Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bismil'de yeni okul

22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çocuklar artık molotofkokteyleri atmıyor, dönüp ailesinin eğitiminde bile rol üstleniyor.

Diğer kardeşlerinin hatta annesinin ve babasının birçok şey öğrendiği çocuklar haline geliyor, bu son derece önemli. Onların sayısı ve imkanı ne kadar artarsa hizmet de o kadar büyür" dedi.

Ankara Gönüllü Eğitimci Derneği (AGED), Rixos Otel'de Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne yaptırılacak okul için 'Kardeşlik Gecesi' başlığı altında yardım gecesi düzenledi.

Geceye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür katıldı.

Eker, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da hayatını başka insanlara vakfetmiş, ömrünü ve gençliğini hizmet adına adamış gönül erlerinin bir çabasının olduğunu belirtti.

Diyarbakır gibi dünyanın en kadim şehirlerinden olan bir şehrin yapılan yanlışlar ve yaşanan acılar sebebiyle mülteci kampına dönüştüğüne işaret eden Eker, dershaneye gidemeyen ve sağlıklı bir ortamda eğitim hizmeti alamayan çocukların bulunduğu bir yerde vefakar insanların hayırlı bir hizmetinin de olduğunu söyledi.

Eker, "O hizmete destek vermek üzere de Ankara'da gönüllü ama çoğunlukla hanımefendilerin oluşturduğu bir kuruluş var. Onlar da diyor ki 'Biz Diyarbakır'daki bu gönül erlerine destek vermek için hazırız' diyorlar" dedi.

"Çocuklar artık molotofkokteylleri atmıyor, dönüp ailesinin eğitiminde bile rol üstleniyor” diyen Eker, “Diğer kardeşlerinin hatta annesinin ve babasının birçok şey öğrendiği çocuklar haline geliyor. Bu son derece önemli. Onların sayısı ve imkanı ne kadar artarsa hizmet de o kadar büyür" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da, "Bu ülkede çocuklar için ortaya konulan emeğin karşılığı çok büyük olacak. Bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine verilen emek ve onlar için sarf edilen her kuruş söz konusuysa, her manevi varlık karşılığıyla misliyle beraber iade edecek. Topluma ve ülkeye iade edecek. Hayır yapmak için o anı değerlendirmek lazım" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin de, enerjisini, bilgisini, birikimini, deneyimini insanlık ve insanlığın geleceği için verenlerin yardım çatısı altında olduğunu belirterek, "Bu çok önemli bir birliktelik. 'Alan el veren elden, veren el alan elden üstündür' anlayışından geliyoruz. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' gibi bir anlayıştan geliyoruz. Biz de Bakanlık olarak bu alanda bu geniş kesime, Diyarbakır'dan, Ankara'dan, İstanbul'dan 75 milyonun birinci sınıf vatandaşlığı için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç ise, ilim adına ve çocukların iyi yetişmesi için yapılan her işin mübarek olduğunu söyleyerek, "Hükümetimizin 11 yıldan beri üzerinde en çok durduğu ve ısrarla takip ettiği konu eğitimdir. Kamu kaynaklarıyla yapabildiklerimizle bütün sorunlarımızı çözemiyoruz. Yetişmek de mümkün değil. 75 milyon nüfusumuzun yarısı 30 yaşın altında, bunu 18 milyonu eğitim çağında" dedi

Bu gençlere eğitimin sunulması gerektiğine işaret eden Arınç, bunun için eğitim gönüllülerine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Gecede, hayırseverliğiyle bilinen Melek İpek 1 milyon liralık yardımda bulundu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı