Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gazilerden örnek davranış

14 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Afyonkarahisar’da 23 gazi son aylarda televizyonlarda uzuv ve organ nakilleri haberlerinin de etkisiyle organlarını bağışladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından başlatılan organ nakli kampanyası çerçevesinde Afyon Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törende organlarını bağışlayan gazilere 'organ bağış' kartı verildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek olarak bir kampanya başlattıklarını ve üyelerinden büyük bir destek gördüklerini söyledi. Kumartaşlı, 'Biz gaziler vatanı karşılıksız sevdik. Gerektiğinde canımızı da verebileceğimizi söylüyoruz. Aziz şehitlerimize yakışır bir gazi olmak istiyoruz. Onlar organlarını değil canlarını verdiler. Burada öyle gaziler var ki mayın patlaması sonucu iki gözünü, bir kulağını sol kolunu kaybetmiş. Kendilerine organ bağışını teklif ettiğimde seve seve kabul ettiler. Toplamda 23 arkadaşımız bağışta bulundu.” dedi.

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici de organ bağışının insanlık adına bir şeyler yapabilme ve arkada bıraktıklarıyla kalıcı olabilme duygusunu en iyi şekilde ifade eden bir davranış olarak gördüğünü söyledi. Yemenici, tüm Türkiye 'de olduğu gibi Afyonkarahisar 'da da organ bağışının istenilen bir seviyeye ulaşılamadığını ifade ederek, 1997-2012 arasında toplam bin 883 kişinin organ bağışında bulunduğunu belirtti. Bu rakamların çok düşük olduğunu ifade eden Yemenici, bu tür etkinliklerin amacının kamuoyundaki duyarlılığı arttırma açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Yemenici, son aylarda yapılan uzuv nakilleri sayesinde organ bağışı duyarlılığının gittikçe arttığını ifade ederek, bu konuda vatandaşlardan mailler aldıklarını kaydetti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da sağlık alanında ciddi ilerlemeler olduğunu belirterek, insanların bu konuda giderek duyarlı hale geldiğini söyledi. Eskiden insanların Hindistan 'dan, Mısır 'dan organ nakli olmak için kendilerine başvurup yardım istediklerini belirten Balkanlıoğlu, “Şimdilerde bu insanlara bir hayat bağışlamak mümkündür. Bunun manevi yönü de çok önemli. 'İnsanların en hayırlısı başkasına en faydalı olandır '. Bu vatan için hayatlarını ortaya koyan gazilerimiz hayatta kaldıklarına şükredip, kalan organlarını da bağışlayarak bizlere mesaj veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazi Osman Tekeş, vatan için gözünü, ayağını verdiğini belirterek, örnek olması adına bütün organlarını bağışladığını söyledi.

Engin Arıkaya da Hakkari Yüksekova 'da vatani görevini yerine getirirken mayın patlaması sonucu el, göz ve kulağını kaybettiğini söyledi. Arıkaya, derneğin teşvik etmesi ve televizyonlardaki haberlerin de etkisiyle ailesiyle görüşerek organlarını bağışladığını ifade ederek, “Organlarımız hiç olmazsa toprak altında çürüyeceğine insanlara can versin, hayat versin.” diye konuştu.

Kıbrıs gazisi Tahsin Koç (86) da vatan için bayrak için savaştığını belirterek, duygularını şu şekilde dile getirdi: 'Eğer bu organlarım vatandaşlara can verirse bana mutluluk verir. Allah her organ bekleyene mutluluklar ve sabırlar versin. Akşam televizyonda kol nakli olan bir hastayı seyrettim. 'En büyük isteğim; çocuklarımın elinden tutup gezmek ' diyor. Eğer bizim organlarımızda böyle can verecekse canı gönülden veriyorum. Vatandaşlarımıza da tavsiye ediyorum.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı