Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gümrük operasyonu

18 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı İstanbul’da mali polisin, gümrüklerdeki usulsüz ve farklı beyanla yurt dışından ürün getirilmesi ve devletin vergi kaybına uğratılması konusuyla ilgili operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında çok sayıda gümrük işleminin mercek altına alındığı ve kamu zararının boyutlarını ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıldığı öğrenildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen gümrük soruşturmasında, bir gümrük şirketi etrafında bazı kişilerin usulsüz gümrük işleri yaptığı iddia edildi. Polisin başlattığı soruşturma kapsamında yurt dışından farklı beyanla getirilen cep telefonu gibi ürünlerin Türkiye’de kullanıma sunulduğu ya da bazı usulsüz işlemlerle gümrüklerde işlem yapıldığı belirlendi. Mali polis, aralarında bir gümrük müşavirliği şirketi sahibinin de bulunduğu bazı şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık 8 ay boyunca takip yapan polis, bu süre içinde ara operasyonlar yaparak şüphelilerden gümrük ürünü elektronik cihazlar ele geçirdi. Takip eden zamanda ise İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Ağrı illerinde de eş zamanlı operasyonlar yapılarak 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda 33 bin 269 adet farklı markalarda elektronik malzeme, cep telefonu, aksesuar ve oyuncağa el konuldu. Emniyette işlemleri tamamlanan 8 kişi İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı