Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nevruz kutlamaları

22 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Müzakereler başlasın, şayet bir şeyler yapılmazsa bahar geliyor, Devlet adım atmazsa, tecrit bitmezse, haberiniz olsun bahar geliyor' gibi söylemleri nedeniyle BDP'ye sert çıktı.Bahçeli, "Ne geliyorsa gelsin, kim neyi getiriyorsa getirsin, büyük Türk milleti hepsini karşılamaya ve hıyanetin başını ezmeye Allah’a şükürler olsun ki mukadderdir." dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balkanlar'dan Sibirya bozkırlarına kadar geniş bir coğrafyada birliği, dirliği, esenliği, barışı ve kardeşliği simgeleştiren Nevruz Bayramı'nın Türk milletinin birliğini ve beraberliğini simgelediğine dikkat çekti.

'MASKEYLE DOLAŞAN BU GÜRUHA İNSAN DENİLMESİ İNSANLIĞA HAKARET VE VEFASIZLIKTIR '
'Nevruz Bayramı, zaman zaman bölücü mihraklarca kasıtlı bir şekilde yorumlanmış ve ihanet gösterilerine alet edilmek istenmiştir. ' diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: 'Hafta sonunda, Diyarbakır ve İstanbul 'daki olaylarla buna yenileri eklenmiş, saldırganlığın ve kana susamışlığın isyan provaları gösterime sokulmuştur. Gözü dönmüş bölücüler meydanları, sokak aralarını ve caddeleri savaş alanına çevirmiştir. Şu kadarını söyleyebilirim ki, ortalıkta maskeyle zehir saçan bu güruha insan denilmesi en başta insanlığa hakaret ve vefasızlık olacaktır. '

'PKK 'lı maşalar'ın, Nevruz Bayramı'na daha birkaç gün varken, kutlama bahaneleriyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 'nin 97 'nci yıl dönümünün gölgelenmeye yeltenilmesinin 'iblisçe' bir taktik olduğunu belirten Bahçeli, 'Lütfen şu sözlere dikkat ediniz ve bölücü küstahlığın ulaştığı seviyeyi vicdan terazinizde tartınız: 'Müzakereler başlasın, şayet bir şeyler yapılmazsa bahar geliyor', 'Devlet adım atmazsa, tecrit bitmezse, haberiniz olsun bahar geliyor', 'Hakkımızı verin, kimliğimizi verin, anadilimizi tanıyın; yoksa bahar geliyor', 'Demokratik özerkliği kabul edin, anayasal hakkımızı verin; aksi halde bahar geliyor.' Ne geliyorsa gelsin, kim neyi getiriyorsa getirsin, büyük Türk milleti hepsini karşılamaya ve hıyanetin başını ezmeye Allah 'a şükürler olsun ki mukadderdir. ' diye konuştu.

Bahçeli, etnik teröre karşı tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek, bu konuda yapılması muhtemel terör saldırılarını engellemek adına gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı