pazar   11:53:16

Milletvekili Durmuşoğlu Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Sumbas ilçesindeki şehit ailelerini ziyaret etti.

4 Aralık 2016 Pazar   11:53:15

Ankapark Ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 5 Mahkemeden Onay Çıktı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı 5 oda, yapımı devam eden Ankarpark ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin de aralarında bulunduğu,Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar ve ulaşım planlarının iptali amacıyla açtığı davaların 5’ini daha kaybetti.

4 Aralık 2016 Pazar   11:49:15

AK Parti Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl ve il yönetimi ile birlikte Yenişehir esnafını ziyaret etti.

4 Aralık 2016 Pazar   11:49:14

Engelleri 'Polis Ağabeyleri' İle Aşacaklar

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, ÇOGEP kapsamında 15 engelli gence istihdam garantili kurs veriyor Kursiyer Duran: 'Bu projeyi destekleyen bütün ekibe çok teşekkür ederim. Kurs bittikten sonra çalışmak istiyorum. Eve kapanmak istemiyorum' Kursiyer Korkmaz: 'Eve tutsak olmaktan ben de kurtuldum. Devamlı evde oturuyordum. Bu kurs sayesinde hayata bağlanmaya çalışıyorum'

4 Aralık 2016 Pazar   11:48:45

İstanbul'da Esnaf Odasından 'Döviz Bozdur' Çağrısı

Esenler Esnaf Odası, ülke ekonomisine destek olmak amacıyla ilçe meydanına “Vatanını seviyorsan dövizini sat, ekonomiye kat” yazılı pankart asarak, vatandaşlara ’döviz bozdur’ çağrısında bulundu.

4 Aralık 2016 Pazar   11:47:45

'Swinger' operasyonuna 2 tutuklama

Adana’da düzenlenen "swinger" operasyonunda eşleriyle birlikte suçüstü yakalanan iki koca tutuklandı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:47:15

Dokuma'nın Hatıraları Müzede Sergilenecek

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası yerleşkesinin sembollerinden biri olan müze haline getireceği idari binasında tadilat çalışması başlattı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:47:14

Sahada 'Zabıta' Rüzgarı

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen birimler arası futbol turnuvası, onlarca çalışanı sahada buluşturdu. Büyük heyecana sahne olan maçların ardından, şampiyonluk kupasını Zabıta Müdürlüğü takımı kaldırdı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:46:47

Sığınma Evindeki Kadınlara Ücretsiz Cilt Bakımı

Batman’da bir güzellik merkezi, sığınma evlerinde kalan kadınlara ücretsiz sağlık, cilt bakımı, lazer epilasyon, kıl tekniğiyle kaş ekimi, ozon savuna, saç kesimi, saç bakımı ve makyaj hizmeti veriyor.

4 Aralık 2016 Pazar   11:46:46

Esenler Esnaf Odası'ndan 'Döviz Bozdur' Çağrısı

Esenler Esnaf Odası, ülke ekonomisine destek olmak amacıyla ilçe meydanına “Vatanını seviyorsan dövizini sat, ekonomiye kat” yazılı pankart asarak, vatandaşlara ’döviz bozdur’ çağrısında bulundu.

4 Aralık 2016 Pazar   11:46:45

Erdoğan'ın Çağrısı Üzerine Kampanya Üstüne Kampanya

Elazığlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine döviz bürolarına akın ederken, esnaf ise bireysel olarak çeşitli kampanyalar başlattı. Kentte 300 dolarını bozana tıraş, 100 dolarını bozana ise balık-ekmek bedava.

4 Aralık 2016 Pazar   11:45:14

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması (1)

'Ekonomi Koordinasyon Kurulunun neticelerini perşembe günü Sayın Başbakanımız Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklayacak' 'Şirketlerin, yüksek faizli borçlanmasının önüne geçecek kararları göreceğiz. Dolardaki yükseliş elbetteki önemlidir ama faizdeki yükseliş şirketlerimizi çok çabuk etkiliyor' 'Hep beraber göreceğiz, insanımızın günlük hayatına dokunan, şirketlerimizi finansal anlamda ve bankalarımızı rahatlatacak bir tedbirler paketini Başbakanımız açıklayacak'

4 Aralık 2016 Pazar   11:44:15

Önce Döviz Bozdurdular, Ardından Altın Aldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yastık altındaki dövizleri bozdurun” çağrısına, Batmanlılar da destek verdi. Kentte, önce döviz bürolarına uğrayıp dolarlarını Türk lirasına çeviren vatandaşlar, daha sonra ise kuyumcuların yolunu tuttu.

4 Aralık 2016 Pazar   11:43:15

'Çocuk Yayıncılığında Yerli İçerik Çok Önemli'

Yazar ve yayıncı Sevde: 'Özen göstermek, zarif olmak, nazik olmak gibi özellikler bütün insanlara aittir ve çocuklar da buna dahildir. Çocuk da aynı kalbe, duygulara ve zihin yapısına sahip. O yüzden çocuk yayıncılığı boyama kitaplarından ibaret olamaz' 'Yeşil Günlük bittiğinde, Türkiye'nin 38 bitki ve ağacının isimlerini, özelliklerini öğrenmiş ve yapraklarını günlüğünde biriktirmiş oluyor okuyucu. Bu kitap, doğayla aramızda bir rehber aslında. Bu çerçevede yapılan en kapsamlı kitap oldu' İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dikmen: 'Üniversitede verdiğim dersi 1415 yaşındaki çocuklara uyguladığımda daha çabuk öğrendiklerini fark ettim. O yaştaki çocukların kafasının bu konuları almayacağı söylenir hep. Sınırları biz yetişkinler koyuyoruz. Her yaş grubuna her türlü bilgi verilir ama bilginin veriliş şekli değişir'

4 Aralık 2016 Pazar   11:42:45

Belediye Başkanı Tekerlekli Sandalye İle Basketbol Oynadı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tekerlekli sandalye ile basketbol maçı yaptı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:41:45

Büyükşehir'den Otopark Hamlesi

Kocaeli Büyükşehir, kent genelinde onlarca otopark inşa ederek araç park etme sorununa çare buluyor.

4 Aralık 2016 Pazar   11:41:45

Hakim Ve Savcılar Hakkındaki FETÖ Soruşturması

Tekirdağ'da gözaltına alınan 8 hakim ve savcıdan 2'si tutuklandı.

4 Aralık 2016 Pazar   11:40:15

EYOF'taki Dereceyle Yol Haritası Çıkarılacak

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gürbüz:'EYOF hem önemli hem de sonraki süreçle ilgili aritmetik olarak bize bir harita çizecektir' 'Önümüzde Güney Kore'deki 2018 Kış Olimpiyatları var. Burada en az 67 sporcuyla yarışabilme ve 2 ya da 3 sporcumuzdan mutlak madalya hedefimiz var' 'Bu arenada varız, sporcularımız azimli. Biz de gayretle iyi sporcular, antrenörler ve hakemler yetiştirir, uluslararası alanda etkin bir lobi faaliyeti gösterirsek 2018 olimpiyatlarıyla yeni bir ufuk açılmış olur'

4 Aralık 2016 Pazar   11:38:14

 1  2  ...  30  31  32  ...  39  40