Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Amasya'daki saldırıda şehit sayısı 2'ye yükseldi

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Amasya'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan jandarma er Murat Erdem, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Murat Erdem'in cenazesi, uçakla Kayseri Erkilet Havaalanı'na, buradan da ambulansla Yeşilhisar ilçesine getirildi ve bir süre için Yeşilhisar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hastane bahçesine gelen şehit Erdem'in annesi Sare ile kız kardeşi Naile Erdem'i, kadın askerler teselli etmeye çalıştı.

Hastane morgundan alınan şehit erin cenazesi, ambulansla dedesinin evinin önüne getirildi.

Burada yapılan duanın ardından, şehit için helallik istendi. Şehit Murat Erdem'in cenazesi daha sonra tekbirler eşliğinde kalabalık bir grup tarafından Yeşilhisar merkezdeki Camii Kebir'e getirildi.

Şehit Murat Erdem'in cenazesine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile çeşitli kurum ve kuruluşlar çelenk gönderdi.

Şehit Erdem için öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına ise Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, İl Jandarma Alay Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız ile vatandaşlar katıldı.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, cenazede yaptığı konuşmada, ''küfrün ve haksızlığın İslam dini karşısında mutlaka yenileceğini'' ifade ederek, ''Vatan savunmasındaki askerlerimize, güvenlik güçlerimize yapılan saldırılar, mutlaka bu dünyada da ahirette de karşılığını bulacaktır'' dedi.

Cenaze namazının ardından şehit er Murat Erdem'n cenazesi, Yeşilhisar Mezarlığı'nda toprağa verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı