Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kamalak 'Sivil işbirlikçiler de sorgulanmalı'

13 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu toplantısı tutanağının açıklanmasını istedi.

Kamalak, Mesut Yılmaz’ın da yargılanması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Başkanlık Divanı, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin 28 Şubat soruşturması kapsamında 31 kişi hakkında yakalama kararı vermesinin ardından acil olarak toplandı. Genel Başkan Kamalak, toplantıda alınan kararları Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na açıkladı.

Kamalak’ın açıkladığı kararlar ise şöyle: “28 Şubat sürecinin sorgulanması hukuk devleti, insan hakları açısından çok önemli ve olumlu adım olarak değerlendiriyoruz. 28 sürecinde bu milletin yolu kesilmiştir. Milli menfaatleri büyük zarara uğratılmıştır. Bu bağlamda 28 Şubat MGK tutanakları açıklanmalıdır. 28 Şubat’ın gerçek aktörleri ortaya çıkarılmalı ve yargılanmalıdır. Unutulmamalıdır ki 28 Şubat’ta asker maşa olarak bir kısım medya ise silah olarak kullanılmıştır. 28 Şubat’ın iç aktörleri havuz sistemiyle, denk bütçeyle sömürü kısılmış olan holdingler ve patronlardır. 28 Şubat sürecinin dış aktörleri ise küresel emperyalizmdir.” 28 Şubat sürecinde askerin figüran olarak kullanıldığını savunan Kamalak, şöyle devam etti: "Merhum Necmettin Erbakan askerle ilgili olarak ‘Farkında değiller. Farkında olsalardı böyle davranmazlardı.’ demiştir. İşin doğrusu da odur. İç aktörler sömürü muslukları kesilen patronlardır. İktidara gelir gelmez işçiye, memura yüzde 50 zam demiştik. Parayı sömürü musluklarını kısmak suretiyle bulduk." "Bizden sonra 22 bankanın içi boşaltıldı." diyen Kamalak, "Patronlar eski hale çevirdiler. Faturası 70–80 milyar dolardır. Asıl aktör sömürücülerdir. Asker figüran olarak kullanılmıştır. Tabi figüran da olsa suça iştirak edenin fiilinin gerektirdiği cezayı alması gerekir. Suçu iştirak edenler birisi de Mesut Yılmaz, onun da yargılanması gerekir.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı