Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yazıcı 'Demokratik alanda temizlik yapılıyor artık dizginleri halk eline alıyor'

13 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 28 Şubat Soruşturması kapsamında çıkarılan gözaltı kararının son derece önemli gelişme olduğunu söyledi. Yazıcı, ''Türkiye'de artık dizginleri halk, millet, eline aldı. Dolayısıyla bu sürecin içinde aktif aktör olarak rol almış olanların hak ettikleri cezayı görmeleri hukuk devletinin gereğidir'' dedi.

Bakan Yazıcı, ''15. Geleneksel Tüketici Ödül Törenine'' katılmak için geldiği Marriot Otel'de gazetecilerin sorularını cevapladı. 28 Şubat Soruşturması kapsamında alınan gözaltı kararlarıyla ilgili soru üzerine Yazıcı, ''Bunlar Son derece önemli gelişmeler. Türkiye'de artık dizginleri halk, millet, eline aldı. Temsilcileri aracığıyla bu süreci daha çok demokrasi, hak ve özgürlük, 'egemenlik bana aittir' diyerek yoluna devam ediyor. Temsilcilerini belirlerken bu ölçütü gözetiyor'' diye konuştu.

-''Kimsenin endişeye kapılmasına gerek yok''

Meclis'te dün darbe süreçlerinin araştırılması için tüm grupların iştirakiyle araştırma komisyonu kurulması kararı alındığını hatırlatan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geçen hafta 12 Eylül darbecilerinin duruşması yapıldı. Bugün de 28 Şubatla ilgili daha önce başlatılan soruşturma inceleme kapsamında birtakım yerlerde araştırma yapılıyor. O dönemin bazı simalarının, önde gelenlerinin gözetim altına alındığını izliyoruz. Hükümetimiz, insanımızın yediği içtiğine hassasiyet gösterirken, o alanda temizlik yapıyor... Bu tür operasyonların, sorgulamalar, yargılama süreçleriyle de demokratik alandaki, varolan engelleri ortadan kaldırarak, bir de o alanda temizlik yapmak anlamına geldiğini düşünüyorum.... Bunun hayırlı Sonuçlar doğuracağını umuyorum. Türkiye'de gerçekten hak ve özgürlükler alanında demokratik standartlar açısından baktığımızda, trend yükseliyor. Bunlar sevindirici. Hukuk devletinde kimsenin kaygıya, endişeye kapılmasına gerek yok. Çünkü hukuk devleti herkesin, her iş ve işlemi ne hukukun üstünde ne altında olmasını öngörüyor. Hukuk devleti, bütün süreçlerin hukukun içinde ve hukuki ölçütlere göre icra edilmesini gerekli kılar. Yargı süreci bu ölçü içinde sürecek. Hepimiz yargıya güvenmeliyiz.''

Hakimliğin önemli bir meslek olduğuna dikkati çeken Yazıcı, ''Dolayısıyla bu sürecin içinde aktif aktör olarak rol almış olanların hakettikleri cezayı görmeleri hukuk devletinin gereğidir. Bu sürece katılmış gibi gözükenler varsa, onlar da ayıklanacak. Bu ayıklama da insanların hak ve hukuku açısından önemlidir'' ifadesini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı