Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstifa polemiği

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun Meclis’teki kuruluş yıl dönümü etkinliklerine AB Bakanı Egemen Bağış ile CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar arasındaki gerginlik damgasını vurdu.

Bakan Bağış, "Dün Türkiye’nin en büyük, en köklü siyasi partilerinden birinde bir kadın yöneticinin düştüğü durum hepimizin üzerine düşünmemiz gereken bir durumdur." dedi.

Meclis’te kimsenin kadınların seçme ve seçilme hakkını başka bahanelerle başka örtülerle örtmeye kalkmaması gerektiğini dile getirdi. Bağış’ın bu sözleri üzerine salonda bulunan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, "Muhalefete ağır sözler söylediniz. Bunu protesto ediyorum. Laikliğin olmadığı yerde kadın hakkı olmaz." diyerek salonu terk etti.

BAĞIŞ, ONANÇ'IN İSTİFASINA DAĞİNDİ

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Meclis'te düzenlenen törende konuşan AB Bakanı Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın istifasına değinerek, "Dün Türkiye’nin en büyük, en köklü siyasi partilerinden birinde bir kadın yöneticinin düştüğü durum hepimizin üzerine düşünmemiz gereken bir durumdur. Türkiye’de fikirlerini her zaman özgürce söyleyen kadınlara sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Orada da iktidar muhalefet ayrımı yapmadan birlikte adım atmamız gerekir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Türkiye’nin halen çözmesi gereken sorunlar olduğunu dile getiren Bağış, “Bu Meclis çatısı altında Türkiye’nin her kesiminin temsil edilmesi gerekir. Ben, millet neyse vekilin o olması gerekir, dediğim için anayasada yargılanmış bir kardeşinizim. Bir zamanlar Anayasa Mahkemesi’nde yargılanmayı gerektiren o cümleyi Meclis çatısı altında bir kez daha dile getirmek istiyorum. Türkiye’de millet neyse milletin vekili o olmalıdır. Bu Meclis’te kimse kadınların seçme ve seçilme hakkını başka bahanelerle başka örtülerle örtmeye kalkmamalı. Milletimizin değerlerine sahip çıkmalıyız, milletimizin farklı tercihlerini de hep beraber korumalıyız. Bu ülkede kimsenin kimsenin yaşam tarzını değiştirmeye kalkmaya teşebbüs etmemesi için…" dedi.

CHP'Lİ ACAR, BAĞIŞ'I PROTESTO ETTİ

Bu sırada salonda bulunan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Bakan Bağış’ı protesto etti. Bağış’ın muhalefete ağır sözler söylediğini belirten Acar, "Bunu protesto ediyorum. Laikliğin olmadığı yerde kadın hakkı olmaz." diyerek tepkisini gösterdi. Bakan Bağış, "Sayın vekilim laiklik çok şükür emin ellerde. Laiklik o kadar ucuz değil." diyerek karşılık verdi. Acar’ın salonu terk ederken, "Saygısızlık yapıyorsunuz." şeklindeki sözlerine ise Bakan Bağış, "Saygısızlık yapmıyorum. Türkiye’nin kronik sorunlarını açık şekilde yüzleşmemiz gerektiğini vurguluyorum. Keşke burada gösterdiğiniz kahramanlığı kendi partiniz içinde de gösterebilseniz ve haksızlığa uğrayan kadınlara sahip çıkabilseniz." dedi.

Toplantıda salonda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova’nın ise salonu terk etmediği, toplu fotoğraf çekimine katıldığı görüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı