Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sel önüne geleni sürükledi

13 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı İçel’in Erdemli ilçesinde sel sularına kapılarak sürüklenen ve azgın sulara karşı 2,5 saat ölüm kalım mücadelesi veren vatandaş yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Erdemli’de yaşanan sel felaketinde sel sularına kapılan sandık odası sahibi ve mobilya imalatçısı Avni Öznisan’ın (69), sel sularına karşı verdiği yaşam mücadelesi bir cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Suların yükselmesiyle imalathane içinde yüksek bir platforma çıkan Öznisan, üzerinde durduğu yerin yıkılmasıyla azgın sulara kapıldı. Bir süre ayakta durmaya çalışan Özsinan, direnemeyerek gözden kayboldu.

İş yerinden yaklaşık 200 metre aşağıda bulunan bir bahçedeki zeytin ağacını kucaklayarak hayata tutunan Öznisan, zeytin ağacından tutununcaya kadar öleceğini düşündüğünü, tutunduktan sonra da Allah’a dua ederek 2,5 saat mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

“Allah kimseye böyle acı yaşatmasın” diyen Öznisan, “Suyun yükseldiğini görünce yazıhanenin üzerine çıktım. Burada beklerken, gelen bir greyder suyun önünü açınca tazyikli su üzerine çıktığımız yeri devirdi. Dengemi kaybettim ve suyun içine savruldum, sürüklenmeye başladım. Mucizevi bir şekilde Allah öldürmeyecekse öldürmez, bir ağaç rast geldi ona sarıldım. İlk düştüğümde umudumu kesmiştim ama ondan sonra Allah’a güvendim. Çok şükür buradayım, sağlığım yerinde. Allah kimseye böyle bir acı da vermesin” diye konuştu.

Eşyalarının sularla 500 metrelik bir alana yayıldığını anlatan Öznisan, haline şükrettiklerini belirtti.

Tutunduğu ağaçta 2,5 saat kurtarılmaya beklediğini söyleyen Öznisan, “Su boğazıma kadar çıkıyordu. Bu şekilde 2,5 saat bekledim. İş makinesindeki belediye ekipleri beni fark ederek kurtardı. Ambulansla da hastaneye götürüldüm. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı