Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kanatlı denizatı geliyor

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Karun Hazinesi'nin en önemli parçası olan ve Uşak Arkeoloji Müzesi'nden 2005 yılında çalınan Kanatlı Denizatı broşu, Türkiye'ye iade edildi.

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) çerçevesinde Berlin'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında iade edilen broşu medya mensuplarına gösterdi. Türkiye'nin broşu Interpol aracılığıyla uzun süredir aradığını belirten Bakan Çelik, "Bu eseri ellerinde bulunduran kişiler, satamayacaklarını anlayınca broşu Hagen savcılığına teslim etti. Gönderdiğimiz uzmanlar eserin kaçak kazılarla 1960'lı yıllarda yurt dışına kaçırılan, daha sonra bulunup Türkiye'ye getirilen ve 2005 yılında Uşak Müzesi'nden sahtesiyle yer değiştirilip tekrar yurt dışına kaçırılan Kanatlı Deniz Atı broşu olduğunu tespit etti" diye konuştu.

Broşun Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından da incelendiğini ve orijinal olduğunun teyit edildiğini belirten Bakan Çelik, Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hükümetin vizyonu çerçevesinde bu tür girişimlerin sürdüğünü söyleyerek, "Eser gelecek yıl Uşak'ta tamamlanacak müzede sergilenecek" dedi

Çelik ayrıca, "Bu çerçevede bugün bu eser Türkiye'ye teslim edilmiştir. Eser gelecek yıl Uşak'ta tamamlayacağımız müzede sergilenecektir. Kanatlı Denizatı broşuna, ait olduğun yere, Anadolu'ya hoş geldin diyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Kanatlı Denizatı broşunun bu akşam Berlin'deki Türkiye Büyükelçiliği binasında kalacağını, yarın Türkiye'ye getirileceğini kaydetti.

Karun Hazinesi’ne ait som altın olan milyonlarca lira değerindeki Kanatlı Denizatı, Almanya'nın Hagen kentinde bulunmasının ardından Alman makamları tarafından Merkez Bankası kasalarında saklanıyordu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı