Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Kırmadan dökmeden kutlayacağız''

29 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Memur–Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde en az 100 bin katılımla Tandoğan Meydanı’nı şölene döndüreceklerini belirtti.

Gündoğdu, burada toplu sözleşme taleplerinin gerçekleşmesi ile dünyaya demokrasi dersi verip darbeci anayasasıyla yönetilmenin ayıbını haykıracaklarını söyledi.

1 Mayıs’ı Hak – İş ile kutlayacak olan Memur – Sen’in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs’a sayılı günler kala hazırlıklarını Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na anlattı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en az 100 bin katılım olacak şekilde hazırlandıklarını aktaran Gündoğdu, “Hak – İş ile birlikte 500 otobüsle çevre illerden ve bin otobüsle de Ankara’dan katılım bekliyoruz. 1 Mayıs’ı adına uygun, o 1870’deki Chicago işçilerinin gözyaşına ve alın terine uygun, ten rengi birdir anlayışıyla bu ülkenin tüm mağdurlarının, ezilenlerin, hükümetten beklentisi olanların, işsizlerin, 4C’lilerin, ek ödeme mağduru öğretmenlerin, yasası çıkmayan işçilerin, asgari ücretlilerin, yaşlıların gençlerin, bu ülkenin geleceğine dair umudu olanların taleplerini haykıracağız.” dedi.

Bu taleplerin karşılanmasına yönelik teklifleri kırmadan, dökmeden, polisle kaldırım taşıyla kavga etmeden dile getireceklerini kaydeden Gündoğdu, Bu ülke bizim söylemiyle bir araya geleceklerini, bölgelerin folklor ekipleriyle ve sanatçıların katılacağı gerçek bir emek ve dayanışma gününe döndürme gayreti içinde olacaklarının altını çizdi.

“DEMOKRASİ KARŞISINDA OLANLARIN TAMAMININ HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ DİLLENDİRECEĞİZ”
1 Mayıs’ın çok renkle bir şölen havası içinde gerçekleşeceğini belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: “Biz tabu haline gelen Taksim’i 6 konfederasyon bir araya gelerek kurtardık. Ama biz bu ülkeyi o tabudan kurtardığımız gün bile bazı ortaklarımız orada etik davranmayarak, illegal yapılarla ilişkiye girmişlerdir. Geçen yıl Kamu – Sen’in katılmadığı 5 örgüt bir araya gelerek bir kutlama yapılmıştı. Şimdi artık kim Taksim’de ne diyecekse desin, Türk – İş, Kamu-Sen Bursa’da ne diyecekse desin. Biz de Memur-Sen ve Hak-İş olarak milletin beklentilerini, anayasaya dair beklentileri, 28 Şubat ve 12 Eylül, e-muhtıra, Balyoz planı gibi bu ülkede demokrasi karşısında olanların tamamının hukuk önünde hesap vermesini dillendireceğiz. Suriye başta olmak üzere diktatörlerden çok çeken hakları yüreklendiren çıkışlarında yer alacağı elbette sivilleşmenin, demokrasileşmenin daha da anlamlaşacağı söylemleri bu alanlarda dile getireceğiz.”

Kendilerinin dedeler, nineler, anneler, babalar, amcalar, dayılar çocuklar, kardeşler ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek kutlama yapmalarını istediklerini fakat Kamu–Sen, KESK, DİSK ve TTP gibi kuruluşların marjinal talepleriyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Göndoğdu, “Bunun üzerine her örgütün kendinden yana bir yere çektiği bir kutlama olmayacağına göre biz, Memur-Sen ve Hak-İş olarak Tandoğan Meydanı’nda kutlama kararı aldık. Herkes kutluyor ama alanlar farklı, iller farklı, söylemler farklı, içerik farklı. İşte biz bu farkındalığı milletimizle paylaşmak, kaos günü olmaktan çıkarıp gerçekten milletin değerleriyle barışık bir güne döndürmeyi de düşünüyoruz.” diye konuştu.

Hükümetle toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Mayıs’ın hemen bir gün öncesine rastlıyor olmasının sorulması üzerine de Gündoğdu, 1 Mayıs’ta konuşmasının en az yüzde 50’sinin toplu sözleşme ile ilgili olacağını ifade etti.

Bugün bakanı da 1 Mayıs şenliklerine davet ettiklerini bildiren Gündoğdu, “Toplu sözleşme taleplerimizi 30 Nisan Pazartesi günü masada gündemi belirleyerek, pazarlığa dönüştüreceğiz. Görüşmeyi yapacağımız günün ertesi günü 1 Mayıs. Dolayısıyla bizim için çok anlamlı. 900 bin civarında 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile ek ödeme vermeyip, sizi unuttuk denilen bir çoğunluk var, onların taleplerini haykıracağız. Herkes için 12 ay olan çalışma süresi 11 ay olan 4C’liler var. Onların hem 12 aya çıkarılması hem kadroya geçirilmesi gibi. Enflasyonu ezen bir zam talebimiz var, 2012 için yüzde 16 2013 için yüzde 14. Eş yardımı, çocuk yardımı, ölüm yardımı bütün bunlar gibi…”

“TÜRKİYE AB ÜLKELERİNDEN BİLE HIZLI BÜYÜYEN BİR ÜLKE Mİ, YOKSA BİR AFRİKA ÜLKESİ Mİ?”
İktidarın “Türkiye büyüyor, yüzde 8 büyüdük, enflasyonla mücadele iyi, krizi iyi yönetiyoruz, dünyanın her çeyrekte büyüyen 3 – 4 ülkesinden birisiyiz.” söylemini hatırlatan Gündoğdu, bu söyleme uygun taleplerinin olduğunu ama toplu sözleşme taleplerinin kamuoyuna yansıtmasının ardından başta maliye bakanı olmak üzere, hükümetten sanki Türkiye Afrika ülkesiymiş gibi bir yansıma olduğunu belirterek, “Türkiye AB ülkelerinden bile önde büyüyen bir ülke mi, Afrika ülkesi mi? bunu da dillendireceğiz. Bu ülkenin işsizi, işinde sıkıntısı olan, daha büyük hedefleri olan, demokrasiye dair sıkıntıları o alanda yüz binlerle haykıracağız.” ifadelerini kullandı.

“BU ZAFER YA GERÇEKLEŞECEK YA GERÇEKLEŞECEK”
“Toplu sözleşme Memur-Sen’in zaferidir.” söylemini bir kez daha hatırlatan Gündoğdu, “Memur-Sen’in referandumda yüzde 57 evet çıkmasındaki zaferi gibi. Şimdi pazartesi masaya oturacağız. Salı günü Tandoğan’dan yeni zaferi haykıracağız, yetkilileri uyaracağız. Bu zafer ya gerçekleşecek, ya gerçekleşecek. Bunun zamanlaması da bizim için harika. Evet, biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Vatandaş olarak lider ülke Türkiye istiyoruz. Dolayısıyla evde kendi başını bağlayamaması gibi düğünde gelinin başını bağlaması gibi, Ortadoğu, balkanlara, dünyaya demokrasi dersi verip de darbecilerin darbe anayasasıyla yönetiliyor olma ayıbından kurtulmak için haykıracağız.” şeklinde konuştu.

“NORMALLEŞEN TÜRKİYE’DE TALEPLERİMİZ DE NORMAL YANSIMALIDIR”
Herkesi Tandoğan Meydanı’na davet ettiğini yineleyen Gündoğdu, “1 Mayıs dünyada alın teri üzerine, gözyaşı üzerine kurulmuş, bir ekmek bir emek mücadelesiyken Türkiye’de zaman zaman bu kaosa döndürülmüş, faili meçhullere aracılık ettirilmiş. Ama artık Türkiye o Türkiye değil. Şimdi hükümet 1 Mayıs’ı tatil ilan etmiş, Taksim artık tabu olmaktan çıkmış. O zaman normalleşen Türkiye’de taleplerinde normal yansıması lazım. Bunun için söylüyorum halkımız çocuklarıyla aileleriyle gelsinler, sevdikleri yörenin halaylarını, horonlarını izleyecekler. Sevdikleri sendika başkanlarının ağzından Türkiye’nin ihtiyaçlarını bir kez daha canlı olarak izleyecekler. Böylece bir tatil gününü şölene çevirmiş olacağız. Ben bu şölene bütün Ankaralıları ve Türkiye’nin her yerinden gelebilecek herkesi Tandoğan’daki şölenimize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı