Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Doğalgaz hattında arıza

10 Şubat 2012 Cuma günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Azeri ve İran doğalgazı arızasına ilişkin, giderilen arızayla kademe kademe gaz verildiğini belirterek, "Akşam saat 22.00 gibi Azerbaycan gazı Türkiye’ye ulaşacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'ye, Azerbaycan ve İran'dan gelen doğalgaz arızasındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

' Gerek Azeri kardeşlerimiz gerekse İran'lı kardeşlerimiz çok yoğun bir çalışmayla bu arızayı gidermeye başladılar ' diyen Yıldız, ' Bu giderdikleri arızayla beraber gazı vermeye başladılar. Ama dünde dediğim gibi kademe kademe bu yapılıyor, hepsi bir anda yapılamıyor ' dedi.

İran doğu hattından gelen gazın 7'de 1'ine düştüğünü açıkladığını anımsatan Yıldız, ' Bugün itibariyle ise 3'de 1 ' ine kadar ulaştı ' ifadesini kullandı. Bakan Yıldız, ' Azerbeycan ' dan henüz gaz akışı sağlanmadı ama kendileriyle irtibat halindeyiz. Akşam 22 gibi Azerbaycan gazı Türkiye ' ye ulaşacak ' şeklinde konuştu.

İran ' ın da toplam kapasitesinin hemen hemen yarıya kadar olanını vermeye başladığını belirten Yıldız, ' Bu da iyi bir gelişme. Dolayısıyla öngörülerimiz çerçevesinde yarın da herhangi bir sıkıntı düşünmüyoruz, bir sonraki günde sıkıntı düşünmüyoruz ' diye konuştu.

' ŞU ANDA BİZDE BİR DOĞALGAZ KESİNTİSİ SÖZ KONUSU DEĞİL '

Doğalgazla alakalı bir sıkıntı ve sınırlama öngörmediklerini vurgulayan Yıldız, ' Bu arada olumsuz hava şartları devam ediyor .Son 60 yılın en soğuk havasını yaşayan ülkeler var. Biz de son 42 yılın en soğuk havasını yaşıyoruz. Ukrayana ' da, Sırbistan'da, Slovenya'da, İtalya'da, Avrupa'nın değişik kesimlerinde elektriği kesilen, doğalgazı kesilen yerler var. Ama şu an bizde böyle bir kesinti söz konusu değil ' açıklamalarında bulundu.

Taner Yıldız, ' Son derece olumsuz hava şartları olmasına rağmen; vatandaşımıza, tüccarımıza, sanayicimize sirayet ettireceğimiz herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır ' dedi.

' ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL '

Bir gazetecinin, ' Doğalgaz'a bir zam olur mu? ' sorusuna Bakan Yıldız, ' Zammın bu konuyla bir alakası yok. Gündemimizde böyle bir şey yok. Bu olumsuz hava şartlarında kesintisiz hizmet verebilmekle alakalı gayretlerimiz ' yanıtını verdi. BEYAZ GAZETE




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı