Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

28 Şubat Soruşturması

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Dünya Demokrasi Hareketi (DDH), bazı medya patronları ve köşe yazarları hakkında, 28 Şubat post modern darbe döneminde yaptıkları haberler ve köşe yazılarıyla darbeye zemin hazırladıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde toplanan grup üyeleri, üzerinde tank resmi bulunan '28 Şubat 'ın trajikomik gerekçeleri' yazılı pankart açtı. DDH Genel Başkanı Bayram Zilan, 28 Şubat post modern darbesinin en önemli sacayaklarından birinin dönemin medyası olduğunu söyledi. Zilan, “Bugün hepimiz biliyoruz ki; söz konusu dönemde yayınlanan gazete manşetleri ve köşe yazıları olmasaydı, '28 Şubat post modern darbesi ' diye bir şey olmayacaktı.” dedi. Zilan, o dönem gazetelerde atılan manşetlerle halkın seçtiği hükümeti aşağılayan, şeriatın geleceğini manipüle eden ve cumhurun iradesini yok sayarak Cumhuriyet bekçiliği yapan dönemin medya patronları ile yazarlarının yargılanmasını istediklerini vurguladı. Tamamen yargılanmayan her darbenin bir sonraki darbeye zemin hazırlayacağını ifade eden Zilan, bu sebeple 28 Şubat 'ın tüm yönleriyle soruşturulup aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, gazete patronları ve köşe yazarları Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Emin Çölaşan, Fatih Çekirge, Ertuğrul Özkök, Güneri Civaoğlu, Rauf Tamer, Fikret Bila ve Oktay Ekşi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girdi. Grup üyeleri, ayrıca konuyla ilgili 94 adet yazılı belge, 2 adet DVD ve bir CD 'yi de savcılığa delil olarak verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı