Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Amatör maçta olay

19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Cizre Şehir Stadı’nda Cizre Basraspor ile Kurtalanspor arasında oynanan futbol maçında çıkan olaylarda birçok taraftar yaralanırken, polis taraftarlara tazyikli su ve gaz bombaları müdahale edince sahanın içi savaş alanına döndü.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Futbol Ligi Bal Grubu’nda Cizre Basraspor ile Kurtalanspor arasında oynanan futbol maçı davullu zurnalı başladı, gaz bombalı, taşlı, sopalı ve polis müdahalesinde devam etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Futbol Ligi Bal Grubu’nda Cizre Basraspor ile Kurtalanspor futbol takımları arasında oynanan maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İlk yarının sona ermesi ile birlikte soyunma odalarına gitmek için sahadan çıkan Kurtalansporlu futbolculara türbinlerden yabancı maddeler atıldı. Atılan yabancı maddeler Cizresporlu futbolcu Mehmet Udül’ün de yaralanmasına neden oldu. Ancak olaylar daha da şiddetlenince saha içerisindeki çevik kuvvet polisleri çok sayıda küçük çocuğunda bulunduğu türbinlere gaz bombası ile müdahale edince ortalık savaş alanına döndü. Atılan gaz bombası ve Toma aracının sıktığı tazyikli sudan etkilenmemek için kaçışan birçok taraftar yaralanarak Ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, astım hastası olan Mustafa Orun adlı bir fenalık geçirdi. Fenalık geçiren vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tribündeki olayların devam etmesi üzerine çok sayıda zırhlı araçta stadın içine girdi. Sahaya zırhlı araçların girdiğini gören Cizresporlu futbolcular ve taraftarlar zırhlı araçlarına sahadan çıkmasını istedi.

EMNİYET AMİRİ ADEM KAYA OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ

Cizre Basraspor ile Kurtalanspor maçında çıkan olayların ardından Şehir Stadı’na gelen Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Amiri Adem Kaya’nın sahaya girmesi ile birlikte olaylar durdu. Taraftarlar tarafından en büyük amir bizim amir diye sevgi gösterisinde bulunduğu emniyet Amiri ilk önce seyircileri sakinleştirip yatıştırdı, ardından da Kulüp başkanları ve her iki takımın futbolcuları ile tek tek görüşüp maçın tekrar devam etmesini sağladı.

OLAYLI MAÇIN İKİNCİ YARISI 1 SAAT GECİKMEYLE BAŞLADI

Maçın ilk yarısında çıkan olaylar nedeni ile Orta Hakem Mithat Ercan, saha yetkililerine anons yaptırarak olayların sürmesi halinde maçı tatil edeceğini söyledi.

Bunun üzerine defalarca anons yapılarak seyircilerin maçı centilmenlik içerisinde izlemelerini istedi. Çıkan olaylar nedeni ile duraksayan Cizre Basraspor-Kurtalanspor maçı bir saatlik aranın ardından kaldığı yerden devam etti.

İkinci yarının başlaması ile birlikte her iki takım futbolcularının üç puan için mücadele ttiği maçı ev sahibi Cizre Basraspor Burak, Ahmet ve Burhan’ın attığı üç golle sonuca giderken, konuk takımın tek gülünü ise Hasan kaydetti.

Maç sonunda ise soyunma odalarına her iki takım futbolcuları el ele tutuşarak gittiler .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı