Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kar Doğu'yu teslim aldı

11 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylası'ndaki bir HES şantiyesinde çalışan 25 kişi mahsur kaldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Taşköprü Yaylası'ndaki yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla yayla yolunun ulaşıma kapandığı, kar kalınlığının ise yer yer bir metreye ulaştığını belirtti.

Yayladaki bir hidroelektrik santrali şantiyesinde çalışan 25 kişinin burada mahsur kaldığını ifade eden Bayrak, ''Mahsur kalan çalışanların herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Kendileri yaylada bulunan evlerde kalıyorlar. Yaylaya Dumanlı köyü tarafından ulaşılmaya çalışılmaktadır. Biz de ekiplerimizi hazır durumda bekletiyoruz'' dedi.

Bayrak, Yayladere köyü Ayliye Tepesi'nde, bir GSM şirketine ait verici istasyonunda meydana gelen arızayı tamir etmek için giden teknisyenlerden Habibullah Yücel ve Hasan Narşan'ın, yoğun kar yağışı sonrası mahsur kaldıklarını da kaydederek, ''Mahsur kalan teknisyenleri kurtarmak için Trabzon'dan gelen şirkete ait arazi aracının da kara saplandığı haberi üzerine jandarma ile işbirliği yaparak müdürlüğümüzden 3 kişilik acil kurtarma ekibi bölgeye hareket etti. Gece geç saatlere kadar süren çalışma sonrası mahsur kalan kişilere ulaşıldı. 2 teknisyen ve kara saplanan araçta bulunan 3 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişilerin sağlık durumları iyi'' diye konuştu.

Dumanlı köyü muhtarı Hamza Bilgin ise Taşköprü Yaylası'nda mahsur kalan 25 kişiye ulaşmak için Arsin Özel İdaresi'nden gelen araçla yol açma çalışmasının sürdürüldüğünü belirterek, ''Yolda kar kalınlığı yer yer bir metrenin üzerinde. Bu nedenle çalışma zaman alacak. 2 saate kadar mahsur kalanlara ulaşılacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı