Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'den kaçışlar sürüyor

23 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Suriye'de yaşanan kaos ortamından kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, Kilis'te oluşturulan konteyner kente sevk ediliyor.

Asıl isteklerinin Suriye'ye dönmek olduğunu vurgulayan sığınmacılar, Türkiye'de kendilerini asla yabancı gibi hissetmediklerini dile getirdiler.

Suriye'deki çatışmalar şiddetlenirken, ülkedeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki dağlık sınır bölgesinden Türkiye'ye giriş yapıyor. Sınır boyunca dağ taş demeden yürüyen Suriyeliler, Hatay'ın Altınözü, Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde kurulan çadır kentlere yerleştiriliyor. Sığınmacıların başta barınma olmak üzere yiyecek, giyecek, sağlık, güvenlik, haberleşme ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Türkiye'de barındırılan Suriyeliler için Gaziantep'in Nurdağı veİslahiye ilçelerinin yanı sıra Kilis'te de yeni yaşam alanları oluşturuluyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki çadır kentte kalan sığınmacıların bir bölümü, bugün Kilis'e sevk edildi. Eşyalarını toplayıp aileleriyle birlikte çadır kentten ayrılan Suriyeliler, kendileri için özel olarak tahsis edilen midibüslerle Kilis'e doğru yola çıktı. Yolculuk öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan sığınmacılar, Kilis yerine Suriye'ye dönmeyi istediklerini ancak ülkelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle bunu yapamadıklarını dile getirdiler. 'Beşşar seni istemiyoruz' şeklinde sloganlar atan Suriyeliler, Türkiye'de asla yabancılık çekmediklerini, bu konuda Türk hükümetine, özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için teşekkür ettiler.

Çadır kentteki yaşamın Suriye'deki yaşamdan daha iyi ve daha güvenliolduğunun altını çizen Suriyeliler, Kilis'te yeni bir yaşamın kendilerini beklediğini ve orada neyle karşılaşacaklarını da bilmediklerini dile getirdiler.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı