Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

45 Yıl Sonra Gazze'de

8 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Hamas'ın sürgündeki lideri Halit Meşal, 45 Yıl aradan sonra ilk kez Gazze'yi ziyaret ediyor.

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, 45 yıl aradan sonra Refah sınır kapısından yoğun güvenlik önlemleri altında Gazze'ye giriş yaptı.

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Meşal, Gazze'ye girer girmez secde etti. Meşal'i Başbakan İsmail Heniye ve beraberindeki kalabalık bir heyet karşıladı.

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek döneminde Mısır üzerinden Gazze'ye girişi yasak olan Meşal, yarın Hamas'ın kuruluşunun 25'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak.

Meşal, 3 gün sürecek Gazze ziyaretine, Hamas'ın kurucusu ve 2004'te İsrail tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybeden Şeyh Ahmed Yasin'in evinden başlayacak.

Gazze'nin sokak ve meydanları bayraklarla süslendi. Kutlamanın düzenleneceği El-Ketibe Meydanı'nda onlarca işçi ve gönüllü hummalı bir şekilde hazırlıklara devam ediyor. Meydana Hamas'ın son İsrail saldırılarına cevap olarak Tel Aviv'e fırlattığı kendi yapımı M-75 füzesinin maketi yerleştirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı