Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karadenizli'nin inadı

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı İkizdere'de yaşayan Mustafa Çilo'nun evinin içinden geçirdiği telefon hattının kabloları, Türk Telekom tarafından kaldırıldı.

Türk Telekom İl Müdürü Rüstem Koçal, Çilo'yu evinde ziyaret ederek çikolata ve yeni bir telefon makinesi hediye etti.

Rüstem Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, konunun medyaya yansımasının ardından ekiplerin çalışma başlattığını ve eve giden telefon kablolarını kestiğini belirtti.

Koçal, kabloları yan taraftan geçirdiklerini anlatarak, böylece abonelerinin mağduriyetini giderdiklerini söyledi.

Söz konusu telefon hattından 200'e yakın abonenin yararlandığını bildiren Koçal, şunları söyledi:

''Türkiye'de en fazla yağmurun etkili olduğu, kırsal kesimine en fazla karın yağdığı, yılda birkaç defa sel felaketi yaşanması sonucu şebekelerin sürekli tahrip olduğu bir ilde çok zor şartlarda görev yapıyoruz. Eğer kentimizde benzeri sorunlar her gün yaşanmıyorsa bu durum, arkadaşlarımızın her türlü beşeri ve coğrafi zorluğa rağmen fedakarca çalışması sayesinde mümkün olmaktadır.''

Mustafa Çilo da ekiplerin etkili yağışa rağmen gün boyunca çalışarak telefon hattının kablolarını kaldırdıklarını ifade etti.

Çilo, ''Çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular. Şimdi evin sıvasını yaptırmaya başlayacağım'' diye konuştu.

Eşi Sabire Çilo ise çaresizlikten evi bu şekilde yaptıklarını, kablonun dışarı alınmasından sonra evin içinde rahat dolaşabildiklerini söyledi.

Gündoğdu Mahallesi'nde geçen yıl evi yanan Mustafa Çilo , 100 metre ilerideki arazisine yeni bir ev yapmaya karar vermiş, arazisinden geçen telefon hattının kaldırılması için ilgili mercilere müracaatta bulunmuştu.

Evin inşaatına başlayan işçiler, bu süre içerisinde direk kaldırılmayınca, telefon hattının kablolarını evin içerisinde bırakmış, böylece telefon hattı iki katlı binanın penceresinden girip, salon ve odalardan geçirilerek, ikinci katın betonundan çıkarılmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı