Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Destici 'Süreçle ilgili endişelerimizi aktardık'

8 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın muhatap alınmasını vatandaşın doğru bulmadığını belirterek, “Bir muhataplık heyeti önerdik.

Başbakan’a da söyledim. Her partide Kürt temsilciler var. Siyasi partilerden, cemiyetlerden bir muhataplık heyeti kurulsun ve süreç bunlarla yürütülsün dedik” ifadesini kullandı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakanlık Resmi Konut’ta Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Destici, görüşmede; çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları, Filistin konusu, Gazze ziyareti, Suriye ve Balkanlardaki gelişmeler, başkanlık sistemi ve askerlik süresi ve askerlere ücret ödenmesi konularının ele alındığını belirtti.

Ülke menfaatine çalışan ve yanlışların karşısında duran bir siyasi parti olduklarını söyleyen Destici,”Türkiye 30 yıldır terör belasıyla karşı karşıya ve 30 yıldır ülkeyi yönetenler bu terör belasını bitiremediler. Hazırladığımız raporları sunduk ve Türkiye’nin en önemli sorununun terör olduğunu söyledik. Terör konusu çözülmedikçe hiçbir temel problem çözülemez” diye konuştu.

Toplumdaki herkesi birinci sınıf vatandaş ve herkesi kardeş kabul ettiklerini ifade eden Destici, hiçbir zaman Türk kelimesinin etnik kökene vurgu yapmadığını söylediklerini hatırlattı. Çözüm süreciyle ilgili yanlış konuları dile getirdiklerini belirten Destici, 6 bölge toplantısı gerçekleştirdiklerine işaret ederek, “Milletin ne istediğini biliyoruz. Güneydoğu’daki vatandaşlarımız bu sürece destek veriyor. Toplumun yüzde 95’i terörün bitmesini istiyor ancak millet PKK ile müzakere yapılmasını istemiyor” dedi.

Destici, PKK’nın muhatap alınmasını vatandaşın doğru bulmadığını vurgulayarak, “Bir muhataplık heyeti önerdik. Başbakan’a da söyledim. Her partide Kürt temsilciler var. Siyasi partilerden, cemiyetlerden bir muhataplık heyeti kurulsun ve süreç bunlarla yürütülsün dedik” ifadesini kullandı.

SURİYE MESELESİ
Suriye meselesini de Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini söyleyen Destici, “Sayın Başbakan’a ‘Amerika’da inşallah Suriye’yi çözer gelirsiniz’ şeklinde talebimizi ilettik. Suriye’nin iç huzura kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.

ANAYASA ÇALIŞMALARI
Büyük Birlik Partisi olarak sivil demokratik bir anayasadan yana olduklarını belirten Destici, Anayasa Komisyonu’nun ‘anayasa yapmama komisyonu’ olduğunu söyleyerek, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan aldığım izlenim yeni anayasa defterinin kapandığıdır. Biz istiyoruz anayasa çıksın ama bu Meclis yeni Anayasa yapamayacak bu da Meclis’in ayıbıdır. Maalesef bu parti ve şahsi egolarını yenemedikleri için yeni Anayasa yapamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Destici, “Yeni Anayasa raftan kalkınca, defter kapanınca bence başkanlık sistemi de ortadan kalkmış oluyor” şeklinde konuştu.

Askerlere maaş verilmesi gerektiğini savunan BBP Genel Başkanı Destici, yoksul fakir ayrımı yapılmadan bütün er ve erbaşlara asgari ücret miktarında maaş verilmesini talep ettiklerini söyledi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı