Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutğolu-Barzani görüşmesi

25 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısı için Davos'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yle biraraya geldi.

Heyetlerarası ve başbaşa yapılan görüşmede Davutoğlu'nun, Irak'ın refah ve istikrarına Türkiye'nin verdiği önemi vurguladığı, Ankara'nın etnik ve dini temele dayanan bir politika izlemediği, Türkiye'nin aynı şekilde hareket eden tüm Iraklı siyasilerle diyaloğunun süreceğini söylediği öğrenildi.

Kerkük yakınlarındaki Tuzhurmatu'da gerçekleştirilen bombalı saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Davutoğlu'nun, Türkiye'nin yaralıları getirmek için girişimde bulunacağını belirttiği aktarıldı.

Diplomatik kaynaklar, görüşmede Barzani'nin Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirme iradesini dile getirdiğini bildirdi.

Öte yandan görüşmede, Suriyeli sığınmacıların durumu ve Suriye'deki iç gelişmeler bağlamında Kürt grupların Suriye muhalefetiyle ilişkilerini geliştirmeleri konusunun ele alındığı öğrenildi.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Hüseyin Köşger


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı