Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tutuklu gazeteciler

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Merkezi saldırısında kullanılan LAW silahının Poyrazköy’dekilerle aynı seriden olduğu iddialarına Brüksel’den cevap verdi.

İddiaların sorulması üzerine Ergin, "Soruşturma çok boyutlu devam ediyor. Soruşturma sürerken detaylara ilişkin bir açıklamam olmayacak. Ancak bütün boyutlarıyla değerlendiriliyor. Gerek olaylarda kullanılan silah ve mühimmat, gerek cereyan ediş biçimi gerekse görüntülerden elde edilen veriler hepsi çok titiz bir çalışmaya tabi tutuluyor." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin terörle mücadele etme noktasında geçmişten gelen bir birikime sahip olduğunu kaydeden Ergin, "Temenni ederim ki bunlar Türkiye’nin gündeminden çıksın. Ama bu yöntemleri kullananlar var oldukça ülkenin savunma refleksi de devam edecektir." dedi.

TÜRKİYE’DEKİ TABLOYU TAM YANSITMAYAN BÖLÜMLERE İŞARET
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Adalet Bakanı Ergin, toplantıya ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: "Raporda ilave edilmesi gereken noktalarda kendi görüşlerimizi ifade ettik. Doğrusu raporda Türkiye’deki tabloyu tam yansıtmayan bölümlere işaret ettik. Verimli bir çalışma oldu."

"TÜRKİYE NİÇİN 'ŞUNLARI YAPMADI' DEMEK ETİK DEĞİL"
23. faslın başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini ifade eden Ergin, gayriresmi açılış kriterlerin neredeyse tamamının içeriğini tamamladıklarına aktardı. Sadullah Ergin, ‘‘Bizden istenen adımların neredeyse tamamını attık. İstenen altı başlığın beş tanesini tamamladık. Türkiye’ye niçin bunları yapmıyorsunuz diye soranlar, yedi yıldır tarama sonucu raporlarını Türkiye’ye vermeyenlerdir. Türkiye’den resmen ne istediğinizi söylemeden ‘Türkiye niçin şunları yapmadı’ diye hesap sormanın hukuki ve etik bir altyapısı yok." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı