Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bütçe maratonu başlıyor

10 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Meclis'teki bütçe maratonunun ikinci ayağı olan Genel Kurul görüşmeleri pazartesi günü başlıyor.

Liderlerin konuşacağı ilk günde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl olduğu gibi bu yılda ekonomideki olumlu havayı grafiklerle anlatması bekleniyor. Meclis'in bütçe maratonu sürüyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ardından bu kez Genel Kurul, 11 gün süreyle bütçe mesaisi yapacak. Genel Kurul'da, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler 10 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, MİT ve MGK Genel Sekreterliği bütçeleri 11 Aralık Salı günü ilk oturumda, görüşülecek. Komisyon görüşmelerinde CHP'lilerin eylemine sahne olan Adalet Bakanlığı'nın bütçesi 12 Aralık Çarşamba günü, İçişleri Bakanlığı bütçesi 13 Aralık Perşembe günü, Sağlık Bakanlığı bütçesi ise 14 Aralık Cuma günü görüşülecek. Tasarının maddelerinin görüşmelerine 18 Aralık Salı günü devam edilecek ve 15. maddesine kadar oylanacak. 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylanmamış maddeleri, 19 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Meclis bütçe görüşmelerine haftasonu da devam edecek.

Bütçenin ilk günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Genel Kurul'da birer konuşma yapacak. Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl olduğu gibi bu yılda muhalefetin ekonomiye ilişkin eleştirilerine grafiklerle yanıt vermesi bekleniyor. Bütçe üzerindeki son konuşmalar 20 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. Tasarının tümünün oylanmasıyla Meclis, bütçe maratonunu tamamlayacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı