Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

6 şehit polise Şırnak ve Diyarbakır'da tören

23 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Olayın müsebbipleri bu ülkede ahlaki, akli ve insani olarak hiçbir gerekçesi olmayan bir tutum ve gayretin içerisindeler'' dedi.

Şırnak'taki çatışmada şehit düşen polis memurları için Diyarbakır Ünal Erkan Helikopter Alanı'nda düzenlenen törende ilk olarak şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, öz geçmişlerini dinledikleri 6 değerli arkadaşlarının şahadeti vesilesiyle düzenlenen veda ve uğurlama töreninde herkesin acısının büyük olduğunu bildirdi.

Şahin, şehitlerin diğer görev arkadaşlarıyla bu ülke, millet, devlet, huzur, barış ve güvenlik için görev yaparken dün karşılaştıkları bir duruma müdahale esnasında kaderin tecellisiyle şehadet şerbetini içerek hem hayatlarına hem de görevlerine son noktayı koyduklarını kaydetti.

Onların diğer arkadaşları gibi bu ülkenin birliği, bütünlüğü, milletin güvenliği için severek görev yapan saygıdeğer arkadaşları olduğunu belirten Şahin, şehitlerin görev süreleri dolduğu halde insanlığa, barışa, iç güvenliğe hizmet için gönüllü olarak görevlerine devam ettiklerini, şehadet mertebesinde olduklarını ifade etti.

-''Hiçbir güç ve hiçbir gücün uzantısı bu oyununu devam ettiremeyecek''-

Kendilerinin, onların şehadetine şahit olmak, onlara yüce Allah'tan ''rahmet ve cennet'' dilemek suretiyle yüceliğinden ve güzelliğinden pay almaya ihtiyaçları olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Çok değerli yakınları, anneler, babalar, eşler, çocukları, kardeşleri, mesai arkadaşları hepimiz şüphesiz insanlığın verdiği özellik gereği bu olay karşısında üzülmekten kendimizi alamıyoruz. Ama biz şehitlerimizle birlikte onların arkadaşları olarak aynı zamanda üzüntümüze hakim olmak, üzüntümüzü kontrol etmek mecburiyetinde olan bu ülkeye karşı sorumluluk taşıyan bir camiayız. Bu bakımdan hüznümüz bizim, ama biz kimseleri sevindirmeyecek kadar da başımız dik ve umut dolu olarak yüreğimiz ülke ve millet sevgisiyle dolu olarak bu anı ve bundan sonrayı da yaşayacağız, yaşatacağız.''

Şehitlerin kanının yerde kalmayacağı, hukuki olarak takip edileceği, teknik olarak, mesleki olarak gereğinin yapılacağından şüpheleri olmadığını ifaden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aziz şehitlerimizin temiz ve pak ruhlarını memnun ve mutlu etmek için ve onların uğrunda şehit olduğu bu topraklar ve vatanı korumak için bu aziz milleti huzur ve güvenlik içinde yaşatmak için hep beraber görevimizin başındayız, görevimize aralıksız devam edeceğiz. Kadir, Cihat, Recep, Yavuz Selim, Mustafa, Arif kardeşim Allah sizlere rahmet eylesin. Görev yaparken şehit olduğunuz olayın müsebbipleri bu ülkede ahlaki, akli ve insani olarak hiçbir gerekçesi olmayan bir tutum ve gayretin içerisindeler. İnsani, akli, vicdani yanı olmayan bir oluşum ve davranış niçin yapılır- Büyük milletimize rağmen neden bu kavga, bu kan, kin devam ettirilir- Herhalde onun cevabı bu güzel vatanın, aziz milletin varlığından rahatsız olan ya da memnun olmayan birilerinin icat ettiği bir kiralama ve taşeronluk sisteminden başka bir şey olmadığı açıktır. Bu sıkıntıyı biz milletçe makul bir şekilde aşmayı da başaracağız. Hiçbir güç ve hiçbir gücün uzantısı bu oyununu devam ettiremeyecek.

Yönetenlerin destekleyenlerin yerine kandırılmış halk çocuklarından oluşturulan bu düzen akıl ve sağduyu ile bitecek, bitirilecek. Her şeye rağmen 'Hayat, ülke, milli birlik ve beraberlik' diyoruz. Yakınlara ve ailelere sabırlar diliyorum.''

Törende tabutlara sarılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, üzüntülerini yaktıkları ağıtlarla dile getirdiler.

Okunan duaların ardından 3 helikoptere konan şehitlerin cenazeleri uçakla memleketlerine gönderilmek üzere Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı