Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısır'da anayasa referandumu

23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Mısır halkı, bugün anayasa referandumunun ikinci turu için sandık başına gidiyor.

Taslak anayasa ülkede tartışmalara sebep olurken, muhalifler gösteriler düzenlemişti.Mısır'da 15 Aralık'ta birinci turu yapılan anayasa referandumunun ikinci turu için oylama bugün yapılıyor. Geçtiğimiz hafta referandum yapılmayan 17 eyalette bugün oy verme işlemi başladı.

Anayasa referandumunda güvenliği sağlamak için ülke genelinde 250 bin güvenlik görevlisi görevlendirildi.Anayasa referandumunun normal devam ettiğini söyleyen seçim merkezi başkanı Ahmed Abd Elfattah, oy verme işleminin 19.00’a kadar devam edeceğini, ihtiyaç durumunda 21.00’a kadar uzatılacağını ifade etti.

Seçim merkezine gelen Fatma Soleyman, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, taslak anayasanın referandumdan geçmesini istemiyor. Yeni anayasada kadın haklarına yeterince yer ayrılmadığını savunan Soleyman, referandumda ‘hayır’ oyu kullanacağını söyledi.

Fatma Soleyman ayrıca referanduma hile karıştırılmasından da endişe ettiğini ifade etti.

Referandum Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile muhalifler arasında tartışmalara sebep olmuştu. Mursi taraftarları taslak metnin demokrasiyi koruyacağını savunurken, muhalifler ise çok eksik ve acele hazırlandığını iddia ediyor.Referandumun ilk turunda katılımın yüzde 30'da kaldığı, resmi olmayan sonuçların ise seçmenlerin yüzde 56'sının 'evet' oyu kullandığı ifade ediliyor. Referandumun resmi sonuçları ise pazartesinden önce açıklanmayacak. Anayasanın kabul edilmesi durumunda Mısır'da 3 ay zarfında parlamento seçimleri yapılması gerekiyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı