Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Meclis'te 23 Nisan oturumu

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, milli iradenin gücünün aynı zamanda demokrasinin gücünü gösterdiğini söyledi.

Tutuklu milletvekilleri sorununa da değinen Çiçek, yargılamadan kaynaklı bir temsil sorunu yaşandığını ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde özel bir oturum yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının da katıldığı oturumu, çok sayıda yabancı temsilci de izledi. Açılış konuşması yapan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, milli mücadelenin bir halk hareketi olduğunu belirtti.

Cumhuriyet ve demokrasinin en büyük kazanım olduğunu vurgulayan Çiçek, milli iradenin gücünün aynı zamanda demokrasinin gücünü gösterdiğini ifade etti.

Milli iradeye yönelik girişimlerin kuruluş felsefesine yönelik olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çiçek, hızlı bir değişim sürecinin yaşandığını kaydetti.

Her geçen gün yeni sorunlarla karşılaşıldığını anlatan Çiçek, bugün yargılamadan kaynaklı bir temsil sorunu yaşandığına dikkat çekti. Bunun cezasını siyaset kurumunun çektiğini dile getiren Çiçek, demokrasinin kesintilere uğrayarak sorunlarla uğraşarak bugünlere gelindiğini kaydetti.

Çok da büyük kayıplar yaşandığını anlatan Çiçek, herkese büyük görevler düştüğünü belirterek milletvekillerine yakışır davranışlar içinde olunması gerektiğini vurguladı. Demokrasinin bir mücadelenin eseri olduğunu söyleyen Çiçek, demokrasinin konuşabilmesi ve birbirini anlayabilmenin fırsatlarını sunduğunu belirtti.

Konuşma ve diyalogun geliştirilerek sorunların çözülebileceğine dikkat çeken Çiçek, bunun yerinin Meclis olduğunu ve Meclis'in verimliliğini korumanın herkesin görevi olduğunun altını çizdi. Gelecek nesillere daha sorunsuz bir demokrasi bırakmak zorunda olduklarını ifade eden Çiçek, yeni Anayasa ve özgür Türkiye'nin çocuklarımıza karşı sorumluluk olduğunu vurguladı. Yeni anayasa yeni bir Türkiye olduğunu anlatan Çiçek, eksikliklerle de bir muhasebe olduğunu söyledi.

Diyalog içinde yeni bir anayasa yapılması gerektiğini belirten Çiçek, anayasanın yapılmaması halinde ise çok şeylerin kaybedileceğini sözlerine ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı