Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni Teşvik Paketi'nin iş dünyasındaki yankısı

6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni teşvik sistemi için “Gayet kapsamlı olup yerli üretime büyük destek verecek.” dedi.

ABD ve Avrupa ülkeleri bunalımda iken açıklanan sistemin zamanlamasını yerinde bulan Vardan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeni teşvik sisteminin bölgeler arası uçurumu kapatma amacının yanı sıra güç birliği, kümelenme ve ortaklık kültürünü desteklemesi de son derece yerinde hamlelerdir. Bölgesel esneklik, il temelinde mümkün olan değişkenlik, stratejik sektörlerin belirlenmesi, 2023 hedeflerine taşıyacak temel yatırım alanlarının desteklenmesi son derece anlamlıdır. Ancak, unutmamak gerekir ki teşvikler hiçbir zaman amaç değil, birer araçtır. Ayrıca, bu teşviklerin uygulanma süreci de teşvik modelinin ortaya konması kadar önemlidir.

Sanayinin desteklenmesine yönelik bu teşvikler reel sektöre bir güven ve sürat getirecektir. Bunun yanı sıra stratejik sektörlerin üretimine yönelik desteklerle beraber yatırım- üretim-istihdam-ihracat hedeflerini kapsayan teşvik mantığı reel ekonomi ile kurumsal bir koordinasyon imkânı sunacaktır. Stratejik yatırımların ciddi anlamda desteklenecek olması, ülkemizin gerek duyduğu alanların tamamlanması anlamında oldukça önemlidir. Şu anda çok genel olarak değerlendirdiğimiz bu teşvik sistemin detaylarını iyice inceleyip, bilgi sahibi olmamız ve kendi açımızdan üyelerimizi bilgilendirmemiz gerekir. Ancak, görünen o ki, getirilen teşvikler ve kapsamına bakıldığında ülke olarak 2023 vizyonuna ulaşmak adına bir seferberlik başlatılmıştır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı