Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dinleme cihazı prizden çıktı Haberi 

27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ofisinde dinleme cihazı (böcek) bulunduğunu açıklaması Türkiye'nin gündemine oturdu. Başbakan Erdoğan'ı kim ve ne zaman dinledi soruları cevapsız kalırken Kanal D Haber yaptığı özel haberle sürece ışık tutup cevapsız soruları yanıtlama çalıştı.

Kanal D Haber'in elde ettiği bilgilere göre Başbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan Böcek (dinleme cihazı) bundan 1 yıl öncesinde bulundu. MİT Teknik İstihbarat Daire Başkanı Basri Aktepe'nin başında bulunduğu birim tarafından bulunan böcek ardından geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Yine aynı habere göre ofiste 4 değil sadece 1 adet böcek bulundu. Bulunan aygıtın uzman ekiplerce incelenmesi ardından ele geçirilen Böcek'in iki ülkenin gizli servislerince de kullanılan bir model olduğu anlaşıldı.

MİT elde edilen bilgiler doğrultusunda Böcek'i Başbakan Erdoğan'ın ofisine kimin koyduğunu öğrenmek için çalışıyor. Bu süreçte Başbakan Erdoğan'ın yakın korumaları da dahil bir çok isim mercek altına alınıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı