Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cesur kız Türkiye'de Haberi 

27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı İsrail askerlerine kafa tutan 13 yaşındaki Filistinli Ahed Tamimi, Başakşehir’de bir araya geldiği, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın akrabası 75 yaşındaki Mustafa Kaya’yı ağlattı.

Başakşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Filistinli cesur kız Ahed Tamimi, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar’ın isminin verildiği bilgievinin öğrencileri ile buluştu. Görüşmeyi haber alan 75 yaşındaki Mustafa Kaya da Tamimi’yi görmek için bilgievine geldi. Tamimi’yi görünce gözyaşlarına hakim olamayan Kaya, küçük kıza sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Kaya, Tamimi’nin elini öperek, “Bu küçük kız hiç birimizin yapamadığını yaparak İsrail askerlerine karşı durdu. Bu küçük kızın büyük kalbi beni ihya etti, benim torunumdur. Ben İsrail askerleri ile bu yaşıma rağmen savaşırım” dedi.

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın akrabası olduğunu dile getiren Mustafa Kaya, “Bu cesur kızın Başakşehir’e geleceğini bilbordlardan öğrendim, belediyeyi alarak bilgi aldım, koşarak yanına geldim. Allah’ıma şükürler olsun gördüm ve kalbime bastım” diye konuştu.

TAMİMİ’YE “HANZALA CESARET ÖDÜLÜ” Ağabeyi, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınınca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız Ahed Tamimi, Başakşehir Belediyesi tarafından kendisine verilecek olan “Hanzala Cesaret Ödülü” Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden alacak.

Ahed Tamimi 26 Aralık Çarşamba günü Başakşehir’de “Daralan Vakitler Ülkesi Filistin” söyleşisine katılacak. Filistin’in tarihi sürecinde dünü, bugünü ve yarınının masaya yatırılarak etraflıca tartışılacağı panele konuşmacı olarak İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof Dr. Ahmet Ağırakça, Gazeteci-yazar Turan Kışlakçı, Gazze İslam Üniversitesini temsilcisi Moin Naim, Televizyon programcısı Ümit Sönmez katılacak.

“Filistin’de çocuk olmak resim sergisi”nin de açılışını da yapacak olan Tamimi’ye açılış öncesi “Hanzala Cesaret Ödülü” verilecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı