Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısır'da protesto

29 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Mısır'da "Devrimi Koruma" gösterisi düzenlendi. Gösteriye çok sayıda Mısırlı katıldı.

Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce Mısırlı, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi devrik lider Hüsnü Mübarek döneminin İstihbarat Servisi Başkanı olan Ömer Süleyman'ın ve eski Başbakan Ahmed Şefik'in adaylığını protesto etti

Protestocuların Mübarek, Süleyman ve Şefik'in posterlerinin üzerine çarpı işaretleri attığı ve Mübarek maketinin sinyalizasyon direğine astığı görüldü.

Gösteride Mısır Yüksek Seçim Komitesi'nden, Ömer Süleyman'ın ve Ahmed Şefik'in listeden çıkarılması talep edildi.

Shikh Muhammed Mustafa isimli gösterici, "Yapılacak seçimlerde İslam hukukunu desteklemek için buradayız. Bu isteğimiz hayatımıza mal olsa bile kaçınılmaz demokrasi talebimiz elde edeceğiz ve eski dikta rejiminin kirli oyununu bozacağız" dedi.

Amr Ahmed isimli gösterici ise "Yüksek Seçim Komitesi'nin anayasal boşluk üzerinden adaylıklarını gösteren Mübarek devrinin isimlerinin adaylık listesinden kaldırılması için buradayız. Listede adları bulunan rejim yanlısı isimlerin silinmesi için gereken her çabayı göstereceğiz" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı