Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk çocuklarına yoğun ilgi

13 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Dünya çocuklarını buluşturan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın onuncusu için hazırlıklar devam ediyor.

30 Mayıs–14 Haziran tarihleri arasında yapılacak olimpiyatlara hazırlanan Kuzey Irak 'lı öğrenciler Mardinlileri mest etti. Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişinin ayakta kaldığı programda vatandaşlar, öğrencileri ayakla alkışladı.

Atak Koleji tarafından düzenlenen etkinlikte Kuzey Irak 'taki 24 Türk okulunda okuyan yaklaşık 35 öğrenci Mardinlilere hünerlerini sergiledi. Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Salonu'ndaki programda öğrenciler, şarkı, şiir ve türküler söyledi. Tiyatro gösterisi yaptı. Öğrencilerin akıcı bir şekilde Türkçe konuştukları programda sahnelenen skeçler, vatandaşları kahkahaya boğdu.

12 Mart İstiklal Marşı 'nın kabulü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy 'un 'Leyla ' ve 'Gitme Ey Yolcu ' şiirlerinin okunduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı.

Program sonunda konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Türk okullarından övgüyle söz etti. Dünya çapında, insanlık, fedakârlık ve başkaları için yaşama düşüncelerini yayan Türk okulları ile övündüklerini kaydeden Ayvaz, 'Yurt dışlarına gittiğimiz zaman görevli olarak gittiğimiz zaman daima bu okullardan övgülerle bahsedildiğini görüyoruz. Öyle örneklerle karşılaşıyoruz ki gözlerimiz yaşarıyor. İşin formülü şu; bu insanlar başkaların mutluluğuyla mutlu olan insanlardır.” diye konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise yapılanların büyük bir hizmet olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Omay, 'Bu salonda bu anların beraber yaşamanın ne kadar büyük bir lezzet olduğunu tarif etmem imkânsız. Tabii bir parçamız olan kardeşlerimizin Erbil 'den, Süleymaniye 'den, Dohok 'tan, Musul 'dan aramızda olup, Mardin 'de bunları temsil etmesi ne kadar güzel. Allah hepsinden razı olsun. ' diye konuştu.

Program, valilik tarafından öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı