Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Halkalı saldırı davası

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yönelik yapılan ve 5 astsubay ile bir astsubay kızının hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, 2 sanığın 45 yıla kadar hapsini istedi.

Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2’si tutuklu 14 sanıklı davada Savcı İsmail Tandoğan, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı Tandoğan tarafından mahkemeye sunulan 4 sayfalık mütalaada, sanıklardan Mehmet Kazım Sevim’in PKK/Kongra-Gel terör örgütünün üyesi olduğu, örgüt içinde "Melle" kod adını kullandığı ifade edildi. Mütalaada, Küçükçekmece ilçesinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ifade edilen Sevim’in sanık Seyithan Özer ile birlikte hareket ettiği anlatıldı. Mütalaada ayrıca PKK/Kongra-Gel terör örgüt üyesi olan sanıklar Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer'in askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan bomba için metal kutu yaptırarak, eylemi gerçekleştiren terör örgüt üyelerine teslim etmek suretiyle devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozma suçunu işledikleri vurgulandı. Sanıklar Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer’in “devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yardım etmek ve silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlarından 30 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Sanıklar İsmet Delen, Nusret Delen, Lütfi Balbal ve Okan Ağar’ın “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, sanık Salih Baykal’ın “terör örgütü üyesi olmak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, tehlikeli madde bulundurmak, genel güvenliği tehlikeye sokmak” suçlarından 16 yıldan 46,5 yıla, sanık Behrem Özel’in “terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli madde bulundurmak, genel güvenliği tehlikeye sokmak” suçlarından 14 yıldan 37,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Sanık Ahmet Hakverir’in “terör örgütüne yardım yataklık” suçundan beraatı talep edilen mütalaada, 5 sanık hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan açılan davanın 3. yargı paketi kapsamında getirilen değişiklik nedeniyle ertelenmesi istendi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı