Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

23 Nisan kutlamaları

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Gençlik Parkı'nda, fıskiye sularına görüntülerin yansıtılmasıyla oluşturulan ''Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı'' gösterisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı.

Gençlik Parkı'ndaki büyük havuzda özel bir sistemle oluşturulan su perdesine projeksiyon cihazlarıyla yansıtılan görüntülerle yapılan gösterinin açılışını, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara milletvekilleri gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, açılışta kameraların daha iyi görüntü alması için vatandaşlara sırtını dönmek zorunda kalınca, ''Sizlere arkamızı dönmek asla söz konusu olmaz ancak kameralar çekim yapacakları için, sizler arkamızda olun ki birlikte güçlenelim istiyoruz. Arkamızda da hilalin çok güzel bir görüntüsü var, onu da bu çekimle beraber alsınlar istiyoruz. Hayırlı olsun'' dedi.

Erdoğan, ''Ya Allah, Bismillah'' diyerek kurdele kesti.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra yaklaşık yarım saat süren gösteriyi izledi.

Havuzda oluşturulan su perdesine Türk bayrağı fonunda, Ayten Alpman'ın Memleketim şarkısı eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın portrelerinin yansıtılması sırasında vatandaşların yoğun şekilde alkışladığı görüldü.

Gösterinin ardından Başbakan Erdoğan, kendisine seslenen vatandaşların yanına giderek, bazılarıyla tokalaştı.

-''Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı''-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı'ndaki iç havuza yerleştirilen sistemde 220 pompa, 388 led armatür ve irili ufaklı olmak üzere yaklaşık 2 bin 400 nozül kullanıldı. 2 lazer ve havuzun orta kısmında bulunan 1 projeksiyon cihazıyla desteklenen Avrupa'nın en büyüğü olduğu iddia edilen fıskiyesinde, 50 bin watt gücünde bir de ses sistemi bulunuyor.

Projeksiyon cihazının yansıttığı görüntüyü almak için 20x40 metre ebatlarında su perdesi de bulunan sistemde, 6 metreden başlayıp 35 metreye kadar ulaşabilen su yükseltileri de elde ediliyor. Havuzun ortasında renk cümbüşü oluşturan fıskiye sistemini aydınlatmak için 4 temel renkten oluşan 16,7 milyon renk de led armatürler tarafından sağlanıyor.

Gösterinin yaz ayları boyunca her gün 20.00-20.30 saatleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı