Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dünyada 1 Mayıs

2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Rusya’da 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşüne Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin de katıldı.

7 Mayıs’ta görev değişimine hazırlanan liderler, Rusya İşçi Birliği Federasyonu, iktidar partisi Birleşik Rusya ve Kremlin yanlısı gençlik grupları ile birlikte yürüdü.Tversakaya Caddesi boyunca yürüyen liderler, Kremlin’in yanı başında yer alan Manej Meydan’ına ulaştı. Yürüyüşte işçiler için daha fazla halk talep eden katılımcılar, emekli yaşının artırılması yönündeki çalışmaları da eleştirdi.

Bayram havasında geçen yürüyüşe çocukları ve aileleri ile gelen işçiler yaşam şartlarının iyileştirilmesini istedi.Medvedev’in yürüyüşte yer alması Rusya’da devlet başkanları açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. Polis kaynaklarına göre Putin ve Medvedev’in yer aldığı mitingde katılımcı sayısı 120 bine ulaştı. Yol boyunca liderler katılımcı ve işçi federasyonları temsilcileri ile sohbet etti. İşçilerin, “Bahar geldi, bataklık kurudu” pankartı taşımaları dikkat çekti. Rusya’da devlet başkanlığı ve Parlamento seçim sürecinde muhalefet meydanlara çıkmış özellikle de “Bolotnaya (Bataklık) Meydanı’nda” on binlerce kişi ile gösteri yapmıştı. Rusya’da Komünist Parti üyeleri, Liberal Demokrat Parti üyeleri 1 Mayıs’ı ayrı kutluyor. 6 Mayıs’ta Putin’i protesto etmeye hazırlanan parlamento dışı muhalefet ise 1 Mayıs gösterilerini iptal etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı