Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rum elçiye tepki

20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Güney Kıbrıs’ın Dublin Büyükelçisi Mihalis Satvrinos’a yönelik sözleri Rum basınında da yer aldı.

Rum Fileleftheros gazetesi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Dublin’e yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa İşleri Enstitüsü’nde bir konuşma yaptığını ve burada Güney Kıbrıs’ın Dublin Büyükelçisine karşı sözlü saldırıda bulunduğunu savundu.Gazete Bağış’ın ayrıca “saldırgan, kibirli ve kışkırtıcı” göründüğünü de ileri sürdü.Rum büyükelçinin, Bağış’ın konuşmasını dinlerken, söz alarak Ankara’ya, Kıbrıs kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmesi; bir diğer deyişle Ankara Ek Protokolü’nü uygulaması gerektiğini belirttiğini yazarken, büyükelçinin konuşmasında, Türkiye liman ve havalimanlarını Rum gemilerine ve uçaklarına açması çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Gazete, Stavrinos’un başlangıçta sorusunu gündeme getirirken, Bağış’ın “Sen Kıbrıs’ın neresindensin, Kuzey mi Güney mi?” ifadesini de kullandığını yazdı.Bağış’ın cevabında, Kıbrıslı Türkler tarafından kabul edilen ancak Kıbrıslı Rumlar tarafından reddedilen Annan Planı’na ilişkin “masala” devam ettiğini savunan gazete Bağış’ın, AB’nin, Kıbrıslı Rumların tepkisi nedeniyle hiçbir zaman uygulanmayan Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nü de benimsediğini hatırlattığını aktardı.Gazete Bağış’ın bir adım daha ileri giderek "terk edilmesi gereken Güney Kıbrıs’ın ahmakça siyasetinden" de bahsettiğini yazdı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı