Fatma Korkutata Biyografisi

Fatma Korkutata Kimdir?

ilkokul ve liseden bu yana yazma kabiliyeti ve aldığı ödüller, onu gazetecilik ve edebiyat alanında sürekli bir tutkuya dönüştürdü ve bir anda kendini Edebiyat Dünyası’nın içinde buldu. Çeşitli haber sitelerinde ve dergilerde yazıları yayınlandı. Çeşitli dergi ve sitelerde şiirleri yayınlandı ve 500’ü aşkın şiire sahip.

Bingöl Gazetesi’nde köşe yazarlığı ve çeşitli gazetelerde Kültür-Sanat Editörlüğü gibi görevlerde bulundu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde Kültür-Sanat sayfasında bir süre yazdı. Daha sonra memleket özleminden esinlenerek hikayeleştirdiği “Bingöl” konulu ikinci senaryosunu kaleme aldı ve bir süre yazılarına ara verdi.


Malatya’da Üniversiteyi okuduğu esnada o yıl düzenlenen ve aralarında Ömer Lütfi Mete, Osman Sınav gibi büyük senarist ve yapımcıların da olduğu “Malatya” konulu senaryo yarışmasına davet edildi ancak Malatya konulu senaryosunu yarışmaya yollamaktan vazgeçti.

Yine üniversite eğitimi esnasında TRT 2 Ankara televizyonunca yayınlanan “Kum Saati” adlı haftalık belgesel programının “Değirmen “ adlı belgeselinin 15 günlük çekiminde bulundu. Bu, ulusal basın alanındaki ilk tecrübesi oldu.

Televizyonculuğun kapılarını aralayan yazar, Şubat 2006 yılında TV5’te başladığı görevini Yapımcı-Yönetmen ve Metin Yazarı olarak sürdürdü. Reji Yönetmeni, Belgesel Yapımcısı ve Yönetmeni olarak çalışmalarına devam eden yazarın ayrıca sinema ve müziğe adını altın harflerle yazdıran sanatçıların hayat hikayesini, geçmişten geleceğe sanatla olan köprüyü anlatan biyografi tarzında belgesel çalışmaları var. Bu dizide Aydan Şener, Orhan Hakalmaz, Ömer Lütfi Mete, Birol Güven ve Cüneyt Arkın belgesellerini çekti.

2010 Yılında ise 2 Bölümden oluşan;

Metin Akpınar, Ayla Algan, Emel Sayın, Halit Akçatepe, Erol Günaydın, Yıldız Kenter, Süleyman Turan gibi sanatçıların (toplam 14 ismi) röportajlarının yer aldığı 2 bölümlük Zeki Alasya Belgeselini çekti.

Sanat Camiası’nda, özellikle de Türk Sineması ve Türk Müziği’ne damgasını vurmuş karakterlerin çocukluğundan günümüze hayatlarından yola çıkılarak; hem sözkonusu isimlerin halkımızın yaşamındaki yerini ve etkisini araştırmak; hem de bu değerlerin gönlünden, Türk Sanatını, Müziği ve Şiirini hissetmek; ayrıca Türk Sineması’na, Türk Sineması’nın doğuşundan günümüze yetiştirdiği yapımcı ve yönetmenlerine ve seyircilerine de farklı bir pencereden bakmayı hedef alan Bu “Dizi Belgesel”lerin, Prodüktör, Rejisör ve Metin Yazarlığını üstlendi.

Daha evvel birçok gazetede Kültür-Sanat alanında köşe yazarlığı yapan ve Ömer Lütfi Mete-Kartal Tibet gibi sinemanın duayenleriyle Yeşilçam üzerine yaptığı dosya haberlerle gündeme gelen yazar, 2006 yılında Milli Gazete’de sinema yazarı ve dosya haber yapmaya başladı. Aynı yılda “Yedi İklim” dergisinde de “Sinema Yazarı” olarak Yeşilçam ve Türk Sineması üzerine makaleler ve Sinema eleştirileri yapmaya başladı. Milli Gazete ve Yedi iklim Dergisi’ndeki Sinema Yazıları, Haber7.com sitesinde de yayınlandı, Yeşilçam’da yarım asırlık sultan gibi.

http://www.haber7.com/kultur/haber/322275-yesilcamda-yarim-asirlik-sultan

2010 yılında, ADIM ADIM BİNGÖL, adlı belgeselin metin yazarlığını ve genel koordinatörlünü yaptı.

2011 yılında ise, BİNGÖL DÖRT DAĞ İÇİNDE adlı belgeselin metin yazarlığını ve yönetmenliğini üstlendi.

Bu arada Birkaç sanatçının klip çalışmasına Yönetmen kimliğiyle imzasını attı.
2011 Şubat Ayı’nda Beyaz TV İstanbul’un kurulmasıyla beraber TV 5’teki görevinden ayrılarak BEYAZ TV İstanbul kadrosuna dahil oldu. Beyaz TV İç Yapımlar bünyesinde Yönetmen, Prodüktör olarak Türkiye’nin nabzını tutan ve ünü sınırları aşan birçok siyaset-tartışma programlarına imza attı.
Şubat 2011’den bu yana Beyaz TV’de “Siyaset Programlarından sorumlu Yapımcı-Yönetmen” görevine devam eden Fatma Korkutata,
Rasim ozan Kütahyalı ile “Dinamit”, Hüseyin Gülerce ile Ortak Akıl, Nagehan Alçı ile Medcezir, Erkan Tan ve Şamil Tayyar ile Sonsöz, Adalet Masası, Acı Kahve, Birebir, Erkan Tan Vakti, Gündem Özel olmak üzere Beyaz TV Kurulduğundan bu yana Dünya gündeminin nabzını tutan programlardaki başarısıyla Ulusal basında adından sıkça söz edilen bir Yönetmen oldu.
Bunun Yanı sıra, Haber, Spor, Belgesel, Aktüel- Gezi Programları ve Sinema programlarının Yapımcılığını ve Yönetmenliğini yaptı. Birçok projelerde de Editörlük ve Metin Yazarlığı da yaptı.
2013’te Serdar Ortaç’ın konuk olduğu “Dinamit, Ahmet Kaya Özel” programı buna örnektir.
Fatma KORKUTATA, Hala Beyaz TV’de, Hüseyin Gülerce ile Ortak Akıl, Dinamit, Ne Var Ne Yok ve Sağlık Zamanı Programının Yönetmenliğini yapıyor.

8 KASIM 2014’de BEYAZ TV’de yayınlanan “BİR SEVDADIR BİNGÖL”adlı BELGESEL’de Yapımcı, Yönetmen, Sunucu ve Metin Yazarlığı yaptı.

AK Parti Gn. Başkan Yardımcısı ve Bingöl MV olan Dr. Cevdet YILMAZ’ın konuk olduğu belgeselde Üniversiteden, havaalanına değin AK Parti’nin Bingöl’e yaptığı yatırımlar, Bingöl’ün tarihi, turistik dokusunun yanı sıra Çözüm Süreci ile beraber başlayan projeler, Çözüm Süreci’nin bölgeye katkısı, belgeselde konu edildi.

http://www.youtube.com/watch?v=mUL-xuxVc84

Aldığı Ödüllerden Bazıları:

8 MART 2014 Dünya Kadınlar Günü’nde FİLM SAN VAKFI-AİLE SOSYAL POLİTİKALAR VE DARÜLACEZE tarafından ULUSAL BASININ EN BAŞARILI YÖNETMENİ ödülü,

Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Bingöl MV olan Sn. Dr. Cevdet Yılmaz’ın elinden birçok ödül aldı.

2014 Kasım- Feshane Bingöl Tanıtım Günleri- Başarılı Yönetmen Ödülü,

2012-Temmuz-Bingöllüler Gecesi’nde BEYAZ TV-ulusal basında en başarılı Yönetmen Ödülü,

2008’de Fransa’da düzenlenen uluslararası festivalde dönemin Milletvekili olan Fransa Bakanı Damien Meslot tarafından başarılı Yönetmen plaketleri, aldığı ödüllere örnektir.

Yazar, çeşitli ödüllerinin yanı sıra 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen Bingöl Depremi’ndeki başarısından dolayı 2004 yılında AKUT VE TOG tarafından başarılı gazeteci plaketi ile ödüllendirildi.

Yazar, ayrıca şair Abdulsemet Telimen’in “Bir İhtilaldi Gidişin” adlı şiir kitabının önsözünü yazdı.

BANA BAKIŞLARIN
Ağustosta geliyorsun,
Eylül’de hüzün oluyor bakışların…
İçini yakarken,
Gittikçe büyük dağlar devriliyor
Bana bakarken,
Gözlerin eriyor
Umudunu yitirmiyorsun,
Aynalardan hulyanı kıskandığın falan yok!!!

Günbatımında unuttuğun,
Yörüngeleri çoktan aldattı…
Hala ikiyüzlüdür,
hüzünle dolu,
bana bakışların…

Fatma Korkutata, Ayrıca, Sn. Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcılığını yaptığı KADEM’de (Kadın ve Demokrasi Derneği) Basın Komisyonu Üyesidir.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ve Eşi Sn. Emine ERDOĞAN’ın katılımlarıyla,
6-17 Ekim 2015 tarihinde Istanbul'da Grand Tarabya Hotel'de Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen, davetli ülkelerden gelen G20 üye devletlerinin destekleri ve temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen ilk W20 / G20 Zirvesine delege olarak katıldı.

e-mail: fatmakorkutata@hotmail.com
e-mail 2: yonetmenfatma@gmail.com
twitter: Fatma_korkutata

Fatma Korkutata Haberleri

Nevşehirliler Dernek Başkanı Mustafa ŞEN'e Onur Ödülü
İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanı Mustafa Şen'e Dünya Kadınlar Günün münasebetiyle Darülaceze'de Türkiye'nin seçkin isimlerinin de aralarında bulunduğu programda Sivil Toplum Örgütleri adına Onur Ödülü takdim edildi....
9 Mart 2014 Pazar
Erkan Tan'dan Bülent Ersoy çıkışı
Beyaz TV sunucusu Erkan Tan'dan türban takarak program sunan Bülent Ersoy'a tepki geldi. Tan, "Ellerinde iki metre tırnak, iki buçuk ton makyaj… Ne yapıyorsun. Yeter be kardeşim" diyerek isyan etti....
13 Ocak 2014 Pazartesi
Erkan Tan 16 Aralık Pazartesi Beyaz Tv'de
Duayen haberci Erkan Tan, 16 Aralık tarihinden itibaren Beyaz TV ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkıyor....
11 Aralık 2013 Çarşamba
Latif Şimşek, Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in Mezarını Ziyaret Etti
'Dinamit' programının sunucusu Latif Şimşek Paris'te Père Lachaise Mezarlığı 'nda Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etti....
30 Kasım 2013 Cumartesi
Dinamit - Serdar Ortaç MGD Gecesinde Ahmet Kaya ile Yaşananları Anlattı
Ünlü Şarkıcı Serdar Ortaç, Beyaz TV’de yayınlanan Dinamit’e MGD gecesinde yaşanan olayların perde arkasını ve Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyı anlattı....
30 Kasım 2013 Cumartesi
Basın Kulisi’nde Burhan Kuzu’dan Kamer Genç’e sert tepki
Prof. Dr. Burhan Kuzu Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi adlı programda Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda konuşan Emine Erdoğan'a tepki göstererek bir skandala imza atan CHP'li Kamer Genç ile ilgili sert açıklamalarda bulundu....
28 Kasım 2013 Perşembe
Tüm Fatma Korkutata haberleri için tıklayın

Fatma Korkutata Videoları

Tüm Fatma Korkutata videoları için tıklayın