Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Lig'de Kritik Hafta

5 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, TT Arena'da konuk ettiği Sivaspor'u 4-2 mağlup ederek 19. şampiyonluğuna ulaştı. Sarı kırmızılılar bitime 2 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde bulunuyor.

Galatasaray'a şampiyonluğu getiren maçta sarı kırmızılıların golleri 8. ve 60. dakikada Selçuk İnan, 53. ve 75. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Maçın 89. dakikasında Umut Bulut itirazdan aynı dakika içerisinde gördüğü sarı kartlarla oyun dışı kaldı. Sivasspor'un golleri ise 79. dakikada Kadir Bekmezci ve 90+2'de Pedriel'den geldi.

KADROLAR

GALATASARAY: Muslera(Dk. 80 Eray İşcan) - Eboue, Semih, Gökhan, Riera - Melo, Hamit(Dk 70 Umut Bulut), Selçuk, Sneijder(Dk. 58 Amrabat) - Burak, Drogba
SİVASSPOR: Borjan, Erhan, Navratil, Rajnoch, Ziya, Grosicki, Mehmet Nas, Erman, Kadir, Aatif, Eneramo

MAÇIN AYRINTILARI

*Dk. 89: Umut Bulut aynı dakika içersinde itirazdan ikisarı kart ve kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı...
*GOOLL Dk. 79: Kadir muhteşem bir vuruşla Sivasspor'un maçtaki tek golüne imza atıyor. 4-1
*GOOOLL Dk. 75: Burak Yılmaz Galatasaray'ın adım adım şampiyonluğa yürüdüğü gecede farkı 4'e çıkarıyor... 4-0
*GOOOLL Dk. 60: Selçuk İnan muhteşem gollerine bir yenisini daha ekledi... 3-0
*GOOOLLL Dk. 54: Burak Yılmaz ceza sahasına girdi ve farkı ikiye çıkaran golü attı...
Maçın ikinci yarısı başladı
İlk yarı 1-0 sona erdi..
*GGOOOOLLL Dk. 8 Selçuk İnan attığı süper frikik gollerine birisini daha ekledi... 1-0
* Önemli mücadeleye başlayan taraf Sivasspor oldu.

  GALATASARAY  4 - 2 SİVASSPOR


MAÇ BİTTİ

90'
Gelişen Galatasaray atağında Drogba, rakip yarı alanda topla buluştu ve pasını ceza alanına koşu yapan Burak'a pasını attı ama savunma araya girdi.
90'
İstanbul BŞB, Fenerbahçe karşısında Mehmet Topal'ın kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçti.
90'
Fırat Aydınus, karşılaşmanın sonuna 3 dakika ilave etti.
89'
Umut Bulut, itirazlarında ısrar edince önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı gördü.
88'
Galatasaray'da Umut Bulut, rakip yarı alanında rakibine faul yaptı. Fırat Aydınus, serbest vuruşu verdi ve Umut itirazlarından dolayı sarı kart gördü.
87'
Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.
86'
Bu kez gelişen Sivasspor atağında Ziya, ceza alanına ortasını yaptı ama Eboue'ye çarpan top kornere gitti.
85'
Gelişen Galatasaray atağında ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Selçuk, ara pasını ceza sahasına hareketlenen iki arkadaşına göndermek istedi ama savunma araya girdi.
84'
İstanbul BŞB-Fenerbahçe karşılaşması ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile devam ediyor.
83'
Sol kanatta rakip yarı alanda topla buluşan Amrabat, iki rakibinden harika sıyrıldı ve ceza alanına hareketlendi. Ardından pasını Burak'a vereceği sırada araya savunma girdi.
82'
Oyun son dakikalara girilirken temposundan hiçbir şey kaybetmedi. Her iki takım da açık oyununa devam ediyor.
81'
Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Fernando Muslera oyundan çıktı ve yerine Eray İşcan oyuna girdi.
80'
Gelişen Sivasspor atağında Aatif Chahechouhe, sol kanattan ceza alanına girdi ve kaleye şutunu çekmek istedi ama savunmaya çarpan top ceza sahası dışında hafif sağ taraftaki Kadir'e geldi. Kadir, kaleye mükemmel bir şut çekti ve topu ağlara gönderdi.
80'
GOL! Kadir
78'
Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Amrabat, topla buluştu ve ceza alanı dışından kaleye sert bir şut çekti ve top kaleci Borjan'da kaldı.
77'
Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Melo, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
76'
Sivasspor'da Erman Kılıç oyundan çıktı ve yerine Cihan Özkara oyuna girdi.
75'
Hızlı gelişen Galatasaray atağında Melo, pasını Umut'a Umut'ta ceza alanına giren Burak'a pasını verdi. Burak, karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.
75'
GOL! Burak
74'
Sarı kırmızılı ekibin gelişen kontra atağında Drogba topla buluştu ve sol kanattan ceza alanına girdi. Rakiplerinden sıyrılıp pasını Burak'a atmak istedi ama son rakibinden sıyrılamadı.
73'
Galatasaray'da Nordin Amrabat, rakibine yaptığı sert faulden sonra sarı kart gördü.
72'
Gelişen Galatasaray atağında Amrabat, ceza sahası ön çizgisi yakınlarında rakiplerinden sıyrılamadı ve savunma topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından topla buluşan Selçuk, kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
71'
Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Hamit Altıntop yerini Umut Bulut'a bıraktı.
70'
Oyun son dakikalarda müthiş tempo kazandı. Bu kez Sivasspor atağında Eneramo ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderdi ama top kaleci Muslera'da kaldı.
69'
Ev sahibi ekip atağında sol kanatta topla buluşan Amrabat, açısını düzeltip kaleye şutunu gönderdi ama top kaleci Borjan'da kaldı.
68'
Sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Aatif, rakiplerinden sıyrıldı ve ceza alanındaki Pedriel'e ortasını yaptı ama Pedriel için ofsayt bayrağı kalktı.
67'
Bu arada Sivasspor'da Michael Eneramo bir sakatlık geçirdi ve şuan oyun durmuş durumda.
66'
Bu kez gelişen Sivasspor atağında sağ kanatta topla buluşan Kadir, ceza alanı içinde rakiplerinden sıyrılmak isterken top Kadir'den dışarıya gitti.
64'
Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Kamil Grosicki oyundan çıktı ve yerine Ricardo Pedriel oyuna girdi.
63'
Yine gelişen sarı kırmızılı ekibin atağında savunma arkasına koşu yapan Burak, ceza alanı içinde topla buluştu ve önce kaleciden sıyrıldı ve açısı daraldı. Ardından vuruşunda top top üstten dışarıya gitti.
62'
Bu kez sağ kanattan gelşien Galatasaray atağında Amrabat, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topa müdahale etti.
61'
Galatasaray, artık şampiyonluğunu kutlamaya çok yakın.
60'
Savunma arkasına kuşu yapan Selçuk, yüksekten gelen topu çok güzel kontrol etti, rakibinden harika sıyrıldı ve karşı karşıya pozisyonda çok güzel bir şutla topu ağlarla buluşturdu.
60'
Savunma arkasına kuşu yapan Selçuk, yüksekten gelen topu çok güzel kontrol etti ve karşı karşıya pozisyonda çok güzel bir şutla topu ağlarla buluşturdu.
60'
GOL! Selçuk
59'
Rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Amrabat, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girmek istedi ama yerde kalınca Fırat Aydınus serbest vuruşu verdi.
58'
Galatasaray'da ise Wesley Sneijder oyundan çıktı ve yerine Nordin Amrabat oyuna girdi
57'
Sivasspor'da Mehmet Nas oyundan çıktı ve yerine Hayrettin Yerlikaya oyuna girdi.
56'
Galatasaray bu dakikalarda baskısını daha da arttırmış durumda.
54'
İkinci golün ardından Türk Telekom Arena tribünlerindeki coşku daha da artmış durumda.
53'
Gelişen Galatasaray atağında Eboue, rakip ceza alanı dışından ceza alanına koşu yapan Burak'a ara pasını attı ve Burak hafif sağ çaprazdan vuruşunda farkı 2'ye çıkardı.
53'
GOL! Burak
52'
Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Riera, Drogba'yla verkaç yaparak ceza alanına girmek istedi ama savunma araya girdi.
51'
Sivasspor, ikinci yarıya daha ofansif bir anlayışla başladı. Grosicki, sol kanatta buluştuğu topu ceza alanına ortaladı ama top doğrudan dışarıya gitti.
50'
Sivasspor atağında, rakip yarı alanın hafif sol tarafında topla buluşan Mehmet, ceza alanına ortasını yaptı ama top kaleci Muslera'da kaldı.
49'
Yine sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Riera, ceza alanına yerden ortasını gönderdi. Gelen topa Sneijder vurdu ama top yandan dışarıya gitti.
48'
Bir başka Galatasaray atağında sol kanattan topla beraber ceza alanına giren Burak, yerden pasını Drogba'ya atmak istedi ama savunma topu uzaklaştırdı.
47'
Sarı kırmızılılar sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Selçuk'un ceza sahasına ortasını savunma uzaklaştırdı.
46'
Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

------- İKİNCİ YARI BAŞLADI -------

------- İLK YARI BİTTİ -------


D.A.
Fırat Aydınus ilk yarının sonuna uzatma eklemedi ve ilk yarı sona erdi.
45'
Sivasspor, yarı alanından rakip savunma arkasına uzun bir atıldı ama top kaleci Muslera'da kaldı.
44'
Gökhan Zan, kendi yarı alanından topla beraber rakip yarı alanına geçti ve pasını Sneijder'e verdi. Sneijder ise aldığı topu savunma arkasına koşan Burak'a attı ama kaleci Borjan, kaleyi erkenden terk etti ve topu uzaklaştırdı.
43'
Kullanılan serbest vuruşta Erman, topu ceza alanına ortaladı ama gelen top herkesi aştı ve arka direk yakınlarında Muslera'da kaldı.
42'
Sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Aatif Chahechouhe, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
41'
Burak Yılmaz, rakip yarı alanda sağ kanatta topla buluştu ve ceza alanına ortasını gönderdi ama top kaleci Borjan'da kaldı.
40'
Kullanılan serbest vuruşta Selçuk, ceza alanına ortasını yaptı ve gelen top herkesi aşınca top diğer kanattan taca çıktı.
39'
Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Eboue, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
38'
Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Ziya, Eboue'ye faul yaptı.
37'
Gelişen Sivasspor atağında Erman, orta alanda rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını sol kanattaki Ziya'ya atmak istedi ama Eboue araya girip topu kazandı.
36'
Bir başka Galatasaray atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortaya Melo kafa vuruşunu yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
35'
Galatasaray, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına gelen topa Drogba, kafa vuruşunu yaptı ama top direkten oyun alanına döndü.
34'
Bu arada İstanbul BŞB, Fenerbahçe karşısında Ömer Can'ın attığı golle 1-0 öne geçti.
33'
Sivasspor atağında rakip yarı alanda topla buluşan Eneramo, Semih'ten sıyrılmak isterken faul yaptı ve Galatasaray serbest vuruş kullanacak.
32'
Bu dakikayı Galatasaraylı oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık. Galatasaray'ın oyuna olan hakimiyeti devam ediyor.
31'
Sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Grosicki, rakiplerinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama Fırat Aydınus oyunu devam ettirdi.
30'
Gelişen Galatasaray atağında savunmadan seken topu kapan Hamit, topu biraz daha sürdükten sonra kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
28'
Bu kez gelişen Sivasspor atağında sağ kanatta topla buluşan Kadir, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu aynı noktaya geri gönderdi. Ardından Grosicki, bir orta daha yapmak istedi ama top Grosicki'den dışarıya çıktı.
27'
Emmanuel Eboue, yine sağ kanattan uzun bir taç atışı kullandı. Ceza alanına gelen topu Sivasspor savunması uzaklaştırdı.
26'
Bu kez sol kanattan gelişen sarı kırmızılı ekibin atağında Riera, ceza alanına ortasını yaptı ama gelen topu savunma uzaklaştırdı. Galatasaray'ın baskısı devam ediyor.
25'
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk, topu hafif yüksek mesafeden kale sahasına gönderdi. Gelen topa Burak ayağını uzattı ama dokunamadı ve top diğer kanada açıldı.
24'
Sağ kanattan taç kullanan Galatasaray'da Eboue, topu doğrudan ceza alanına yüksek gönderdi. Gelen topu kaleci Borjan, kornere gönderdi.
23'
Galatasaray, rakip yarı alanın ilk metrelerinden hafif sağ taraftan serbest vuruş kullandı. Hamit, Sneijder'e pasını attı ama Sneijder için ofsayt bayrağı kalktı.
22'
Galatasaray, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrıldığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. İstanbul BŞB-Fenerbahçe karşılaşmadı sa 0-0 devam ediyor.
21'
Sarı kırmızılılar karşılaşmaya büyük bir baskıyla başladı ve o baskıları sonucu Selçuk'un frikik golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı.
20'
Sivasspor, Galatasaray yarı alanından ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Erman Kılıç serbest vuruşta topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top barajdan sekti.
19'
Bu dakikayı Galatasaraylı oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
18'
Sol kanattan gelişen konuk ekip atağında Erman, ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çekti ama direk dibinde Muslera topu kurtardı.
17'
Bu arada topla oynama oranlarında Galatasaray'ın Sivasspor'a oranla %59'a %41 üstünlüğü bulunuyor.
16'
Tehlikeli gelişen Galatasaray atağında Drogba, sağ kanatta topla buluştu ve ceza alanına ortasını gönderdi. Gelen topa Burak vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
15'
Sol kanattan ileriye hareketlenen Sneijder'e uzun bir pas atıldı ama Sneijder, Rajnoch'tan sıyrılamadı.
Sol kanattan ileriye hareketlenen Sneijder'e uzun bir pas atıldı ama Sneijder, Rajnoch'tan sıyrılamadı.
13'
Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Hamit, ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topu Melo kafasıyla içeri çevirmek istedi ve top kaleci Borjan'da kaldı.
12'
Sol kanattan gelişen konuk ekip atağında Ziya son çizgiye indi ve ceza alanına ortasını yapmak istedi ama Eboue'nin de baskısıyla top Ziya'dan dışarıya gitti.
11'
Orta alanda topla buluşan ve rakiplerinden sıyrılan Drogba, savunma arkasına koşu yapan Burak'a pasını attı ama top kaleci Borjan'a kadar geldi.
10'
Sivasspor, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ön direk yakınlarına gelen topu Melo, uzaklaştırdı.
9'
Türk Telekom Arena tribünleri golden sonra büyük bir coşku yaşıyor.
8'
Hafif sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Selçuk, güzel bir vuruşla topu sağ direğin yanından ağlarla buluşturdu.
8'
GOL! Selçuk

7'
Yine hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz, ceza sahasına girecekken Rajnoch'tan sıyrılamadı ve yerde kaldı. Rajnoch, sarı kart gördü. Galatasaray serbest vuruş kullanacak.
5'
Sağ kanattan hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak, ceza sahasına girip son çizgiye indi ve top içeriye çevirmek istedi kaleci Borjan topu kornere gönderdi.
4'
Gelişen Galatasaray atağında Selçuk sol kanatta pasını Sneijder'e verdi. Sneijder aldığı topu tekrar Selçuk'un önüne bıraktı. Selçuk ceza sahası dışındaki Burak'a pasını verdi. Burak çok sert vurdu ama top yandan dışarıya gitti.
3'
Bu kez gelişen Sivasspor atağında Grosicki sağ kanatta aldığı topla ceza alanına girdi ama topu ayağından açınca top doğrudan dışarıya gitti.
2'
İlk atak Galatasaray'dan geldi. Hamit, topla beraber sağ kanattan ceza sahası önüne kadar geldi ama pasını vereceği sırada savunma araya girdi.
1'
Karşılaşma Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...
M.Ö.
Fatih Terim'in yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala, takımın başında sahaya çıkacak olan isimler.
M.Ö.
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, cezalı olması sebebiyle karşılaşmayı tribünden takip edecek.
M.Ö.
Galatasaray, bugün şampiyonluğunu ilan ederse, şampiyonluk sayısını 19'a yükselterek Fenerbahçe'yi geride bırakacak.
M.Ö.
Galatasaray ve Fenerbahçe, 18'er kez şampiyonlukla ligimizde en fazla şampiyon olan takımlar.
M.Ö.
Galatasaray, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrıldığı takdirde, 2012/2013 sezonu Spor Toto Süper Lig'inde şampiyonluğunu ilan edecek.
 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı