Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mersin'de narenciye festivali

18 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu hafta sonunda yapılacak 3. İçel Narenciye Festivali’nin tüm hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Özcan, İçellileri 17 Kasım Cumartesi günü Kültür Park’a beklediklerini söyledi.

İçel Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan 3. İçel Narenciye Festivali ile ilgili hazırlıkları yerinde inceledi. Narenciye Festivali’nin İçel için büyük önem taşıdığını belirten Özcan, “Narenciye Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. 17 Kasım’da tüm halkımızı bir narenciye bahçesine dönüşecek olan Kültür Park’a bekliyoruz” dedi.

Festivalin bu yılki bütçesinin 750 bin lira olduğunu ve bunun üçte birlik kısmını Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığını kaydeden Başkan Özcan, bu tür festivallerin düzenlenmesindeki amacın, kozmopolit bir yapıya sahip olan İçel’de insanları dostluk, sevgi ve kardeşlik duyguları içinde bir araya getirmektir ve kentin önce Türkiye’ye daha sonra da Avrupa’ya tanıtımını yapmak olduğunu dile getirdi. Basın mensuplarından, İçel’in güzel yönlerini öne çıkaran haberler yapmalarını isteyen Özcan, İçel’de gerçekten çok güzel şeyler olduğunu dile getirdi. İçel’in gerek ekonomi ve gerekse sanayi yönünde hızla gelişen bir kent olduğunu vurgulayan Özcan, “Ortadoğu’nun en büyük limanına, serbest bölgesine, organize sanayi bölgelerine, lojistik merkezine, fabrikalara, petrol dolum tesislerine, turizm altyapısına ve verimli tarım arazilerine sahip olan İçel’i bu yönleriyle öne çıkartmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Narenciye Festivali’ne 25 ülkeden 600’e yakın misafir geleceğini bildiren Özcan, şunları kaydetti: “İçel insanını, tarihini ve kültürünü yakından görecek olan bu insanlar, kendi ülkelerine geri döndükleri zaman buradaki izlenimlerini aktaracaklar. Bu da kentimiz için mükemmel bir tanıtım fırsatı oluşturmaktadır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı